Întrebări pe care să le pui la degustarea meniului de nuntă

Cu siguranță, unul dintre cele mai plăcute aspecte în organizarea unei nunți este degustarea meniului, ocazia perfectă să vă dați seama cum va fi mâncarea în ziua cea mare și cum va fi servită. Este de asemenea momentul în care puteți schimba anumite preparate din meniu sau puteți personaliza aranjamentul preparatelor în farfurie.

degustarea meniului de nunta

La restaurantul La Seratta organizăm nunți de 10 ani și avem ocazia să întâlnim nenumărate cupluri, majoritatea tineri, copleșiți de toate detaliile organizării unui astfel de eveniment. Avem experiența necesară să punem cu responsabilitate cap la cap piesele acestui puzzle organizatoric și să oferim clienților noștri confortul că sunt pe mâini bune.

Ne-am gândit la o serie de întrebări care ar putea să te ajute dacă urmează să ai degustarea meniului de nuntă, indiferent dacă ai ales să lucrezi cu un organizator de nunți ori să iei totul în propriile mâini.

Când are loc degustarea meniului?

Degustarea are loc, de regulă, cu 1-4 luni înainte de eveniment. Nu așteptați totuși prea mult, întrucât trebuie să aveți timp pentru o nouă degustare, în cazul în care alegeți să schimbați anumite preparate. La Seratta obișnuim să organizăm sesiunile de degustare începând cu luna Aprilie, înainte de începutul fiecărui sezon și, ca regulă, le organizăm în timpul weekendurilor, astfel încât să fie cât mai ușor pentru miri să participe.

Degustarea meniului reprezintă un cost suplimentar?

Sesiunea de degustare ar trebui să fie inclusă în prețul meniului contractat, fără a fi tarifată suplimentar. Ca să vă asigurați că este așa, întrebați acest lucru încă de la prima întâlnire, urmărind ulterior includerea acestei clauze și în contractul semnat.

intrebari degustare meniu

Putem veni însoțiți la sesiunea de degustare?

De obicei mirii își doresc sfatul părinților sau al nașilor și, de aceea, ar trebui să vă fie permis să aduceți câțiva invitați la sesiunea de degustare. Având o experiență mai vastă în organizarea sau participarea la evenimente, aceștia pot ridica anumite aspecte la care poate că voi nu v-ați gândit. Indiferent dacă veniți însoțiți sau nu, este necesar să anunțați localul despre acest lucru încă de la momentul stabilirii întâlnirii, ca să poată face toate pregătirile necesare.

Ce meniu va fi servit la sesiunea de degustare?

De obicei meniul servit la degustare este cel ales de miri la semnarea contractului, dar puteți solicita și pregătirea altor preparate, astfel încât să puteți personaliza meniul standard contractat inițial. La Seratta oferim clienților noștri 4 variante de meniuri, care sunt flexibile, atât în ceea ce privește structura preparatelor, cât și numărul felurilor de mâncare. Înainte de sesiunea de degustare, mirii iși aleg preparatele pe care vor să le încerce, iar noi pregătim felurile de mâncare solicitate, astfel încât să oferim cât mai multe opțiuni clienților noștri.

meniu de nunta la seratta

Putem aduce modificări meniului ales?

Desigur, până la urmă acesta este scopul degustării. Dacă un anumit preparat nu este pe placul vostru, întrebați ce soluții alternative există și vă vor fi prezentate alte preparate din care să puteți alege.

Orice modificare faceți, încercați să păstrați echilibrul meniului și să alegeți în schimb preparate care au același ingredient de bază. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că bugetul se poate modifica în funcție de preparatele schimbate.

Asigurați-vă că cele discutate la degustare sunt bine stabilite și solicitați un e-mail detaliat, care să cuprindă structura finală a meniului, noul buget și toate comentariile făcute în cadrul degustării.

Ce ar trebui să urmărim la sesiunea de degustare?

Poate părea dificil să mulțumești toți invitații prezenți la nuntă, dar încercați să faceți alegeri cât mai universale, care totuși să iasă din sfera clasică. Indiferent de meniul ales, ar trebui să acordați atenție următoarelor aspecte:

  • Savoarea și calitatea preparatelor – Este important să fie folosite ingrediente proaspete și de calitate, iar absolut fiecare preparat să fie savuros.
  • Prezentarea preparatelor în farfurie – mâncarea nu este doar o experiență a gustului, ci și prezentarea preparatelor este foarte importantă. O farfurie trebuie să conțină o varietate de texturi, forme și culori, aranjate într-un mod foarte „curat”.

meniu de nunta modern

La ce interval de timp vor fi servite felurile de mâncare la eveniment?

Este recomandat ca felurile de mâncare să fie servite la 2 ore distanță unul de celălalt, astfel încât invitații să mănânce în tihnă și să servească fiecare fel cu poftă. O succesiune mai rapidă a felurilor ar putea face invitații să se simtă grăbiți.
De asemenea, este important ca orarul de servire al mâncării să fie coordonat cu cei care asigură divertismentul, astfel încât muzica să fie mereu în concordanță cu momentul. Pentru binele petrecerii, preparatele nu trebuie servite în timpul momentelor de dans.

Pot fi pregătite meniuri speciale?

Orice local ar trebui să poată oferi meniuri adaptate invitaților care au diete speciale. Compoziția acestor meniuri speciale se stabilește tot în cadrul sesiunii de degustare, pornind de la meniul de bază.

Noi, La Seratta, obișnuim să pregătim meniuri speciale pentru copii, vegetarieni, raw-vegani sau persoane cu alergii ori intoleranțe la anumite alimente.

meniu de nunta traditional

ȚI-A PLĂCUT SAU ȚI-A FOST DE FOLOS ACEST ARTICOL ȘI VREI SĂ PRIMEȘTI ȘI ALTE INFORMAȚII PE VIITOR? ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTERUL WEDMAG – CEL MAI MARE BLOG DEDICAT NUNȚILOR DIN ROMÂNIA

*****

Citește noul număr al revistei Best Of Weddings – inspirație de nuntă 100% româneascăNunțile sub amenințarea coronavirusului