Materialul din care este confectionata rochia de mireasa este un aspect ce influenteaza foarte tare decizia miresei, cateodata fiind pus chiar pe locul I, inaintea croiului rochiei. Si asta se intampla in mod special fata de rochiile din dantela. Multe mirese care calca pragul salonului Maya Fashion, ne spun mai degraba ca isi doresc o rochie din dantela sau cu decoratiuni din dantela decat ca isi doresc o rochie din tulle, pentru ca in acest ultim caz de obicei isi exprima dorinta prin a cere o rochie printesa.

De-a lungul timpului, dantela si-a croit calea in tot felul de elemente: voaluri, corsete, batiste, invitatii, decor si lenjerie. Aceste tipuri de tesaturi dateaza din cele mai vechi timpuri. Mai multe ornamente din 2500 i.Hr. au fost descoperite de catre arheologi, insa sumerienii au fost cei care au inceput sa foloseasca dantela pe articolele de imbracaminte in anul 4000 I.Hr. Pana in timpul Renasterii, dantela a devenit un element extrem de prestigios in moda, datorita manoperei impresionante implicate in productia sa.

Care a fost prima mireasa din istorie care si-a dorit sa poarte la nunta ei o rochie din dantela?

In anul 1840, Regina Victoria a ales o rochie alba din dantela pentru nunta sa cu Printul Albert al Germaniei. Se spune ca mai mult de 100 de croitori au petrecut 6 luni pentru a realiza acea rochie, care a inclus si un voal si o trena din dantela. La fel cum alegerea ei pentru rochie alba a stabilit o tendinta, asa s-a intamplat si cu dantela.

Cine i-a calcat pe urme?

Milioane de mirese din lumea intreaga si multe celebritati au optat pentru dantela ca material de baza al rochiei de mireasa. De exemplu, Elizabeth Taylor a purtat in filmul Tatal miresei (1991) o rochie din dantela care a avut un impact deosebit asupra viitoarelor mirese. Mai recent, Katie Holmes a purtat o rochie de mireasa Giorgio Armani cu aplicatii din dantela cand s-a casatorit cu Tom Cruise.

In anul 2015, tendintele in materie de rochii de mireasa se indreapta catre dantela, matase si suprapuneri de tulle. Aplicatiile din dantela din zona bustului pot distrage atentia de la o talie nu foarte bine definita, iar rochiile cu trena din dantela confera un plus de senzualitate. La Maya Fashion, miresele au o gama larga de rochii din dantela si cu aplicatii din dantela din care sa aleaga rochia Perfecta! Iata care sunt cele 10 recomandari de rochii din dantela ale designerului Mariana Florea:

1. Rochia de mireasa E01.15 este una complet imbracata in dantela, ceea ce o transforma intr-o aparitie deosebit de eleganta.

image1-rochie-dantela-mayafashion-e01-15

2. Aplicatiile din dantela de pe bust si fusta fac ca modelul E05.15 sa aiba un aer boem si sa confere feminitate purtatoarei.

image2-rochie-dantela-mayafashion-e05.15

3. Croiala pe un singur umar si dantela aplicata confera un aer spectaculos modelului E09.15, care cu siguranta va atrage toate privirile asupra ta.

image3-rochie-dantela-mayafashion-e09-15

4. Aplicatiile mari din dantela de pe modelul M29.15 iti vor oferi o aparitie extravaganta.

image4-rochie-dantela-mayafashion-m29.15

5. Bustul din dantela ii confera modelului M32.15 un aer regal si deosebit de elegant.

image5-rochie-dantela-mayafashion-m32-15

6. In realizarea rochiei de mireasa M34.15 s-a folosit dantela Chantilly, modelul inspirand un aer misterios si feminin.

image6-rochie-dantela-mayafashion-m34-15

7. Partea superioara a modelului M01.15 este complet imbracata in dantela, aceasta rochie de mireasa stil sirena definind eleganta absoluta.

image7-rochie-dantela-mayafashion-m01.15

8. Bustul rochiei M09.15 este imbracat in dantela fina semitransparenta, scotand in evidenta feminitatea si senzualitatea celei ce o poarta.

image8-rochie-dantela-mayafashion-m09-15

9. Aplicatiile din dantela de bumbac ale modelului M44.15 ofera purtatoarei un plus de rafinament si eleganta.

image9-rochie-dantela-mayafashion-m44-15

10.Si pentru ca despre dantela ca punct de atractie a rochiilor de mireasa este vorba in acest articol, tocmai dantela de pe modelul M50.15, ii confera rochiei un aspect angelic si misterios.

image10-rochie-dantela-mayafashion-m50.15

Asteptam sa ne spui care dintre aceste rochii create de Maya Fashion este preferata ta! Scrie-ne un comentariu la acest articol sau un e-mail la recomandari@wedmag.ro si specialistii de la Maya Fashion iti vor spune mai multe detalii despre acea rochita, precum si unde o vei gasi de probat!

 

***

Citeste Best of Weddings 2015 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***