Felicitarile, masa si dansul vor avea loc in data X, ora Y, in locatia Z. Va asteptam cu drag!

Ce ziceti de aceste trei scopuri ale nuntii voastre? Mai precis, ce ziceti de proportia acestor trei scopuri la nunta voastra?

Poate ar fi bine de mentionat pentru invitati, dar si pentru voi, dragi miri, ca motivul pentru care cuvantul “felicitari” este utilizat la plural nu este pentru a primi felicitari de la fiecare invitat de mai multe ori in nunta, cu un program bine stabilit pe desfasuratorul zilei.  Daca tot doriti sa fiti organizati, alegeti un moment din nunta in care veti primi felicitarile – eu va sugerez sa fie la plecarea invitatilor, in cazul in care nu tineti sa respectati vreo traditie anume.

In functie de preferinte, puteti intampina invitatii la intrare, unde veti ciocni un pahar de sampanie cu fiecare si ei vor avea ocazia sa va felicite. Daca asta este alegerea voastra, luati in calcul numarul invitatilor in raport cu timpul utilizat si oboseala de a sta in picioare, intr-un punct fix si a pupa 450 oameni, pe banda rulanta.

image 2 - felicitari

Despre invitatii intarziati

Daca esti invitat la o nunta, iti sugerez una din cele doua variante:

1. Nu intarzia mai mult de o jumatate de ora – astfel vei ajunge odata cu mirii ori inaintea lor. De asemenea, nu ajunge cu o jumatate de ora mai repede decat ora petrecerii in cazul in care nu esti dornic sa oferi o mana de ajutor celor ce se ocupa de ultimele detalii pentru petrecere.

2. Daca ajungi cu intarziere, nu merge direct la miri pentru a-i felicita si a-i obliga sa faca genuflexiuni ca la ora de sport pentru fiecare invitat intarziat care se gandeste ca mirii nu au nevoie sa manance aperitivul si sa stea linistiti pana ce se ridica de la masa pentru dansul mirilor.

O alta varianta traditionala de primit felicitarile invitatilor este aceea in care tu ca mire iti iei de mana mireasa si, impreuna cu nelipsitele pahare de sampanie decorate, faceti turul de onoare pe la mese si ciocniti cu fiecare invitat. Momentul pentru aceasta activitate este acela al meselor, in special pe timpul felului principal.

image 1 - felicitari

Despre apetitul mirilor

Nu, mirii nu sunt doi supereroi ce au puteri nelimitate si nu au nevoie de mancare pe durata petrecerii de nunta. Si daca la nunta lor sunt invitati intarziati ce nu prefera niciuna din variantele propuse mai sus, mirii nu reusesc sa manance nicio chiftea din aperitivul rece. E de inteles ca tineti la siluetele lor, dar poate oamenilor chiar le plac chiftelele. Apoi, daca numarul invitatilor depaseste 200 persoane, e clar compromis si aperitivul cald si felul principal pe motiv ca dureaza cel putin 30 secunde sa ciocnesti cu fiecare invitat de la fiecare masa si sa schimbi doua/trei vorbe cu acesta. Va las pe voi cu calculele :) Poate mie imi da mai mult decat durata a doua feluri de mancare.

Imi cer scuze pentru mirii care sunt intrarevar supereroi, nu e intentia mea sa va subestimez. In aceasta situatie de caz, va recomand sa reduceti din costurile cu mancarea la nunta si sa nu va comandati meniu pentru voi – asa nu vor fi pareri de rau pentru mancarea aruncata :)

Despre felicitarile si fotografiile cu fiecare invitat la tort si nu numai puteti citi mai multe aici.

Intentia acestui articol nu este aceea de a diminua importanta felicitarilor la nunta, din contra. Aceste felicitari ar trebui sa fie cat de sincere si cat de putin regizate, insa durata si intinderea lor ar trebui sa fie proportionala cu celelalte doua scopuri ale nuntii: masa si dansul.

In concluzie, revin la sugestia initiala de a aloca timpul pentru felicitarile mirilor la plecarea de la petrecerea de nunta cand toata lumea este mancata si dansata si cand nu mai conteaza daca machiajul sufera modificari din cauza numarului pupicilor.

 

Credit foto: Adora StudioMarius Barbulescu, Bogdan Sandulescu