Incepem seria de ,,guest posts” cu un articol venit de la agentia Mille Fiori, tocmai de la Chisinau. Propunerea lor este un articol interesant despre o nunta ,,white sensation” sau ,,all white” , sau – pe romaneste – ,,100% alb”. 

Asteptam in continuare materialele dumneavoastra pe office@wedmag.ro. Daca va sta ideea-n cap, nu fiti sfiosi, impartasiti-o cu noi si s-ar putea s-o publicam!

 

Moda nuntilor nu stagneaza si in locul nuntilor in culori, care a insumat aproape toate nuantele curcubeului, din nou se impune cea mai eleganta si rafinată culoare de nunta – culoarea alba.

Albul clasic si toate nuantele sale (culoarea fildesului, a laptelui, friscai, crem, ivory) – este una dintre cele mai recente tendinte in decorul de nunta si va fi actuala pe tot parcursul anului 2015.  Culoarea are multe semnificatii, simbolizand puritatea si inocenta, aerul si soarele – albul cel mai bine va da sarbatorii un caracter aristocratic.  Mai mult, culoarea alba este una sigura in orice anotimp al anului, dar cel mai firesc va arata la nunta de iarna. Culoarea alba si variatiile sale vor prevala in sezonul actual in toate: decor, aranjament floral, tinuta miresei, a mirelui, a domnisoarelor de onoare si chiar a oaspetilor.

Tematica

Nu trebuie sa credeti ca albul va limita tematica nuntii – nu este asa: nunta „totul in alb” poate fi atat in stil clasic traditional, cat si in stil romantic shabby chic, rustic sau vintage. De altfel, culoarea alba se potriveste perfect si pentru nuntile in tari exotice: de exemplu, ar putea fi incantatoare ceremonia pe plaja, decorata preponderent in alb pe fundalul marii azurii. Totusi, alegand culoarea alba drept laitmotiv al nuntii, trebuie evitat surplusul de accente luminoase stralucitoare (in decorul salii, accesorii, aranjamentele florale, tinute), iar in calitate de pete de culoare sa se dea preferinta nuantelor neutre – pastelate, argintii, aurii. Accentele acestor nuante nu vor distrage atentia de la culoarea principala – albul maiestuos si rafinat.

Lauren Chitwood

Creatie Lauren Chitwood

Decorul

Sala trebuie să fie amenajata cu cea mai mare atentie: fetele de masa, vesela pentru servit, sfesnicele şi lumânările, vazele pentru flori – totul alb, ceea ce va accentua in mod deosebit solemnitatea si somptuozitatea sarbatorii. Scaunele pot fi decorate cu huse albe cu falduri elegante. Decoratiuni semitransparente din panze vaporoase – sifon, matase, dantele – vor imprima un rafinament special aranjamentului salii de banchet. Este recomandabil ca si accesoriile să fie de culoare alba. Deosebit de romantica vor face atmosfera lumanarile albe de  pe mese, ghirlandele din cristal, margaritare pretioase.

Aranjamentele florale

Aranjamentele florale pentru „nunta in alb” trebuie sa corespunda culorii dominante. In decorul floral vor accentua in mod deosebit albul diafan rafinatii crini albi si delicatele cale, mandrele orhidei si gingasii trandafiri albi etc. Vor produce efect compozitiile florale albe, asezate pe mese, precum si buchetele simetrice sau asimetrice cu elemente în cadere. Ca sa diminuam senzatia albului „steril”, in compozitiile florale se vor strecura discret elemente decorative verzi. In plus, tabloul integral al aranjamentului floral in alb il poate completa cu nuante romantice impodobirea cu flori a coafurilor miresei si ale domnisoarelor de onoare, precum si butonierele oaspetilor.

Creatie Karn Tran

Creatie Karen Tran

Buchetul miresei

In continuarea temei florale ne vom referi la buchetul miresei – un accesoriu foarte important. In alb, el poate fi realizat pentru orice gust. Anemonele albe sau orhideele Phalaenopsis, lacramioarele sau lalelele, bujorii sau trandafirii in forma de bujori – toate aceste creatii minunate ale naturii, impodobire cu perle, cristale si dantele fine, vor face si mai delicat chipul miresei si se vor incadra armonios in gama coloristica a „nuntii in alb”. Designerii florali experimentati vor face astfel ca buchetul alb sa nu se contopeasca cu rochia miresei, ci sa fie o podoaba splendida a chipului miresei in ansamblu.

Imaginea mirelui si a miresei                                           

Rochia de mireasa de un alb imaculat de peste 200 de ani este clasică în genul sau, cu atat mai mult cu cat ea ,,prinde”  orice tipologie feminina. „Nunta in alb” tocmai este ocazia cand mireasa trebuie sa fie doar in alb – de la voal pana la pantofi. Accesoriile de culori prea aprinse sunt nepotrivite, maximum ce se poate face in acest caz – un machiaj viu colorat ca sa nu se contopeasca cu tinuta. Mai complicat este privitor la mire, intrucat barbatii sunt mai conservatori si prefera culoarea neagra. Dar si aici exista solutie, de exemplu, alegerea unui costum gri sau bej. Un costum alb se va potrivi perfect pentru o ceremonie ce va avea loc vara sau pentru o nunta pe plaja.

Creatie West Coast Event

Creatie West Coast Event

Tinutele domnisoarelor de onoare

Multe mirese isi fac griji ca tinutele albe ale domnisoarelor de onoare sa nu concureze cu rochia de mireasa. Fireste, este o decizie indrazneata, insa alegerea corecta a modelului si cateva accesorii originale nu vor eclipsa rochia de nunta a miresei, ci doar ii vor accentua splendoarea, fara a fi in disonanta cu intreaga gama coloristica a „nuntii albe”.

Accentul alb – desertul

Incontestabil, tortul este unul dintre „principalii actori” ai nuntii. Stilul cromatic general al nuntii va fi completat stralucit de un tort alb multietajat, decorat, spre exemplu, cu dantele comestibile aeriene. Poate fi alb nu doar tortul, ci masa dulce in ansamblu, cu atat mai mult cu cat ea poate fi umpluta cu asemenea produse de cofetarie cum ar fi zefirul, bezelele, merengue si cupcakes cu crema, fructe in zahar pudra sau glazura etc.

Nunta „in alb” este o alegere perfecta pentru cei care apreciaza rafinamentul imbinat cu eleganta. Aceasta poate reda ideal stilul si gustul, iar decorarea conform tendintelor actuale cu certitudine va atrage atentia nu doar a perechilor tinere, ci si a designerilor de nunta.

Carolina Tihohod,  Event- agency Mille Fiori, Chisinau

 

Foto coperta – o creatie West Coast Event.