Alege anotimpul favorit înainte de alegerea locației!

Alegerea perioadei în care să te căsătorești poate părea o decizie ușoară de multe ori. Cu toate acestea, datorită numeroaselor sărbători religioase ce au loc în timpul verii, de cele mai multe ori locațiile sunt deja rezervate pentru următorii ani și o nuntă de iarnă începe să sune din ce în ce mai bine.

O parte din tine își dorește o nuntă de vară, într-o zi caldă, plină de soare și un apus perfect pentru un album de nuntă memorabil. Pe de altă parte, și un basm de iarnă, înconjurat de albul zăpezii, decorațiunile de Crăciun sau zecile de lumânări care crează o atmosferă de poveste sună de vis!

Iată lucrurile pe care ar trebui să le iei în considerare dacă ești indecisă când vine vorba despre o nuntă pe timpul verii sau un basm de iarnă.

nunta vara conacul heldsdorf

Credit foto: Bela Benedek

nunta iarna conacul heldsdorf

Credit foto: Vlad Solomon Photography

Locația

Înainte să vorbim despre vreme, primul lucru la care trebuie să te gândești când alegi ce fel nuntă îți dorești este locația.
De exemplu, există locații situate în mijlocul naturii, la malul mării sau care dispun de o terasă/grădină de vară perfectă pentru o nuntă dominată de sălbăticia naturii. Pentru astfel de locuri, o nuntă de vară este alegerea perfectă. Oricât de frumos ar fi decorul pe timp de iarnă, nici un invitat nu și-ar dori să tremure de frig într-un cort în luna Ianuarie.

Pe de altă parte, dacă locația ta de vis se află în oraș, sub forma unei săli de bal, atunci o nuntă în miezul iernii ți se va potrivi perfect. Desigur, există și locuri care reușesc să se adapteze perfect sezonului, ce dispun atât de o frumoasă grădină de vară, cât și o sală de bal perfectă pentru orice tip de vreme.

La Conacul Helsdorf, indiferent de anotimp, îți putem oferi nunta visurilor tale – o sală spațioasă, cu o capacitate de 200 de persoane, decorată într-un stil ‘shabby chic’ parcă desprins dintr-un basm, spațiu verde pentru activități outdoor, piscină în curte sau foișor pentru cununia religioasă.

nunta iarna sau vara conacul heldsdorf

nunta vara conacul heldsdorf piscina

Credit foto: Daniela Mezdrea

Bugetul și disponibilitatea

Un alt factor foarte important când vine vorba de a lua o decizie în privința sezonului este bugetul, dar și disponibilitatea. Majoritatea cuplurilor preferă anotimpul cald față de cel rece, de unde și disponibilitatea scăzută pentru locațiile de nuntă populare – există situații când locațiile sunt rezervate chiar și pentru următorii 2 ani pe timp de vară, mai ales în weekend-uri, ceea ce se întâmplă și în cazul Conacului Helsdorf.

De asemenea, îți va fi mai greu să găsești furnizori pentru o nuntă de vară, precum fotografi, DJ/formație, floriși, catering și așa mai departe. Cu toate acestea, dacă totuși îți alegi o zi din săptămână, spre exemplu Joi, atunci șansele să găsești disponibilă atât locația, cât și furnizorii cresc considerabil. La fel se va întampla și în cazul rochiei de mireasă, dacă decizi că dorești să o faci la comandă, trebuie să iei în considerare toate cele de mai sus, deoarece e o mare șansă să ajungi pe o listă de așteptare destul de mare pentru o nuntă în sezonul cald.

În ceea ce privește bugetul, este important să iei în considerare că o nuntă în timpul verii poate ajunge la cheltuieli mai mari decât ar fi pe timp de iarnă. Dacă pentru o nuntă în sezonul estival nu prea reușești să negociezi cu furnizorii, cererea fiind atât de mare, în timpul iernii, șansele să obții un preț mult mai avantajos cresc considerabil. Motivul ar fi faptul că toți vor încerca să ofere cele mai bune pachete și discount-uri, cererea fiind mult mai mică în această perioadă. Totodată, trebuie să ții cont de sezonalitate – florile vor fi mai ieftine pentru o nuntă de vară, deoarece sunt în sezon, pe când iarna, prețurile e posibil să fie mai ridicate.

Așadar, dacă bugetul este un factor decisiv în ceea ce privește ziua cea mare, la Conacul Helsdorf te poți bucura atât de o nuntă de iarnă de poveste, la un preț avantajos, cât și de o nuntă vara, în natură – dar nu uita să ne anunți din timp, pentru a fi siguri că data pe care ți-o dorești este disponibilă!

nunta iarna la conacul heldsdorf

ceremonie vara la conacul heldsdorf

Credit foto: Andrei Dumitrache

Avantajele unei nunți de iarnă

Vei avea o nuntă unică! Pentru că nu foarte multe cupluri aleg o nuntă de iarnă, ziua ta specială va rămâne în memoria tuturor ca fiind cu adevărat deosebită. Toată lumea a fost măcar o dată în viață la o nuntă în timpul verii, dar mult mai puțini se pot lăuda cu experiența unui basm de iarnă.

Vei avea mai multe persoane dragi alături! Dacă nu optezi pentru o nuntă prea aproape de Crăciun sau Anul Nou, șansele sunt ca toți oamenii pe care ți i-ai dorit alături să poată onora invitația! Dacă pe timpul verii majoritatea oamenilor pleacă în concedii, stabilite cu cel puțin 6 luni înainte, iarna este anotimpul destinat reîntregirii familiei și a revederilor cu prietenii – momentul perfect pentru nunta viselor tale!

Vei beneficia de prețuri mult mai bune! Din experiența noastră de la Conacul Heldsdorf, atât în ceea ce privește locația, dar și furnizorii, pe timpul iernii aceștia fiind mai liberi și dispuși să negocieze prețurile pentru a-și asigura avantajul competitiv. Șansele ca locația visurilor tale să fie disponibilă cresc, la fel și ofertele de acomodare pentru invitații tăi, dacă este cazul.

Dă frâu liber imaginației când vine vorba de tematică! Chiar dacă o nuntă de iarnă spune „Winter Fairytale”, nu trebuie să te limitezi la atât. De la rochiile domnișoarelor de onoare și până la meniul selectat, o nuntă de iarnă îți poate pune la încercare imaginația. Înconjoară-te de sute de lumini și lumânări colorate, bucură-te de decorațiunile specifice perioadei, întampină-ți oaspeții cu un pahar de vin fiert sau niște ciocolată caldă, include în meniu niște supe calde, înlocuiește clasicul tort de nuntă cu o porție de budincă de vanilie și scorțișoară și nu uita de artificii!

Te vei bucura de o atmosferă specială! Înconjurată de un aer magic, pentru o nuntă iarna, timpul trece diferit. Totul e învăluit în magia specifică sărbătorilor, atmosfera intimă creată de cei dragi și puritatea albului ce ne înconjoară. Așadar, dacă plănuiești să ai o nuntă micuță, înconjurată de cele mai importante persoane din viața ta, o nuntă pe timpul iernii e alegerea perfectă, sau cel puțin asta am auzit de la cei care au ales Conacul Heldsdorf în perioada aceasta!

nunta iarna la conacul heldsdorf

Avantajele unei nunți de vară

Te vei bucura de o vreme mai bună! Chiar dacă nu se știe niciodată când se strică vremea în timpul verii, șansele ca ziua nunții tale să fie plină de soare și căldură sunt mai mari! Și cu siguranță nu trebuie să pregătești un plan B în caz de furtună de zăpadă.

Te vei bucura de niște poze perfecte! Razele soarelui, cerul albastru și un peisaj parcă din filmele de demult impus de Conacul Helsdorf sunt doar câteva detalii care îți vor completa albumul de nuntă. Cu toate acestea, ai grijă să vorbești cu un fotograf din timp, să nu ai vreo surpriză neplăcută!

Suprinde-ți invitații cu un meniu fresh și răcoritor! De la cocktail-uri în vogă, pană la standuri cu înghețată, o zi fierbinte de vară poate fi foarte avantajoasă din punct de vedere al preparatelor și băuturilor! Nu-ți fie frică sa abordezi concepte mai neconvenționale precum un stand de barbeque sau un food-truck!
Profită de numeroasele locuri în aer liber de la Conacul Helsdorf! Chiar dacă va trebui să rezervi din timp locația, te vei putea bucura de natură, aer curat și un peisaj de vis! De la grădini de vară, terase la marginea piscinii sau un foișor lângă lac, povestea ta va prinde viață în natură!

Te vei bucura de o atmosfera electrică! Este acel ceva specific unei nopți calde de vară, ce face oamenii fericiți și plini de energie. Dacă îți propui o nuntă care începe în jurul prânzului cu ceremonia religioasă, urmată de o petrecere care durează până în zori, vara îți va facilita o atmosferă vibrantă, perfectă pentru ziua cea mare!

nunta vara la conacul heldsdorf

Credit foto: Feather Photography

nunta vara la conacul heldsdorf

Credit foto: Doru Buzea

Fie că vorbim despre o nuntă în toiul verii sau o nuntă în mijlocul iernii, la finalul zilei trebuie să fie nunta la care ai visat din copilărie. Pe oricare ai alege-o, noi suntem alături de tine. Pentru o nuntă de poveste, e nevoie de o locație de poveste – Conacul Heldsdorf, povestea ta se sărbătorește aici!

[mc4wp_form id=”10653″]