Când vine vorba despre meniul de nuntă, știi și tu că nu este loc de compromisuri. Cu cât sunt mai variați invitații tăi, cu atât mai dificil este să te pliezi preferințelor tuturor. Unii preferă meniul modern și inovativ, alții nu își imaginează petrecerea fără vestitele sarmale tradiționale.

Ce este de făcut?! Le combini! Cum? Îți spun cei de La Seratta, într-un articol scris pentru WEDMAG.

„Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea.” – Theodore Zeldin

Petrecerea de nuntă este o tradiție veche de când lumea. În timpuri îndepărtate, întreaga comunitate era invitată la un banchet în cinstea mirilor, care se întindea pe parcursul câtorva zile. În vremurile noastre nunta durează doar o zi, dar, și atunci și acum, mâncarea servită reprezintă unul dintre principalele elemente ale evenimentului.

Noi, La Seratta, am propus întotdeauna preparate care ies din sfera meniurilor clasice de nuntă, astfel încât să ne putem bucura de talentul bucătarilor cu care colaborăm și să oferim preparate savuroase din bucătaria internațională.

f64.ro

Alegerea meniului potrivit

Alegerea meniului este o decizie grea dar importantă, deoarece felurile servite vor fi trecute prin filtrul exigent al invitaților, de la savoarea și varietatea lor, până la plating sau chiar cantitate. Trebuie știut că mâncarea și calitatea servirii influențează atmosfera și ritmul petrecerii de nuntă.

Poate părea dificil să conturezi un meniu care să fie pe placul tuturor, invitații fiind de obicei oameni din trei sau patru generații, evident cu gusturi foarte diferite. Totuși, dacă se ține cont de câteva criterii generale, atunci șansele de reușită sunt mult mai mari: preparatele alese să nu fie foarte exotice, dar totuși modalitatea de preparare să fie creativă; alegerile făcute să țină întotdeauna contde genul invitaților; preparatele să nu fie prea condimentate sau foarte iuți etc.

La Seratta noi ne bucurăm să ne putem ajuta clienții încă de la prima întâlnire, atât pentru alegerea meniului cât și cu planificarea și organizarea în detaliu a întregului eveniment. Știm că toți tinerii care intră pentru prima oară în tot acest carusel reprezentat de organizarea unei nunți, cu multitudinea de oferte și servicii disponibile, au in față alegeri multe și, de asemenea, au nevoie de confortul că sunt pe mâini bune și de sentimentul că vor fi invitați la propria nuntă.

Servirea

Nunta este un eveniment elegant, astfel că recomandăm ca servirea preparatelor culinare să se facă la mese. Deși mulți cred că o servire tip bufet suedez este mai puțin costisitoare, de fapt cantitatea de mâncare este mai mare, astfel încât să fie suficientă și pentru invitații care sosesc mai târziu la eveniment.

Degustarea meniului de nuntă

Unul dintre cele mai plăcute aspecte în organizarea unei nunți este degustarea meniului, care ar trebui să aibă loc cu 2-3 luni înainte de eveniment. Este ocazia perfectă ca mirii să-și spună deschis părerea despre preparatele contractate și să primească soluții alternative dacă anumite preparate nu sunt pe placul lor.

Degustarea trebuie inclusă în bugetul meniului contractat, iar mirii trebuie să poată veni însoțiți de „întăriri”: viitori nași sau părinți, care pot oferi niște păreri obiective asupra meniului degustat.

Aperitivul

Aperitivul se servește de regulă înainte de valsul mirilor și este felul de mâncare ce lasă asupra invitaților impactul cel mai puternic. Cuvântul de bază în compunerea acestui prim fel de mancare este „echilibru” și varietate. Ingredientele de bază nu trebuie să se repete prea mult, iar aperitivul trebuie să cuprindă atât preparate pe bază de carne, cât și preparate din pește, brânzeturi sau legume.

Chiar dacă bugetul nu este unul mare, clasicele preparate din bucataria românească pot fi reinterpretate, astfel incât să surprindă plăcut invitații: icrele de crap pot fi înlocuite cu o terină de pește, în timp ce clasicele felii de cașcaval și de șuncă pot fi înlocuite de piept de rața afumat cu brânză ricotta.

Meniul de nuntă

Peștele

Peștii cel mai des folosiți sunt păstrăvul și șalăul, deoarece au o carne fără grăsime, dar am primit cu bucurie în ultimii ani din ce în ce mai multe solicitări pentru pești precum dorada sau bibanul de mare. Indiferent de varianta aleasă, peștele este indicat să fie filé, astfel incât invitații să nu iși bată capul cu dezosatul. Fileul de pește merge foarte bine în combinație cu legume soté sau orez cu ierburi aromatice, iar piureurile de legume completează perfect aceste alegeri.

peste meniu nunta

Sarmalele

Nunta nu e nuntă fără sarmale și nimeni nu concepe meniul de nuntă fără ele, fie că aceștia sunt mirii, părinții lor sau chiar invitații. Dar ce ar fi dacă în locul sarmalelor clasice am servi o variantă mai fină, cu carne de curcan sau dacă mămăliga ar fi parfumată cu trufe negre?

sarmale-meniu-nunta-seratta

Felul principal

Indiferent de tipul meniului ales, felul principal ar trebui să includă cel puțin două tipuri de carne, iar garnitura nu trebuie să se asemene cu cele servite anterior. Dacă pentru pește ai ales o garnitură de legume, atunci la friptură ar trebui să alegi un risotto, cartofi la cuptor sau cartofi Daphinoise.

meniul de nuntă la seratta

fel principal nunta la seratta

Tortul de nuntă

Se spune că dragostea e dulce, iar alegerea tortului de nuntă este unul dintre cele mai plăcute momente din tot procesul organizatoric. Noi avem tortul inclus în meniu si le dăm posbilitatea clienților noștri să își personalizeze tortul, atât din punct de vedere al compoziției, dintr-o gamă variată de compoziții puse la dispoziție, cât și din punct de vedere al designului exterior, în acord cu tematica evenimentului sau cu elementele folosite pentru decorul sălii.

tort nunta la seratta

Cuplurile mai îndrăznețe pot alege un tort într-o prezentare inedită, dar care să păstreze elemente specifice tematicii alese.

tort nunta inedit la seratta

Candy bar

În ultimii ani, candy bar-ul este nelipsit de la evenimente. Produsele oferite trebuie să fie de cea mai bună calitate, gama de produse cât mai variată, iar preparatele care permit acest lucru să fie adaptate cromatic și tematic decorului sălii. Ideal ar fi ca prăjiturile elaborate să fie combinate cu prăjituri de casă, mai simple și mai familiare.

candy bar nunta la serattacandy bar nunta la seratta

Meniurile speciale

Unul dintre avantajele deținerii unei bucătării proprii este acela că putem pregăti meniuri personalizate pentru invitații care au diete speciale sau pentru cei care suferă de alergii, intoleranțesau, din motive medicale, sunt nevoiți să urmeze un regim alimentar strict. Meniurile vegetariene,pescatariene, raw-vegane sau cele cu preparate speciale sunt pregătite cu aceeași atenție și dedicare ca și restul meniurilor.

Meniurile pentru copii

Avem și noi copii și știm că sunt zile în care sunt extrem de mofturoși și vor să mănânce doar anumite preparate preferate. În general, copiii nu se dau în vânt după rețetele sofisticate, de aceea meniul pentru ei este simplificat, servindu-se doar 2 feluri de mâncare, ce conțin preparate ușoare, care, cu siguranță, sunt pe placul tuturor: mini-burgeri de curcan, chifteluțe coapte, cartofi wedges, pizza, sticks-uri de legume sau mini-salate de fructe.

f64.ro

Cocktail Hour

Un moment special este și acela când invitații încep să sosească la eveniment. De cele mai multe ori ii întâmpinăm în grădină cu un mic bufet cu preparate tip finger-food și un bar de limonadă, astfel încât primirea să se facă într-un cadru informal, prietenos, care să-i ajute pe invitați să intre cât mai repede în atmosfera petrecerii.

meniu-special-nunta-la seratta

Și pentru că niciodată nu știi destul de multe despre un meniu până nu l-ai încercat, te invităm la noi, la Seratta.