Cum sa facem un dans al mirilor memorabil?

Ca viitoare mireasa aceasta este intrebarea pe care ti-o vei pune atunci cand vei incepe planificarea momentului care va da tonul petrecerii tale.

Odata ce MC-ul va anunta momentul, sunteti doar voi doi in lumina reflectoarelor, alaturi de familie si prieteni. Totusi, inainte iti vor trece prin cap o multime de intrebari, la care te voi ajuta sa iti raspunzi. Majoritatea vor fi de natura practica si le poti trece cu usurinta, iar apoi va tine de tine sa iti invingi emotiile.

Am cautat in randul fostelor mirese, sa vedem cum puteti pregati un dans al mirilor cat mai spectaculos, despre care vor tot povesti invitatii. Am pregatit astfel cateva  ponturi primite de la mirese care au trecut exact prin aceleasi momente!

Principalele probleme pe care le au miresele privind primul dans

Cand vine vorba despre dans, intervin imediat cateva intrebari (sau chiar ingrijorari):

  • Am dansat de atatea ori impreuna la petreceri, dar nu am fost niciodata priviti de toata lumea – cum ne vom comporta?
  • Ma voi impiedica in rochie? Sau va aluneca de pe mine in timpul dansului?
  • Daca il voi calca cu tocurile mele subtiri?
  • E cazul sa am inca o rochie de rezerva pentru dans?
  • O coregrafie funny ne poate detensiona?
  • Dansul mirilor nu e pentru noi! Mai bine facem o coregrafie amuzanta impreuna cu nasii!
  • Traditional nu inseamna neaparat plictisitor – ce piesa sa alegem?
  • Nu am luat in considerare buget pentru lectii de dans, ce pot face in cazul asta?
  • Nu mi-ar placea sa dansez intr-o sala complet luminata si sa fiu in centrul atentiei  – pot crea o altfel de atmosfera?

In functie de stilul vostru, alegeti un dans care va place, pe care il “exersati” din cand in cand la alte petreceri. Nu puneti atat de multa presiune pe dansul mirilor, cel mai bine este sa faceti ceva ce stiti deja.

Desigur, toti invitatii vor fi cu ochii pe voi – dar asta nu-i de mirare, doar este nunta voastra. Emotiile vor trece daca va veti concentra unul asupra celuilalt, veti mentine contactul vizual si cel mai important,  nu luati totul prea  in serios!

Ce te faci daca ai ales o rochie destul de lunga, care nu are o trena detasabila? Sigur te gandesti acum ca te vei impiedica, o vei murdari si asa mai departe. Sau ai o rochie cu bretele subtiri si iti faci probleme ca va aluneca de pe tine in timpul dansului.

In cazul asta, ar trebui sa alegi in primul rand o coregrafie usoara, care nu implica multe piruete si pasi grei. Tine minte ca in timpul dansului poti tine cu o mana parte din rochie, o sa ajute! Dar, retine ca dupa primele 5-10 dansuri rochia oricum se va murdari, cel mai bine e sa nu te gandesti la acest aspect. Las-o sa se murdareasca si fa dansul cat poti de bineNU este o solutie sa optezi pentru o rochie mai scurta din aceasta cauza.

Ioana & Lucian – videograf Mihai Bezman

Daca vei purta o rochie de mireasa cu bretele subtiri si ti-e teama ca in timp ce dansezi te va incomoda pentru ca bretele vor aluneca pe umeri, iti poti lua un accesoriu tip bolero pe care sa il porti doar pentru acel moment – o varianta mai buna decat sa iti aranjezi constant rochia in momentul in care trebuie, de fapt, sa te concentrezi pe muzica si dans.

O idee foarte buna este sa optezi pentru o a2-a rochie pentru momentul dansului – sa fie comoda, nu foarte lunga, dar mai ales potrivita stilului de dans pe care il veti face – dans contemporan, tango, salsa sau ce alte idei mai ai!

Ilaria & Sergiu – Andreea Ionescu wedding planner

Superstitiile despre calcatul pe picioare nu mai functioneaza in cazul dansului! Ar fi bine sa eviti astfel de “mici accidente”. Poarta niste pantofi/ sandale cu toc mediu si nu foarte subtire. Bineinteles, in functie de ce anume veti dansa, vei alege incaltamintea adecvata – un instructor de dans te poate ajuta cu aceasta alegere.

Nu fii atat de serioasa!

Trebuie sa iti descretesti fruntea si sa nu renunti la ideea unui dans de inceput. Ia niste tenesi in picioare si faceti o coregrafie funny – asa cum sunteti voi! Pentru ca veti da tonul petrecerii, un moment de dans funky va detensiona afmosfera si va invita pe toti la dans!

O alta idee este aceea de a pregati un dans impreuna cu nasii. Tema o alegeti voi, poate fi dintr-un musical sau dintr-un videoclip. Abordarea teatrala a dansului mirilor se poate transforma intr-un moment cu totul spectaculos si original.

Totusi…traditional nu inseamna plictisitor!

Nu poti da gres cu “At Last“, “Can’t Help Falling In Love,” sau “Wonderful Tonight“. Alegerea unei piese clasice de nunta nu este deloc plictisitoare! Iti explic mai jos cum poti schimba aceasta presupunere.

Mixeaza piesele!  “Keep it simple”  la inceput, iar pe parcurs adu un plus de energie coregrafiei – astfel incat invitatii nu pot rezista si vor veni cu totii pe ringul de dans. Va fi cu siguranta elementul supriza de care toti se vor bucura!

Alexandra & Andrei 

Daca vei alege sa lucrezi cu un instructor de dans, lucru pe care noi ti-l recomandam, tine cont de urmatoarele lucruri:

  • nu puteti deveni expert in dans in 5 lectii
  • bugetati suficiente ore, astfel incat, rezultatul sa fie cat se poate de natural, sa nu cada in ridicol si sa nu va reprezinte
  • nu lasati lectiile de dans pe ultima luna, inainte de nunta
  • un numar realist de lectii pentru a ajunge la un dans pe care sa-l stapanesti este 10 – cu cat va pricepeti mai mult la dans in general, cu atat veti avea nevoie de mai putine ore
  • daca e posibil , fa o repetitie in rochia de mireasa, dar daca nu vrei sa o porti inainte, alege o rochie cu o lungime asemanatoare si vezi cum te poti misca in ea
  • daca nu aveti afinitate ptentru dans si nu va place in mod deosebit, nu va apucati sa pregatiti coregrafii super complexe, mergeti pe un dans mai simplu.

Pentru un rezultat si mai bun, iti recomand sa exersezi si acasa, la final de zi, cand nu mai aveti alte planuri in program.

Lumina poate face dansul si mai spectaculos!

Este destul de simplu, daca nu iti doresti ca primul dans sa fie intr-o sala sau terasa complet luminata, cu siguranta crearea unei atmosfere diferite va face ca momentul sa ramana in memoria tuturor.

Nu ai nevoie de multe elemente, poate doar de:

  • un reflector care sa urmeze pasii vostri de dans
  • ghirlande luminoase prinse in sala, pe terasa sau chiar in copaci (daca ai ales sa iti faci nunta in aer liber) pentru un efect feeric
  • lumina colorata – in functie de dinamica dansului vostru

Georgiana & Adrian – videograf Razvan Gavrilut 

Primul dans nu trebuie sa fie pentru tine un moment de presiune si anxietate. Daca reusesti sa previi toate aceste probleme care pot aparea pe parcurs, vei construi cu viitorul tau sot cel mai frumos moment, demn de povestit si aratat tuturor!

Daca esti un furnizor de servicii si ai si tu propuneri legate de acest subiect, le asteptam pe partener@wedmag.ro ! Daca ai avut nunta trebuie neaparat sa impartasesti clipul cu dansul cu viitoare mirese si cititoare WEDMAG.

*****

Citeste revista Best Of Weddings – Catalogul nuntilor reusite din Romania