Nuntă în vremea pandemiei

O vorbă spunea: „Dacă vrei să vezi curcubeul, trebuie să înduri ploaia”. Ei bine, Oana și Beni au avut de-a face nu doar cu una, ci cu 3 ropote de ploaie în ziua nunții lor. O atmosferă de Electric Castle combinată cu multă energie pozitivă din partea familiei și cei mai apropiați prieteni. Până la urmă, dacă pandemia nu i-a oprit din a se căsători, putea să-i oprească o ploaie de vară? :)

Nunta lor avea să fie diferită de multe altele prin simplitatea cu care au pornit la drum: locație atipică, oamenii cei mai apropiați și furnizori cu care să rezoneze. Cu toate că au luat în calcul vara și ploile ei, au sperat o perioadă îndelungată că îi va ocoli, iar corturile vor fi doar un plan B în buzunar.

S-au adăugat niște restricții care mai mult i-au mobilizat să găsească soluțiile optime pentru evenimentul lor drag. De la 80 de invitați la liste de 8, 16 și 50 a fost doar un pas. Dacă a meritat efortul, aflați chiar de la ei în rândurile de mai jos. :)

nunta transylvania log cabins oana & beni 1

Povestea nunții noastre începe cu povestea relației noastre. Cu toate că nu știam ce concept poate avea aceasta sau care ar putea fi tema, știam de la început că atunci când va fi ea, va fi o sărbătoare cu familia și cei mai dragi prieteni alături.

nunta transylvania log cabins oana & beni 1

Transylvania Log Cabins – locul perfect din Țara Hațegului

După cererea în căsătorie am început sa ne gândim la posibile locuri care sa poată cuprinde intimitatea și apropierea noastră cu invitații.

Inițial ne-am propus să organizăm nunta în Cluj, însă, în primele căutări rapide pe care le-am făcut, nu am găsit ceea ce ne doream. Am schimbat ușor orașul, găsind lângă Hațeg, la Peșteana, locația perfectă pentru noi.

Îmi amintesc cum le-am povestit într-un e-mail lui Gabi și lui Rareș (gazdele de la Transylvania Log Cabins) despre ideea noastră. Ne-am așteptat să nu accepte ușor propunerea, căci în afara de nunta lor, nu s-au mai organizat nunți pe domeniul locației.

Spre bucuria noastră, după câteva zile am primit un răspuns atât de deschis și aprobator, încât am și renunțat la orice alta căutare.

Știam că acolo, lângă munții și pădurile din țara Hațegului, într-o locație în natură, în aer liber, va fi nunta noastră. Am mai jonglat cu câteva date, sperând sa găsim cea mai buna variantă pentru o nuntă într-o zi de vara și așa am ales data de 4 iulie 2020.

„Mereu ne-am dorit o celebrare intimă a celui mai important moment din viețile noastre”

Nunta am planificat-o inițial cu 80 de persoane. Oricât de intimă speram să fie ceremonia, n-am reușit sa restrângem sub 80 de persoane dragi. Totuși, se pare ca pandemia ne-a demonstrat ca se poate să mai reducem numărul, așa că, din martie până în iunie am ,,lucrat” pe 3 liste posibile: 8, 16 și 50 de invitați.

„Cu câteva săptămâni înainte de nuntă, am primit vestea ca la nunțile în aer liber pot participa maxim 50 de invitați.”

nunta transylvania log cabins oana & beni 1

A urmat o mobilizare rapidă: print și împărțit de invitații, contactarea furnizorilor noi și confirmarea cu cei care erau în stand-by, cu speranța ca pragul de 50 nu se va mai schimba până în 4 iulie. Ceea ce s-a și întâmplat.

Totul a mers pe fast-forward, foarte natural. Am fost implicați atât noi 2, cât și mulți prieteni apropiați în organizare. Astfel nu am simțit stresul, ci doar munca în echipă la un proiect tare fain. :)

Reducerea numărului de invitați a fost destul de ușoară în cazul nostru. Am decis sa chemăm rudele din partea familiei mele la o masă restrânsă după cununia civilă, iar rudele lui Beni la o masă a 2-a zi după ziua nunții.

Pentru nuntă am păstrat lista de prieteni apropiați și părinții. Așa ne-am încadrat în limita de 50 de invitați și ne-am și bucurat de o nuntă printre tineri. :)

Planul B în caz de ploaie

Știind ca locația e ,,descoperită” complet, am sperat multă vreme sa nu fie nevoie de a îmbrăca toată curtea cu pavilioane și corturi, pentru a nu-i lua din farmec. După câteva refresh-uri pe prognoza și un telefon la ANM, din spatele căruia un domn m-a avertizat că: ,,vin ploi mari, doamnă”, am început vânarea de corturi și pavilioane, sperând în continuare că va fi doar o mică ploaie de vară.

În orice caz, am rugat toți invitații și furnizorii sa fie pregătiți pentru o varianta de Electric Castle care nu s-a ținut anul acesta.

nunta transylvania log cabins oana & beni 1

Ei, au fost 3 sesiuni de ploi consistente, care au făcut ca toți invitații sa contribuie la ,,pironirea” corturilor, ca să nu fie luate de vânt, la poze cu sărituri în bălțile de după fiecare sesiune de ploaie sau chiar la smulgerea unui pavilion cu totul, din cauza vântului puternic. Toate acompaniate muzica din cort, râsete pe fundal și speranța ca fiecare tură de ploaie va fi ultima.

Pentru noi, reacțiile celor prezenți au fost cele care au făcut nunta faină. Cu toată ploaia, lumea a reacționat exact cum ne așteptam: cu haine de schimb, împrumut de cizme către cei care nu erau pregătiți sau fuga prin ploaie sa prindă poze cu cele două curcubeie.

nunta transylvania log cabins oana & beni 1

Cam despre asta a fost nunta și atmosfera și suntem recunoscători pentru tot ce a însemnat ziua de 4 iulie ca oameni prezenți, furnizori și prieteni.

Locație: Transylvania Log Cabins
Catering: Sarmis Cristal Hateg
Coffee Van: Meron
Cocktail Bar: Bambu Event Planners Sibiu
Candybar: Home-made Happiness Hateg
Band: Lighthouse
DJ: Soundlounge & Dj Chris.
Photobooth: Artbooth Hateg
Flori& deco: Las Floristas & Iulia Pop
Foto: Tree Arcade
Video: Alex Musat
Rochie: the Bride by Oana Lupas
Make-up: Ioana Vitionesc make-up artist
Hair: Speranta Zelea

[mc4wp_form id=”10653″]