Ai vrea să ai cele mai frumoase fotografii de nuntă, dar cumva te împotmolești la alegerea fotografului? Pe piață există o diversitate mare de stiluri și bugete. Te simți copleșită de tot ce vezi și auzi? Înseamnă că ai ajuns unde trebuie. În cele ce urmează vei primit sfaturi de la un fotograf profesionist, care să te ajute să alegi rațional, bazat pe ceea ce ți se potrivește.

Atunci când mă prezint ca Razvan Cotea – fotograf de nuntă, mă străduiesc să le prezint cât mai multe informații mirilor cu care colaborez. Una din propunerile mele ar fi să vezi cel puțin o nuntă întreagă înainte de alegerea fotografului. De ce? Pentru că rezultatul este unul vizual, un rezultat la care trebuie să te aștepți încă de la început.

Dacă nu ești deja convinsă de modalitatea de alegerea a fotografului pe baza cunoştinţelor pe care le ai sau ale recomandărilor pe care le-ai primit, îți propun să nu te pripești atunci când îi spui “DA” fotografului. Mai mult decât atât, fii sigură că ai răsfoit ceva de calitate chiar şi atunci când ai primit o recomandare. De multe ori, chiar şi cei care fac recomandări bine intenţionate, pe bază de prietenie, nu au o privire de ansamblu obiectivă sau pur si simplu, acel stil s-ar putea să nu fie potrivit pentru aşteptările tale.

alegerea fotografului de nunta

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

Tendinţa este să căutăm pe reţele de socializare, unde vedem în special “the best of the best”. Este oare suficient?

fotograf profesionist Bucuresti

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

O galerie completă vs. Conţinutul de pe reţelele sociale

Reţelele sociale ne oferă un preview al muncii unui fotograf de nuntă. Sunt adevărate galerii inspiraţionale unde fiecare alege tot ce e mai bun de arătat lumii. De obicei, se întâmplă ca fotografiile pe care le găsim să fie din timpul pregătirilor sau de la şedinţa foto, în mare parte fotografii statice şi care beneficiază de lumină favorabilă. Așadar, Facebook și Instagram pot fi un punct  de pornire în identificarea profesioniștilor cu care alți miri sau furnizori colaborează, însă ai nevoie de ceva mai mult.

cum aleg fotograful de nunta

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

criterii de alegere a fotografului de nunta

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

alegerea fotografului profesionist pentru nunta

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

ce informatii ii solitcit fotografului de nunta

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

Nu e tocmai regulă, dar de obicei, datele fotografilor profesioniști se ocupă cât ai zice “cheese”. Odată ce te asiguri de disponibilitatea celui care îţi place cel mai mult ai posibilitatea să îi comunici dorinţa ta de a vedea ceva mai mult decât există deja online. Adică rezultatul unei nunţi, de la început şi până la sfârşit. Ideal, o nunta de la locația unde vei avea tu nunta. Însă nu trebuie să te îngrijoreze faptul că fotograful respectiv nu a mai avut nunți în locația unde va fi nunta voastră. Un profesionist se descurcă oriunde!

alegerea fotografului de nunta Bucuresti

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

fotografii de la petrecerea de nunta

Foto: Cotea Răzvan | Fotograf Nuntă

Într-o galerie care conţine toate fotografiile de la o nuntă, vezi o poveste în imagini cu subiect și predicat. Vezi fotografii atent realizate, dar şi instantanee de la petrecere.

Îţi dai seama exact ceea ce primește un client de la fotograful respectiv, observând calitatea tuturor fotografiilor şi nu doar a celor selectate ca fiind cele mai bune. Totodată poți observa raportul calitate-preț, lucru care îți va fi de mare ajutor pentru a lua decizia finală.

Dacă te-ai convins deja că este necesar să vezi o galerie completă a unei nunți, te invit să îmi soliciți una completând acest formular.

Spor în alegerea fotografului!