De ce să țineți cont când alegeți locația de nuntă?

Am stat de vorbă cu profesioniști din domeniul nunților din România, iar împreună cu aceștia și echipa editorială WEDMAG, am ales locații de nuntă de top din România! Este o listă realizată pentru voi, pe care o puteți folosi sau chiar o puteți trimite și altor persoane!

Știm că este greu să faceți această alegere, mai ales când aveți atât de multe posibilități. Important este să vă cântăriți cât mai bine preferințele și să faceți compromisuri doar atunci când este cazul. Este cert, fiecare locație “răspunde” anumitor nevoie și dorințe, iar în funcție de aceste aspecte am alcătuit o listă de locații de nuntă din România.  

f64.ro

Bineînteles, am adunat informațiile direct de la surse și am aflat detalii pe care suntem convinși că le cautați! Dacă locația “x” sau locația “y” dispune de spațiu de cazare, care este capacitatea acestora, dacă vă puteți organiza ceremonia în spațiul lor, până la ce oră puteți închiria sala/ locația și multe alte detalii pe care vă asigurăm că trebuie să le știți atunci când sunteți în căutarea locației de nuntă.

 • Amplasarea locației – dacă vă doriți ca invitații să ajungă cu ușurință la locația mult dorită, aflați dacă există un drum ok până la aceasta (inclusiv indicatoare). Știu, veți spune că aveți Google Maps, dar cu toții știm că și Google e câteodată “tricky”, în plus, o mare parte din invitați s-ar putea să nu fie adepții tehnologiei moderne :).
 • Aflați cam la ce distanță de cel mai apropiat oraș se află locația, asta dacă vă doriți o nuntă mai departe de zumzetul orașului. Invitații vor aprecia dacă le menționați acest lucru din timp.
 • Bineînțeles, capacitatea locației. Nu vă fie teamă ca atunci când faceți lista să interveniți asupra ei de câte ori este cazul, astfel încât, la final, să puteți căuta sala cea mai potrivită tipului de petrecere pe care v-o doriți.
 • Dacă nu doriți să vă preocupe problema transportului invitaților chiar după eveniment, sau nu vreți să le puneți lor pe umeri această treabă, o idee ar fi să găsiți spațiu de cazare chiar la locație. Deși unele nu au această facilitate, cu siguranță puteți găsi prin zonă. Veți vedea mai jos că unele locații va pot ajuta cu acest lucru.
 • Ar trebui să mai țineți cont și de spațiul exterior pe care îl oferă locația, inclusiv dacă poți organiza ceremonii în aceasta. Cele mai “solicitate” și dorite spații sunt cele dedicate cocktailurilor, spațiului de joacă pentru copii, uneori și piscina și zona de lounge.
 • Puteți alege dintr-o varietate de meniuri disponibile, total personalizabile. La unele locații puteți aduce chiar voi o firmă de catering. Destul de cool, nu?
 • Și logistica necesară organizării evenimentului ar trebui să vă preocupe, țineți cont de acest lucru când va căutați locația de nuntă.
 • În plus, unele locații vă pot oferi proprii furnizori pentru partea de decor și floristică. Dacă acest lucru vă ajută, go for it!

1. Hadar Chalet/ The Barn at Hadar Chalet

Hadar Chalet se află la limita județelor Buzău și Covasna, la trei ore de București și o oră de Brașov, la Gura Siriului. Puteți ajunge la acesta pe un drum ce vă aduce mai aproape de natură, într-un cadru de poveste.

 • Spațiul de evenimente poate găzdui până la 120 de invitați, plus staff, iar proprietatea din inima pădurii se închiriază în exclusivitate pentru minim două nopți (40 de persoane) – mirii și invitații lor vor avea la dispoziție toate facilitățile și cei 30,000 de metri pătrați de grădini
 • Hadar Chalet se poate închiria în orice interval orar
 • Tot la The Barn, puteți alege între 3 variante pentru meniul gustos al petrecerii voastre: 1 bufet, 3 farfurii și personalizare completă în funcție de preferințe
 • Locația beneficiază de toată logistică necesară organizării nunții voastre
 • Vă puteți bucură complet de spațiul outdoor (terasă cocktail și grădină) fără niciun cost suplimentar

Locatii de nunta de top din Romania

“Pentru cei care își imaginează nunta ca o sărbătoare de câteva zile, departe de agitația orașului, alături de cei mai buni prieteni și de familie, Hadar Chalet și hambarul de pe proprietate sunt alegerea perfectă. După ceremonia civilă în natură, oaspeții sunt așteptați la o cină în aer liber, încununată de un foc de tabără. A doua zi, invitații se pot bucura de grădina imensă, terenul de tenis și piscină exterioară în timp ce pregătirile mirilor sunt în toi în căsuța din copac. Ceremonia religioasă poate avea loc la o biserica spectaculoasă din zonă sau în livada de meri, urmată de o petrecere pe cinste în hambar. Chiar și ultima zi este una relaxată, cu un brunch bogat. Meniurile de nuntă sunt pregătite de Flavours Food Design sub bagheta lui Chef Foa și pot acoperi orice bucătărie a lumii, în orice prezentare.”

f64.ro

2. Tree House Cosoba

TreeHouse este foarte aproape de București, în localitatea Cosoba și este o combinație specială între natură, confort și design, beneficiind de spații generoase, atât în zonele de exterior amenajate, cât și la interior.

 • Tree House beneficiază de mai multe săli de evenimente și pot găzdui 400 de persoane
 • Să știți că puteți închiria locația între 12.00 – 06.00
 • Tree House Cobosa (Lagoon) are o capacitate de 250 de persoane
 • Nu aveți spațiu de cazare, dar vă puteți bucura de spațiul outdoor (zonă terasă, piscină, spațiu amenajat în pădure pentru ceremonii și cocktail, multiple opțiuni pentru sesiuni foto), totul inclus în prețul de închiriere
 • În plus, aveți posibilitatea organizării ceremoniilor în spațiul outdoor
 • Puteți alege între 2 variante de meniu care se pot personaliza după propriile preferințe
 • Să nu uitați că aveți toată logistica necesară evenimentului vostru asigurată de Tree House.

Locatii de nunta de top din Romania

“De multe ori închizi ochii ca să-ți imaginezi nunta perfectă. Imaginile prind contur și vezi o pajiște frumoasă, poate chiar o pădure, decoruri discrete și frumoase, o rochie superbă, prietenii și familia zâmbind, muzică în surdină și ciripit de păsărele. Deschide ochii, ești deja aici și visul tău se materializează: bun venit la TreeHouse, locația pentru nuntă ta memorabilă, în mijlocul naturii! La TreeHouse gășiți o combinație specială între natură și confort.

Pădurea, grădina, spațiile verzi generoase rezervate doar pentru voi; piscinele și zonele de cocktail se completează natural cu siguranța oferită de spațiile interioare.

Spațiile interioare sunt puternic ancorate în natură având pereți întregi deschiși către grădină sau pădure. Nunta la TreeHouse va fi despre emoție, trăiri frumoase și aminiri speciale.

Sărbătoarea nunții tale va fi frumoasă oricum, iar dacă vei alege TreeHouse vei putea spune și tu dar și invitații tăi: a fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat!”

3. Conacul Heldsdorf

Dacă vă doriți o nuntă la conac, am inclus în topul locațiilor de nuntă din România locuri care să vă ofere exact sentimentul nunților ce aveau loc în astfel de locații, acum multă vreme.

Conacul Heldsdorf se află în localitatea Halchiu din județul Brașov și puteți ajunge ușor, direct din drumul european E60, fie că veniți din București sau din orice altă zonă.

 • Conacul Heldsdorf are o singură sală de evenimente și poate găzdui 50-250 de persoane
 • Aveți și spațiu de cazare, 18 camere disponibile
 • Vestea bună este că locația se poate închiria în orice interval orar, în funcție de preferințele voastre și disponibilitate
 • Puteți alege între 6 meniuri de nuntă disponibile, fiecare extrem de gustoase și personalizabile
 • În plus, va puteți angaja și propria firma de catering. Interesant, nu?
 • Beneficiați de toată logistică necesară evenimentului vostru și puteți organiza ceremonia în aer liber, chiar în grădina Conacului
 • La Conacul Heldsdorf vă puteți bucura de întreaga locație, în special de spațiul outdoor, fără niciun extra cost.
Locatii de nunta de top din Romania

Foto: Scriitorii de Imagine

Conacul Heldsdorf este o locație special creată pentru evenimente personalizate. Cu o singură sală, cu o curte generoasă și spații de cazare, Conacul este dedicat unui singur eveniment. La Conacul Heldsdorf se poți ține și ceremonii religioase sau civile, în foișorul din curtea interioară. Meniul se poate personaliza în funcție de dorințele clienților, iar cerințele speciale pot fi satisfăcute de unul dintre cei mai buni bucătari din Brașov. Pachetele pentru evenimente sunt prezentate unitar, incluzând toate aceste facilități, astfel că oaspeții pot să își organizeze ușor evenimentul și pot să știe în avans toate detaliile. În plus, echipa de la Conacul Heldsdorf este una tânără și prietenoasă, o echipă care urmărește, în primul rând, să depășească așteptările oaspeților

[mc4wp_form id=”10653″]

4. Conac Polizu

Că să ajungeți la Conacul Polizu trebuie să străbateți minunatele dealuri moldave până în localitatea Maxuț din județul Iași.

 • Va așteaptă un domeniu minunat cu o sală de evenimente ce poate găzdui până la 250 de persoane
 • Între 14 după amiaza – 03 dimineața vă puteți bucura de această sală
 • Există și spațiu de cazare disponibil, pentru 60 de persoane
 • Puteți organiza ceremonii în aer liber.
 • Nu vă faceți griji, Conacul dispune de toată logistică necesară evenimentului vostru
 • Vă puteți bucura de mult spațiu outdoor, întrucât la Conac aveți zona cocktail, pool lounge, spațiu pentru copii, loc pentru fumat, cramă. Există, totuși, o taxă extra pentru accesul complet
 • Nu trebuie să vă faceți griji nici pentru decor și floristică, întrucât Conacul Polizu colaborează cu un furnizor special pentru aceste lucruri.

Locatii de nunta de top din Romania

Conacul Polizu se află printre frumoasele dealuri moldave pe un domeniu de douăzeci de hectare. Construit în anii 1880, domeniul a fost oferit drept dotă Alexandrinei Polizu-Micsunesti, a cărei influență se resimte și în prezent. Clădirea istorică a trecut prin perioade de glorie, în care a primit vizitele Reginei Maria a României și a altor iluștri boieri, urmând ca în anii cincizeci să cadă pradă atrocităților sistemului comunist. Transformat pe rând în cazarmă rusească, CAP și fermă pomicolă, conacul și domeniul au fost parțial distruse, urmând a fi renovate abia din 2006. Pe baza pozelor și planurilor vechi, un lung process de renovare a transformat domeniul într-o oază de frumos și bunăstare, unde oaspeții se pot odhini în 25 camere renovate, pot lua masa în cramă sau în grădină, se pot relaxa la piscină și își pot organiza diverse evenimente private sau corporate, unde să se bucure de liniște, gastronomie nobilă, și o natură delicată.”

5. The Wedding House

Sigur ați auzit de The Wedding House, nu aveți cum! Este la 20 de minute de București, chiar în localitatea Poiana lui Stângă.

 • Ajungeți foarte ușor, întrucât drumul este foarte bun, iar accesul facil
 • Există o singură sală dedicată evenimentelor, cu o capacitate de 200 de persoane
 • The Wedding House are un foișor care poate fi închiriat  24h (începând cu 8 dimineața), iar cazarea pentru miri până a2-a zi (la ora 13)
 • The Wedding House vă poate oferi cazare doar vouă, iar pe invitații voștri îi puteți ajuta să-și găsească locuri la pensiunile din vecinătate
 • Când vine vorba de meniurile de nuntă, să știi că acestea se pot personaliza în funcție de preferințele voastre
 • În plus, dacă vă doriți, vă puteți angaja propria firma de catering
 • O altă veste bună e că locația vă ajută cu toată logistica necesară organizării unui eveniment
 • În prețul de închiriere a sălii va puteți bucura de tot spațiul exterior, care nu este deloc puțin, vă asigur! The Wedding House are zonă de plajă cu nisip și șezlonguri, zonă de cocktail, livadă, poieniță cu baloți de paie.
Locatii de nunta de top din Romania

Foto: Deers Photography

The Wedding House. Sau căsuța din poiana. Poiana lui Stângă. Situată la doar 20 de minute distanță de București, cu acces direct din Autostrada București-Pitești, The Wedding House este o locație pentru evenimente… altfel. O locație pentru garden party-uri relaxate, romantice, country-chic. Fără fițe de ballroom, scaune îmbrăcate în huse de satin, covor roșu sau candelabre kitsch.

O locație cu cireși, decoruri shabby-chic, limonadă, beculețe în copaci și zâmbete.

O locație de poveste. Ne bucurăm că locația noastră a fost selectată printre cele mai frumoase din țară – și le suntem recunoscacatori tuturor celor care au contribuit la această poveste frumoasă: mirii noștri dragi, furnizori de top și parteneri media de încredere.”

6. Casa Boema

Dacă ne întrebați pe noi, Casa Boema este un loc de poveste, iar “Sala de Bal”, așa cum este numită locația unde au loc evenimente, este foarte shabby-chic, exact cum te-ai aștepta în inima Clujului. Da, ar trebui să știi de această locație pentru nunta ta, dar mai ales, să afli niște detalii chiar de la noi!

 • Sala de evenimente poate găzdui 120 de persoane și este la mansarda clădirii
 • Puteți închiria “Salonul de Bal” de la Casa Boema începând cu ora 13, până la ce oră alegeți voi să petreceți
 • Trebuie să mai știți că nu vă puteți găzdui invitații la locație, pentru că nu există spațiu de cazare, dar cu siguranță nu vă va fi greu să găsiți, mai ales în centrul orașului. :)
 • La Casa Boema nu vă puteți organiza ceremonia civilă sau pe cea religioasă, însă vă veți bucura de o recepție incredibilă, cu siguranță!
 • Locația este renumită în Cluj pentru bunătățile gastronomice, iar pentru nuntă au 4 variante de meniu disponibile, toate personalizabile după preferințele voastre
 • Nu trebuie să vă bateți capul cu detaliile logistice legate de petrecere, pentru că locația asigură mare parte din necesar, inclusiv papetaria pentru numerele de masă și meniuri
 • La Casa Boema aveți și un spațiu dedicat fumatului, în grădina de vară.

Foto: IMAGIA

Casa Boema e un reper pentru o nuntă în Cluj-Napoca dacă ești ești adepta stilului vintage-chic! O mansardă spațioasă cu structură vizibilă de lemn, abajururi textile și o atmosferă caldă, relaxantă, intimă.

Scaunele Chiavari fac parte din dotarea standard a sălii, așa încât nu mai e nevoie de niciun decor de scaun suplimentar (decât dacă dorești acest lucru) și există și papetărie adaptată spațiului, personalizabilă, care e pusă la dispoziția mirilor (numere de masă, meniuri).

Sala de nuntă de la Casa Boema e dotată cu canapele pentru zona de relaxare și are un bar fix mai mult decât generos, așa încât nu mai intervine necesitatea unui bar mobil. Necesitatea unui decor suplimentar față de ceea ce există deja în acest local de nuntă e minimă – aranjamentele florale pe mesele invitaților și pe masă mirilor e suficientă, dar există posibilitatea de a adăuga elemente de decor în funcție de preferințele mirilor.

Fiind situată chiar în centrul orașului, e respectată tradiția nunților de zi specifică orașului Cluj-Napoca (și a altor câtorva orașe din țară)”

7.  I DO Weddings

La doar 20 de km de București ajungeți într-un loc superb, dedicat vouă, celor care vă doriți o nuntă în aer liber, înconjurați de natură. Desigur, puteți ajunge foarte ușor, pentru că drumul este bun, iar locația are un acces facil, deci o veți găsi cu ușurință.

 • Ar trebui să știți că această sală are o capacitate de 300 de persoane
 • Există flexibilitate totală asupra evenimentului, aici ne referim la faptul că orarul se stabilește împreună cu voi, mirii, în funcție de preferințele voastre
 • Nu există spațiu de cazare proprii, însă, I DO WEDDINGS vă pot ajuta să găsiți camere disponibile la pensiunile aflate în zonă
 • Un lucru foarte bun este faptul că există 4 tipuri de meniuri, iar voi vă puteți personaliza fiecare variantă
 • Locația se află pe un deal, departe de zgomotul orașului, la marginea unui lac. Pontonul este adesea folosit pentru ceremonii, ședințe foto, sau ca zonă dedicată decorurilor. În plus, sunt disponibili 5000 de metri de verdeață pentru a vă organiza orice moment vă doriți afară, de la spațiu cu baloți de paie, până la baloane cu aer cald, de exemplu
 • Aveți acces total în aceste spații, fără niciun extra fee
 • I DO WEDDINGS oferă gratuit partea de planning, astfel încât voi să fiți relaxați în ziua nunții și să nu vă preocupe niciun detaliu organizatoric
 • Locația poate menține legătura cu furnizorii voștri, ba chiar să se ocupe de invitații și confirmări.
Locatii de nunta de top din Romania

Foto: Relu Draghici

I DO Weddings – nunta voastră în aer liber, o nuntă cu suflet. Lacul, pădurea, pontonul, leagănul, verde cât vezi cu ochii, toate la doar 20 de minute de București!

Am căutat un cadru natural, cât mai relaxat, cu un peisaj unic tocmai pentru ca voi să vă simțiți în largul vostru, relaxați și fără stres. Vă asigurăm că vă veți bucura de nunta voastră la maxim! Noi ne ocupăm de tot ce ține de organizare, timing, invitați, planning, decor, singura voastră grijă este să fiți fericiți. Punem această „rețetă” în aplicare de mai bine de 10 ani, cu peste 480 de miri și rezultatul a fost garantat unul bun, miri fericiți și relaxați.

„Pentru cei care nu au răbdare să citească mai mult, tot ce trebuie să știți e că echipa I DO Weddings e și profi și cu suflet, combinație rar întâlnită”, spune Irina Achim într-un review public pe Facebook. Cortul poate acomoda 300 de persoane la mese, punem la dispoziție 50 de locuri de parcare, la cerere punem la dispoziție și transport cu microbuz și avem 1 milion de idei pe care abia așteptăm să le punem în aplicare alături de voi. Suntem încântați de prezența pe wedmag.ro și vă mulțumim pentru oportunitate, ne bucurăm să fim parte din această comunitate.

[mc4wp_form id=”10653″]

f64.ro

8. Domeniul Manasia

Domeniul Manasia este o bijuterie arhitecturală din zona Bărăganului, în orașul Urziceni, la doar 1h de București. Domeniul este întins, iar pentru evenimente private vă puteți bucura de saloanele conacului (șapte la număr), parcul cu pavilionul exterior, precum și cramă. Locația pune la dispoziția voastră toate elementele logistice necesare pentru a organiza un eveniment reușit.

Ar trebui să mai știți că echipa de la Domeniul Manasia vă oferă tot ajutorul necesar pentru planificarea nunții: concept eveniment, design, decorare spațiu, chiar și închiriere mașină de epocă.

Spațiul experior, în special parcul Manasia a fost în totalitate reamenajat și se poate închiria, de asemenea, pentru evenimente în aer liber. Să nu mai vorbim că este și locul ideal pentru ședințele foto, atât din ziua nunții, cât și după aceasta.

Locatii de nunta de top din Romania

9.  Conacul lui Maldar

Lângă Râmnicu Vâlcea, așezat lângă Horezu, veți găși Conacul lui Maldăr, ce păstrează farmecul boieresc al Olteniei de altădată. Întreaga locație păstrează poveștile boierilor, dar și elementele arhitecturale deosebite din acea perioadă. Conacul lui Maldăr este o locație de nuntă ce dispune de spațiu de cazare, mai exact 15 camere ce poartă numele unor persoanaje din trecut. Totodată, ar trebui să știți că la Conac va puteți bucura, împreună cu invitații voștri, și de cramă, foișor, piscină si parcul absolut superb!

Locatii de nunta de top din Romania

Foto: Cezar Machidon

10. Cazino Sinaia

În orașul Sinaia, la doar 1h jumate de București, gășiți renumitul Cazino. Situat în inima orașului, Cazinoul este acum deschis atât pentru vizite, cât și pentru organizarea de evenimente private, și vă spunem sincer, este un loc special, plin de povești, și cu o arhitectură deosebită. Există două săli speciale pe care le puteți închiria pentru petrecerea voastră de nuntă. Cazinoul are o grădină interioară și terasă pe care le puteți folosi atât că spațiu de relaxare, zona de cocktail & lounge, cât și pentru ședințe foto, de exemplu.

Cazinoul nu are spațiu de cazare, însă, fiind situat chiar în zona de interes a orașului Sinaia, acest lucru nu va fi o problemă pentru voi și invitații voștri, întrucât, veți găși cu ușurință alternative.

Totodată, în grădină se pot organiza și oficia ceremonii, într-un cadru natural, cu o priveliște foarte  frumoasă!

Locatii de nunta de top din Romania

Foto: Facebook Cazino Sinaia

Acestea sunt câteva locații de top de nuntă propuse de cititoarele noastre și de către furnizori din toate domeniile de activitate! Dacă ești un furnizor de servici în domeniul nunților, te poți alătura grupului de profesioniști care ne ajută să găsim cele mai bune soluții pentru viitoarele mirese!

Mai aveți și alte propuneri pentru locații de top din România? Le așteptăm pe adresa redacției! Pentru că fiecare locație a răspuns foarte pozitiv propunerii WEDMAG de a oferi explicații privind activitatea lor, am tras și noi, la rândul nostru câteva concluzii.

 • Locațiile beneficiază de acces facil și majoritatea sunt în apropiere de oraș.
 • Spațiul de cazare a devenit foarte important, iar majoritatea locațiilor oferă acest serviciu.
 • Meniurile de nuntă sunt personalizabile. Ceea ce este grozav! Pentru că puteți opta pentru bufet, servire clasică, meniuri vegane/ vegetariene, cocktail party sau casual barbeque, dacă vreți un moment mai atipic pentru o nuntă.
 • Toate locațiile beneficiază de spațiu outdoor extins, înafară de clasicul loc pentru fumat, unele oferă terasă pentru cocktail, zonă de lounge, livadă, cramă, etc, iar la majoritatea, accesul este inclus în prețul de închiriere, fără nicio taxa extra.

***

Daca esti o mireasa care a avut o experienta pozitiva cu o locatie care crezi ca ar trebui inclusa pe lista, ne poti scrie la office@wedmag.ro!

Credit featured foto: Mediaflash

[mc4wp_form id=”10653″]

*****

Citește noul număr al revistei Best Of Weddings – inspirație de nuntă 100% româneascăNunțile sub amenințarea coronavirusului