Suntem extrem de bucurosi sa va anuntam ca blogul WEDMAG inaugureaza astazi o noua rubrica! Am pornit in cautarea acelor nunti autentice, aparte, in care, privindu-le doar, poti sa citesti o intreaga poveste. Sunt acele nunti care pot avea buget mic sau mare, care pot avea 10 participanti sau mii. Vintage, moderne, urbane sau rurale – toate aceste nunti au acel ceva, cum ar zice francezul, te ating intr-un fel aparte, pentru ca sunt mai mult decat o etalare de trenduri si ,,asa se face”-uri. Fiecare din nuntile pe care vi le vom povesti in aceasta rubrica este onesta, este despre miri si are acea poveste care va va tine lipiti de monitoare si va va face sa va doriti s-o spuneti si voi pe a voastra.
Intamplator (sau nu!) prima nunta pe care v-o prezentam in cadrul aceste rubrici are si un alt fel de autentic – unul traditional romanesc. Ne-au fermecat sinceritatea imaginilor si felul deloc intortocheat sau studiat in care mirii au ales sa-si petreaca ziua nuntii. stilizat doar pe ici-pe colo, in satul copilariei miresei, in costume mostenite din familie si apoi in curtea parinteasca, unde fiecare a contribuit cu ce a putut, asa cum era odata la nuntile romanesti.
Daca ati fost martorii sau organizatorii unei asemenea nunti, asteptam povestea ei pe adresa office@wedmag.ro .
,,Intotdeauna mi-am dorit o nunta restransa, doar cu persoanele apropiate si o nunta la care sa simt ca ne aducem contributia. Parintii au fost foarte sceptici cu privire la aceasta propunere dar pana la urma am reusit sa facem in asa fel incat sa impacam pe toata lumea.
Locul in care am facut nunta este chiar satul in care am copilarit eu, la bunicii in partea mamei, asa ca locatia nu a fost greu de ales. Pentru noi a fost foarte special faptul ca dintre cei doi preoti, unul era acelasi care oficia slujbele si atunci cand aveam eu 4-5 ani. Pe atunci mi se parea impresionant, vocea lui groasa, invaluita de fumul de tamaie ii dadea o aura de-a dreptul mistica.
Mica biserica din sat, desi acum cu pronaosul inchis cu termopane, tencuita si ciuntita de farmec, a fost locul in care am deschis ochii. Ma bucur enorm ca si sotul meu mi-a impartasit ideile si a fost deschis la toate propunerile mele.
Cat despre alegerea tinutei, nici aici nu am stat prea mult pe ganduri. Costumele pe care le-am purtat sunt mostenire de familie. In fiecare vara le scoteam pentru a le curata si aerisi, ne uitam cu drag la ele si le spuneam povestile dar pana la urma tot in dulap se intorceau.
Ia si vesta ginerelui au fost purtate de strabuniciul meu, valnicul era tot al strabunicii, fiind purtat de mai multe femei din sat cand au fost ele mirese, una fiind si acum invinuita pentru unele pete. Ia mea a fost imprumutata de la o ruda. Initial am cautat sa imi cumpar una, dar parca nimic nu se putea compara cu finetea si maiestria cu care a fost lucrata acea piesa.
Cel mai mult mi-a placut faptul ca a fost un eveniment la care s-a implicat toata lumea cu mult drag. Mesele ne-au fost oferite de obstea satului, cineva s-a ocupat de gratar, am facut rost de becuri, de lumanari si de cate si mai cate. La decoratiuni a lucrat subscrisa mireasa, deci este o nunta diy cum se spune acum dar cum erau toate mai demult.
Invitatia la nunta este facuta tot de mine, este un portret al nostru. Iar de atunci mi-a venit ideea ca as putea sa le ofer asta si altor persoane asa ca mi-am facut o pagina de facebook – Penelo. Buchetele si lumanarile au fost facute de Irina de la Event Fever care a fost foarte rabdatoare si cu care am colaborat foarte bine. Dana si George ne-au facut niste fotografii minunate, iar Andi de la Fabrica Media ne-a facut cel mai frumos trailer la care mamele noastre plang si acum de fiecare data cand il vad. ” (Andreea – mireasa).
,,Nunta Andreei cu Cezar a fost printre cele mai dragute nunti fotografiate de noi in 2015. Faptul ca totul s-a desfasurat in satul unde Andreea si-a petrecut copilaria, ni s-a parut din start deosebit si ne-am dat seama ca va fi o nunta frumoasa, traditionala, asa cum se faceau pe vremuri. Peisajul a contribuit si el cu frumusetea dealurilor, padurilor si raurilor, creand un cadru perfect pentru sesiunea foto cu cei doi.
A fost o nunta pe gustul nostru, in aer liber cu beculete si decoratiuni hand made facute chiar de catre mireasa, la care au participat oameni frumosi si plini de viata.” (Dana & George – Land of White Deer)
Andrada Sas,
Content manager, WEDMAG
Andrada este consultant independent pe chestiuni de evenimente. O puteti citi si pe blogul ei, The Wedding Styler.
***
Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania
***