Abordarea mea fotografica de “A” la “Poveste”

Probabil ai ajuns aici pentru ca esti curioasa de ce ar trebui sa cunosti stilul meu in fotografia de nunta. Ei bine, ca fotograf, in general, am fost atras de a incerca multe abordari, stiluri, le putem spune. Mereu am cautat povestea unui loc, a unor persoane si mi-a placut sa pun la cap fiecare parte.

fotografia de nunta

Stilul fotografic

Fotografia de nunta mi-a oferit multe povesti, am cunoscut mereu oameni noi, am inteles traditii, si m-am bucurat de multe momente fericite. Am convingerea ca abordarea unui anumit stil in fotografia de nunta are mare legatura cu felul de-a fi, de credinte, idei, chiar si stilul de viata. Sa-ti alegi fotograful de nunta este o decizie mare si, daca ma intrebi pe mine, ar trebui sa te iei in considerare si aceste aspecte.

Daca ti-a atras atentia ce ai vazut pe pagina mea, ar trebui sa iti povestesc de ce eu as putea fi cel ce se va ocupa de amintirile din cea mai frumoasa zi din viata ta. Daca ti-a trecut prin minte “Si eu vreau fotografii ASA la nunta mea”, deja avem un punct in comun! Inseamna ca stilul pe care il abordez ti se potriveste.

stilul fotografic

Imi place sa documentez. Cateodata nu imi vei simti prezenta, dar alte ori ma vei vedea direct in mijlocul actiunii. Depinde foarte mult de dinamica momentului si insemnatatea lui. Intervin cat mai putin si in mare parte las lucrurile sa se intample, intr-un stil natural, uneori non-traditional.

In ziua nuntii tale vreau sa te simti alaturi de un prieten, acela ce iti va arata nu doar cum a fost nunta, ci si cum te-ai simtit. Vreau sa spun ca imi place sa surprind emotii: zambete, lacrimi, imbratisari, surprize, prietenie, satisfactie, multumire, relaxare, binecuvantare. In ziua nuntii le vei simti pe fiecare in parte si vreau sa te asigur ca vei avea un sentiment placut, de deja-vu, atunci cand vei privi fotografiile.

fotografia de nunta

Razvan Cotea, fotograf de nunta:

Ce imi particularizeaza stilul fotografic? As spune ca felul in care abordez instantaneele si atentia la ce se intampla in jur. In ziua nuntii nu prea las camera din mana, sunt pregatit oricand sa surprind momente care stiu sigur ca nu se vor mai repeta. Tocmai de aceea, intre fotografiile “must have” introduc astfel de momente, deoarece ele creaza “povestea”.

Surprinzator sau nu, am inceput cu  fotografia de peisaj, ma atragea natura, salbaticia si gaseam mereu locuri frumoase, demne de explorat. Asa cum iti spuneam, toti acesti pasi imi contureaza stilul actual, de fotograf de nunta. Usor, usor, de-a lungul timpului, am introdus elemente in abordarea mea, iar aceste elemente te pot ajuta pe tine sa iti dai seama de ce sunt eu omul potrivit pentru a-ti documenta ziua nuntii:

  • Studiez mai mult psihologia omului si surprind momente candide, personale
  • Imi iau energia din oameni si traiesc alaturi de ei fiecare moment, din spatele camerei
  • “Think outside the box” – dupa ce am realizat fotografiile “must-have”, incerc sa ma indepartez din aceasta zona si sa ma gandesc la cadre artistice, mai diferite
  • Anticiparea momentelor si sociabilitatea m-au ajutat foarte mult de cand am ales fotografia de nunta. In cazul meu, experienta s-a acumulat de-a lungul anilor de studiu si a timpului petrecut cu oameni de calitate.

Nu toate nuntile sunt la fel, dar nici fotografii de nunta

Noi, fotografii de nunta din Romania suntem intr-o continua dezvoltare si asta se intampla in special datorita cererii si influentei din afara, ceea ce este un lucru de dorit, deoarece invatarea are la baza si puterea exemplului.

razvan cotea

Photo By Cotea Razvan | Fotograf Nunta | www.cotearazvan.ro | Servicii Foto-video

In acesti ani, am invatat ca “nu toate nuntile sunt la fel, dar nici fotografii de nunta” si acest lucru m-a ajutat sa atrag viitorii miri potriviti mie. Iata ce ar mai trebui sa stii despre abordarea fotografiei mele de nunta:

  • Imi place sa comunic productiv cu viitorii mei miri, de aceaa ma intalnesc cu fiecare cuplu in parte si ne dam seama imediat daca suntem sau nu compatibili
  • Cred in impactul fotografiilor monocromatice si aleg aceasta varianta pentru anumite momente. Totusi, veti observa ca stilul cromatic este natural, in culori vii

  • Nu am o abordare rigida, imi place sa ascult cerintele mirilor mei si sa tin cont de acestea pe parcursul evenimentului
  • Inteleg eforturile organizarii unei nunti si prefer sa raman cat mai discret se poate
  • Abordez din punct de vedere a unui fotojurnalist evenimentele, iar acest lucru imi permite sa fiu cat se poate de autentic
  • Ma bazesc pe storytelling, atat in ziua nuntii, cat si in post-procesare.

Haide sa povestim despre ziua cea mai importanta din viata ta, ma poti gasi oricand pe social media, insa imi poti scrie un mesaj direct folosind formularul de pe pagina mea de furnizor WEDMAG PREMIUM.

*****

Citeste revista Best Of Weddings – Catalogul nuntilor reusite din Romania