Fotografiile din album

Ai ajuns deja in momentul in care trebuie sa alegi fotografiile din album?

Dupa luni intregi de pregatire, ziua nuntii a venit si a trecut rapid. Cel mai probabil a trecut mult mai repede decat te asteptai. Fie ca totul a mers ca pe roate sau au fost cateva evenimente neprevazute, un lucru pe care il au in comun toate miresele este ca si-ar fi dorit ca ziua cea mare sa dureze mai mult.

Totusi, cele mai multe mirese mai si rasufla usurate. A trecut alergatura de dimineata cu pregatirile, unde de cele mai multe ori se intarzie si se creaza mici tragedii. Au trecut si emotiile primului dans si cum totul a fost ca un vis frumos din care te-ai trezit prea repede abia astepti sa vezi fotografiile din album. Vrei sa retraiesti linistita ziua nuntii.

fotografiile din album

Selecteaza fotografiile tale preferate

Noi, cei de la Frame My Life consideram ca a prinde franturi si cadre dintr-o nunta este o arta. La fel credem ca este si alegerea fotografiilor din album.

Se vorbeste foarte mult de acele cadre “must-have” de la o nunta. Adica se obisnuieste sa se fotografieze obiectele personale, pregatirile, cununiile, primul dans, decorul, candy bar-ul si nu numai. Si ca viitoare mireasa in cautare de fotograf pentru nunta, cu siguranta ai vazut multe albume care in general respecta aceasta insiruire de evenimente.

Dincolo de aceste cadre, consideram ca ar trebui sa alegi fotografiile tale preferate. Si ale sotului tau, desigur :) Gandeste-te la fotografiile din album ca la o amintire plina de emotie, nu neaparat cat de corect tehnic trebuie sa fie insiruite acestea.

La Frame My Life credem ca cele mai frumoase albume sunt cele alcatuite din fotografiile tale favorite. Cateodata poate fi o poza cu voalul fluturand in vant sau una cu un zambet asa cum ti-l cunosti tu, nu cum ar fi unul “perfect”.

Cum sa alegi fotografiile din album?

Un alt sfat pentru voi, viitoare mirese, este sa nu incarcati foarte mult albumul si sa lasati fotografiile “aerisite”. Stim ca va plac multe fotografii si ca ati dori sa intre cat mai multe amintiri frumoase in album, dar cateodata e bine sa aveti chiar si doar o fotografie pe pagina.

Cu cat un album este mai “curat”, cu atat este mai placut din punct de vedere vizual. Ganditi-va la un album ca la o revista si incercati sa va faceti asocieri armonioase.

E indicat ca fotografiile din album sa fie asezate cronologic. Asta pentru a creea o poveste si  pentru ca insiruirea de imagini sa aiba continuitate. Dar aceasta nu trebuie sa fie o regula! Daca ai un cadru care iti place in mod deosebit, de exemplu un portret frumos care s-ar potrivi din punct de vedere tehnic pe alta pagina, nu inseamna ca nu il poti pune exact unde iti doresti. Cea mai buna varianta este ca fotografiile sa spuna o poveste. Daca nu te poti hotari intre doua imagini, pune-le pe amandoua si va alege fotograful pentru tine care dintre ele se imbina cel mai bine cu celelalte.

Un alt aspect foarte important este acela de a incearca sa te distrezi in timp ce iti creezi albumul. Daca devine prea greu, iti poti contacta oricand fotograful. Acesta este acolo pentru a-ti usura munca. De aceea ai angajat un profesionist, nu?!

Graba nu strica intotdeauna treaba

Nu astepta foarte mult dupa ce ai primit online toate imaginile de la nunta. Trimite fotografului imaginile pe care le vrei neaparat in album, acelea cu momentele cheie si cateva fotografii favorite din fiecare etapa a zilei.

Apoi lasa fotograful sa le aseze in album si sa foloseasca cateva imagini de imbinare care sa faca albumul sa aiba o anumita cursivitate corecta din punct de vedere tehnic.

Dupa ce selectia ta (si a sotului tau) este gata si munca fotografului terminata, albumul poate vedea lumina zilei.

Frame My Life iti recomanda sa-l rasfoiesti alaturi de cei dragi, la un pahar de vorba.

*****

Gasiti mai multe detalii despre Frame My Life in pagina de prezentare din sectiunea “Alege furnizori”.