In fiecare an in Cluj-Napoca are loc Photo Romania Festival, cel mai mare festival de fotografie din Romania. Cu o lista impresionanta de evenimente dedicate artei fotografice, Photo Romania Festival devine o adevarata Mecca a fotografilor. Fotografia de nunta este o ramura bine reprezentata in Festival, iar in acest an WEDMAG este partenerul PRF in organizarea unor evenimente speciale care-i vor bucura pe fotografii de nunta, insa avem ceva pregatit si pentru miri!

Haideti sa vedem care e programul evenimentelor:

WEDDING STORIES – CONFERINTA NATIONALA DE FOTOGRAFIE DE NUNTA – 19 MAI 9:30-16:00 GRATUIT (cu inscriere si cu CARD-ul PRF)

In primul rand Wedding Stories – Conferinta Nationala de Fotografie de Nunta: un eveniment care aduna 10 fotografi de nunta din Romania care vor prezenta audientei parerile lor despre diverse teme care tin de acest domeniu. Si asta intr-o locatie de top: Casino – Centrul de Arta si Cultura Urbana din Parcul Central! O serie de prezentari si povesti care mai de care mai interesante! Fiecare prezentare se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri, astfel incat fotografii aflati in sala sa poata afla detalii suplimentare despre subiect, daca doresc. Conferinta va incepe la ora 9:30, prezentarile fotografilor vor avea loc pana la ora 15:00 cand va avea loc o masa rotunda cu toti fotografii prezenti intr-o sesiune interactiva cu publicul. De precizat ca participarea pentru fotografi este gratuita (e necesara insa achizitionarea prealabila a cardului PRF care costa 20 de lei), insa locurile sunt limitate, asa incat e nevoie de o inscriere prealabila pe site-ul Photo Romania Festival. Prezenta in sala se va face pe baza acestor inscrieri. Iata prezentarile (s-ar putea ca ordinea lor sa nu fie finala, de aceea ii sfatuim pe fotografi sa fie prezenti pe durata intregului eveniment):

Bogdan Mocanu – Pasiune-Business-Plafonare

Marius Tudor si Gabriela Matei – Photochic – Tehnici de compozitie in fotografia de nunta

Vlad Gherman – O pledoarie pentru o abordare contemporana in fotografia de nunta, cu ochii inspre viitor

Constantin Antochi – Controlul luminii in fotografia de nunta

Vasi Vasut – Fa diferenta: arata ca-ti pasa!

Dragos Ludusan – “De ce?” este mai important decat “Cum?”

Imagia – Relatia cu clientii

Andrei Neamtu – Analiza WEDMAG a pietei fotografiei de nunta

Relu Calota – Fotojurnalismul de nunta

Radu Postatny – Noi suntem David Postatny – cum ne-a ales fotografia de nunta

[event Facebook]

constantinantochi

(Foto: Constantin Antochi)

Si fiindca am zis ca ne-am gandit si la miri si mirese si la multele intrebari pe care le au despre fotografia de nunta inainte de a lua decizii despre serviciile pe care le vor alege – sau chiar daca au decis deja cu cine vor colabora, dar vor sa afle si parerea altori fotografi despre diverse subiecte, am pregatit si pentru ei ceva. O sesiune de o jumatate de ora in care un numar de maxim 10 miri/mirese sa vina sa puna niste intrebari fotografilor aflati pe scena! Cei care doresc se pot inscrie la adresa office@wedmag.ro – primul venit, primul servit, ca sa zicem asa :)

WORKSHOPURI DE FOTOGRAFIE DE NUNTA – 20 MAI

Ei bine, Conferinta este doar unul din evenimentele pregatite de catre WEDMAG impreuna cu Photo Romania Festival! Fotografii de nunta au ocazia sa invete de la alti fotografi formatori din tainele meseriei, asa ca iata workshopurile disponibile in cadrul Festivalului:

1. Vlad Gherman – 30 de idei de shooting/editare/promovare cu care poti duce stilul tau la nivelul urmator (inscrieri si detalii, aici) [event Facebook]

2. Dragos Ludusan (Be Light) – Echipament si tehnici pentru fotografia de nunta in lumina naturala (inscrieri si detalii aici) [event Facebook]

3.  Constantin Antochi – Despre designul de albume in fotografia de nunta (inscrieri si detalii aici) [event Facebook]

4. Relu Calota – Cu telefonul mobil la nunta (inscrieri si detalii aici) [event Facebook]

5. Bogdan Mocanu – Sedinta foto la nunta – Posing (inscrieri si detalii aici) [event Facebook]

bogdanmocanu

(foto: Bogdan Mocanu)

EXPOZITIE DE FOTOGRAFIE DE NUNTA

Nu in ultimul rand, in cadrul Wedding Stories va avea loc si o expozitie de fotografie de nunta, in care 20 de fotografi de nunta cunoscuti din Romania vor expune in Parcul Central cate o fotografie de nunta in format mare! Va asteptam sa le descoperiti! Urmariti si pagina noastra de Facebook pentru update-uri si fotografii de la evenimente.

Nu uitati, pentru participarea la toate evenimentele e necesarea inscrierea pe site-ul Photo Romania Festival, in pagina fiecarui eveniment in parte!

 

***

Citeste Best of Weddings 2015 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***