Dans la nunta – nu doar al mirilor

Sa povestim despre… dans la nunta.

Primul si cel mai important dans din cadrul unei nunti este dansul mirilor, acel dans ce va ramane in memoria voastra si a invitatilor – daca totul decurge conform planului :) De obicei, dansul mirilor este singurul dans organizat si pregatit minutios pentru ziua cea mare. Dar ce parere aveti despre alte momente dansante in cadrul petrecerii de nunta?

First Dance Studio va propune inca doua variante dansante de care va veti aminti cu certitudine si la nunta de aur!

Flashmob

Pe una dintre acestea am numit-o “flashmob” – dupa acest fenomen care incepe sa ia amploare si la noi in tara, manifestandu-se prin muzica si dans la nunta.

Cine participa la flashmob?

Incepand cu mirii, nasii, domnisoarele de onoare, cavalerii de onoare, prietenii mirilor si continuand ad-hoc cu alti invitati entuziasti, oricine participa la nunta poate face parte din aceasta activitate dansanta.

Care sunt pasii de urmat pentru realizarea unui flashmob?

1, 2, 3 si! Doi pasi la stanga, trei pasi la dreapta, o rasucire si multa voie buna! Ei, poate nu chiar asa de simplu, dar nici atat de complicat incat sa ia mai mult de 3 sedinte de grup suplimentate de intalniri ocazionale “la gratar” unde participantii repeta de zor pasii de flashmob printre o gluma si o leguma.

Care este rezultatul?

Aici e partea cea mai buna dintre toate: invitatii neimplicati in flashmob nu stiu coregrafia pregatita ori ca s-ar fi pregatit vreo coregrafie, momentul nu se anunta decat la finalul lui, cand deja lumea aplauda zgomotos tot ce s-a intamplat. Asa ca puteti sa va distrati cat cuprinde in acele cateva minute de dans la nunta, fara a simti presiunea ochilor critici. Nu se asteapta nimeni sa fie dansatori profesionisti la acest tip de dans! Vedeti in cele ce urmeaza ce minunat s-au descurcat invitatii care au invatat coregrafia de flashmob la First Dance Studio:

dans la nunta
Credit foto: Be Light Photography

Si daca nu v-am convins ca distractia primeaza la acest dans de grup, iata si un flashmob la care s-au alaturat pe moment si alti invitati. Si pentru ca le-a placut tare coregrafia, dansul s-a reluat si pe o alta melodie in cadrul petrecerii de nunta. La acest al doilea moment au dansat o mana de oameni, adica aproape 100!

dans la nunta
Credit foto: Catalin Budusan Wedding Photography

Last Dance

Dupa ce ringul de dans este exploatat la maxim de catre invitati si petrecerea de nunta este spre final ati putea sa incheiati nunta cu un dans. Asadar, pe cea de-a doua recomandare First Dance Studio o cheama “last dance”.

In traditiile romanesti nu veti gasi acest dans de inchidere a nuntii. Poate si pentru ca se obisnuieste ca mirii sa fie ultimii care pleaca de la nunta, dupa ce au fost felicitati de toti invitatii. Insa va pot povesti despre emotia acelui moment cuplurile de miri care au luat in calcul propunerea si care au dansat un ultim dans la nunta – fie cu o coregrafie anume, fie doar prin alegerea unei melodii reprezentative pe care au dansat liber.

Last dance este un moment emotionant datorita atmosferei intime si pentru ca acela poate fi momentul in care, imbratisati pe ringul de dans, va priviti in ochi, rememorati ziua nuntii si va puneti fiecare moment drag intr-o cutiuta speciala din sufletul vostru.

image 3
Credit foto: Be Light Photography

Prin urmare, in calitate de antrenor de dans, va recomand ca povestea dansanta a nuntii voastre sa inceapa cu dansul mirilor, sa contina un flashmob si sa se incheie cu last dance.