Fotografiile de la pregatiri – perspectiva Antochi Photography

Sunt fotografiile de la pregatiri la fel de importante ca si celelalte fotografii de la nunta?

Amintirile sunt practic filele cartii noastre, ale cartii pe care o numim viata. Ele ne definesc, ne modeleaza si ne sedimenteaza in suflet cele mai frumoase trairi. Tocmai de aceea momentele importante din vietile noastre trebuie privite ca o prioritate si niciun moment nu trebuie irosit.

Cand vine vorba de cele mai importante evenimente din viata unui om, cum ar fi nunta, lucrurile trebuiesc calculate, aranjate de asa natura incat totul sa iasa astfel incat sa reflecte personalitatea fiecaruia.

Amintirile unei astfel de zile sunt extrem de pretioase si totul trebuie cu minutiozitate pregatit. Si mai apoi documentat. Asa ca in articolul de azi incepem cu inceputul documentarii, adica cu fotografiile de la pregatiri.

fotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatiri

Ca fotograf de nunta in Bucuresti stiu ce incarcatura are un astfel de eveniment. Stiu cat suflet pun mirii in organizare. Asa ca menirea mea e sa ajung cu ei la un numitor comun, sa imi dau seama ce isi doresc, ce ii defineste si sa fac tot posibilul sa ma ridic la inaltimea asteptarilor lor.

Inainte de ziua Z organizez mai multe intalniri cu mirii ca sa punem la punct toate detaliile. Degeaba imi fac eu o viziune asupra celei mai importante zile din viata lor, daca ei insisi nu se regasesc in povestea pe care eu mi-o imaginez. Tocmai de aceea, aceste intalniri sunt esentiale pentru a ajunge la un numitor comun.

Momentan imi voi indrepta atentia asupra unui moment important si nelipsit de la orice nunta la care am participat, si anume: pregatirea mirilor. Astfel ca in cele ce urmeaza am sa va povestesc care e viziunea Antochi Photography in legatura cu fotografiile de la pregatiri.

fotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatiri

Pregatirile miresei si ale mirelui

Am avut privilegiul sa particip la multe evenimente in cariera mea de fotograf profesionist de nunta atat din tara noastra cat si in afara acesteia, nunti catolice, ortodoxe, hindu sau de atei. La fel de diversificate sunt si traditiile in functie de zona geografica.

fotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatiriDaca ar fi sa realizez o clasificare a modului in care se abordeaza fotografiile de la pregatiri, cred ca se pot desprinde doua ramuri principale: una ar fi din postura de fotograf portretist, cealalta prin prisma fotojurnalistului.

fotografiile de la pregatiri

fotografiile de la pregatiriPrintre avantajele documentarii momentului pregatirilor ca si fotograf portretist as putea enumara: controlul asupra locatiei in care se desfasoara fotografierea, controlul sporit asupra luminii, crearea momentelor si influentarea starii de spirit, control asupra pozitiei mirilor, control asupra momentului declansarii aparatului etc.

Cu siguranta ca rezultatul obtinut este unul deosebit, iar fotografiile de la pregatirea mirilor asezate in albumul nuntii au un aspect de pictorial, curat, ingrijit, cu portrete de calitate in care atat mireasa cat si mirele vor fi avantajati de lumina si posingul sugerat de catre fotograf.

fotografiile de la pregatiri

fotografiile de la pregatiri

Fotografii regizate sau neregizate?

Multi fotografi de nunta, ma refer in special la cei din tabara fotojurnalistilor vor sublinia aspectul de artificial, de asezare fortata sau regizarea in exces, de clisee sau demodarea clasicului ca si dezavantaje ale stilului portretistic.

Antochi Photography va sfatuieste sa alegeti un fotograf cu experienta in domeniul fotografiei de portret, pentru a inlatura toate aceste dezavantaje. Desigur ca suntem diferiti si ca stilul portretistic, sau clasic, editorial nu se potriveste oricui, insa facut cum trebuie poate descrie intr-un mod unic nu doar trasaturile fizice ale subiectilor fotografiati, ci si trairile, expresiile, emotiile din locul si momentul pregatirilor.

fotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatiri

In ce stil sa fie fotografiile de la pregatiri?

Asa cum spuneam si mai devreme, cuplurile care nu prefera sa fie “aranjati la poza” vor prefera stilul fotojurnalistic, sau prefera pe acei fotografi care reusesc sa surprinda momentele din mers, pe masura ce acestea se intampla. Cu siguranta ca rezultatul va fi cu totul diferit. In functie de experienta fotografului acest rezultat poate avea o valoare doar pentru miri sau poate avea o valoare universala, pentru oricine va privi acele imagini.

Vorbim despre fotografiile de la pregatiri in care vor fi surprinse reactii naturale, firesti, scene reale, credibile. Acestea presupun o atentie sporita din partea fotografului de nunta la ce se intampla in jurul lui, deci o prezenta sporita, precum si o abilitate sporita pentru anticiparea momentului. Se va pune accent fie pe compozitii complexe, fie pe reactii spontane exploatate la nivel maxim pentru a spori feelingul.

fotografiile de la pregatirifotografiile de la pregatiri

Multi opteaza pentru fotografia alb-negru si contraste puternice pentru o transmitere a mesajului cat mai eficienta. Nu putem vorbi despre un fotojurnalism pur, ci unul care imbraca o haina comerciala, vandabila.

Putem vorbi despre clisee si aici, sursa principala de inspiratie fiind internetul. Reprezinta o optiune potrivita atat pentru cei care pun accent pe traditii si obiceiuri cat si pentru cei care sunt extrem de energici, deschisi, plini de viata, expresivi din cale afara.fotografiile de la pregatiri

Fotografiile de la pregatiri, realizate de Antochi Photography

In cazul meu, prefer in aceeasi masura atat fotografierea pregatirilor in care pot controla lumina, locatia, atmosfera, si emotia transmisa cat si situatiile in care sa pot surprinde momentele importante din pozitia de observator.fotografiile de la pregatiri

fotografiile de la pregatiri

Dupa o discutie amanuntita cu viitorul cuplu, putem emite sugestii legate de stilul de fotografiere, astfel incat sa se muleze perfect atat pe felul lor de a fi cat si pentru atingerea asteptarilor acestora.

Spun asta pentru ca am intalnit multi clienti care apreciaza foarte mult fotografiile de portret insa nu sunt dispusi sa fie indrumati pentru a avea acele fotografii.
fotografiile de la pregatiri fotografiile de la pregatiri
Gasiti mai multe detalii despre Antochi Photography in pagina de prezentare din sectiunea “Alege furnizori”

*****
In curand se lanseaza editia 2018 a revistei Best Of Weddings:revista best of weddings