Iată încă un articol semnat Mille Fiori, despre ideea de a-ti organiza nunta în străinătate. Așa zisa ,,destination wedding” – un trend ascendent și printre românii care au început pregătirile de nuntă!

Așteptăm în continuare materialele dumneavoastră pe office@wedmag.ro. Dacă vă stă ideea-n cap, nu fiți sfioși, împărtășiți-o cu noi și s-ar putea s-o publicăm!

În ultimul deceniu, nunțile peste hotare devin tot mai populare. Ce determină această tendință? Posibilitatea extraordinară de a îmbina nunta cu călătoria de nuntă. Se știe că deseori, după o nuntă, tinerilor nu le mai rămân bani pentru călătorie, amânând-o pentru un timp nedeterminat. De regulă, călătoriile de nuntă post-factum pierd o mare parte din romantism, căci, precum susţineau grecii în antichitate, „nu se poate intra de două ori în aceeaşi apă curgătoare”. În contextul nostru, se are în vedere că emoţiile şi dispoziţia romantică nu vor fi la fel de puternice ca în timpul nunţii. Să încercăm să evidenţiem plusurile şi minusurile îmbinării nunţii şi călătoriei, cel mai frecvent, fireşte, peste hotare.

Cu ce începe, de obicei, orice pregătire de nuntă? Exact: cu stabilirea numărului de oaspeţi şi a bugetului. Oricât s-ar afirma că nunta este sărbătoarea celor doi, adesea este, totuşi, un prilej de reunire a rudelor şi prietenilor. Şi aici încep problemele, căci a-i invita absolut pe toţi este irealizabil, iar pentru cei pe care nu îi veţi invita, veţi deveni duşman pe viaţă.

Nunta peste hotare exclude în mod automat această problemă întrucât în condiţiile actuale este logic călătoria să fie organizată pentru un cerc îngust de persoane apropiate, fără a le leza pe celelalte. La orice alegere, important e de reţinut că nunta – acasă sau peste hotare – este un eveniment deosebit şi nu trebuie să rămâneţi cu regrete, independent de locul şi ţara unde o celebraţi.

Alegerea locului pentru nuntă depinde nu doar de preferinţe, ci şi de buget. Oricum, avantajul este evident: îmbinarea nunţii şi a călătoriei, ba uneori şi a lunii de miere, este mult mai economică; în plus, veţi acumula numeroase impresii pe care nu le veţi putea uita graţie fotografiilor excelente. Dacă pentru voi romantic înseamnă o ţară exotică, o plajă albă şi palmieri, atunci nunta poate fi îmbinată cu o călătorie, să zicem, în Thailanda sau Costa Rica, Republica Dominicană sau Maldive. Dacă, însă, imaginaţia voastra romantică ţine de stradele înguste şi canale cu poduri, sau palate, în acest caz nunţile plus călătoriile pot fi organizate în Europa. Italia, Cehia, Germania, Muntenegru, Grecia, Spania şi alte ţări demult au dezvoltat infrastructura pentru serviciile de nuntă la cel mai înalt nivel.

Rămâne să examinaţi argumentele pro şi contra organizării unei asemenea nunţi.

unnamed (7)

Foto – el-tv.com

Pro: Impresii şi senzaţii noi

Atmosfera neobişnuită de călătorie indubitabil o să vă ofere senzaţii şi impresii noi. Vizitarea unui loc exotic sau romantic de pe planetă va trezi imaginaţia oricui. Indiscutabil, nunta într-o călătorie romantică este mai impresionantă decât o nuntă într-un restaurant, fie şi de lux.

Contra: Aspectele juridice

Nunta peste hotare implică anumite aspecte juridice care trebuie cunoscute în prealabil. Fiecare ţară are legile şi regulile sale, de aceea înregistrarea oficială a căsătoriei e mai bine să o faceţi acasă, iar cea simbolică – peste hotare. În acest sens, este recomandabil să consultaţi un specialist care cunoaşte toate aspectele juridice din ţara pe care aţi ales-o ca destinaţie.

Pro: Revenirea nu este un semn rău

Nunta petrecută peste hotare este un pretext excelent pentru a reveni periodic acolo unde a luat fiinţă familia voastră. Fiţi de acord, sărbătorirea aniversării de nuntă (nu contează – de 5,10 sau mai mulţi ani) undeva în Bali sau Santorini, unde v-aţi organizat nunta, este foarte romantică.

Contra:Dar ce fel de ceremonie fără rude şi prieteni?

Este adevărat, nunta peste hotare lipseşte multe rude şi prieteni de posibilitatea de a participa la ceremonia voastra . Veţi plăti pentru satisfacţia de a avea o nuntă minunată prin absenţa la ea a multor persoane apropiate.

Pro: Doar cei mai apropiaţi

Pregătirea pentru nunta acasă măreşte în fiecare zi lista eventualilor oaspeţi. Conştientizând că bugetul este limitat, totuşi mulţi nu pot renunţa la a invita rudele, fie şi mai îndepărtate, ca să evite supărările. Până în momentul deciziei finale lista rudelor, din ambele părţi, va creşte într-atât încât, uneori, ar putea provoca situaţii de conflict. Nunta peste hotare vă oferă şansa de a sărbători evenimentul doar cu rudele cele mai apropiate, fără a le jigni pe celelalte. Într-adevăr, doar nu puteţi invita în Thailanda o mătuşă îndepărtată sau un văr de-al treilea.

unnamed (8)

Foto: el-tv.com

Contra: Despre gusturi …

Câţi oameni atâtea gusturi. De aceea trebuie să fiţi pregătiţi pentru faptul că  nu tuturor rudelor o să le placă ideea nunţii romantice într-un colţ de rai. Unii invitaţi pot considera inadecvat să le programaţi concediul fără să le fi solicitat consimţământul. Se vor găsi şi din cei nemulţumiţi că trebuie să meargă la capătul lumii, în timp ce erau dispuşi pentru o petrecere tradiţională pe raza oraşului. Nu în zadar se spune: despre gusturi nu se discută.

Pro: Două în una

Nunta peste hotare este un prilej excelent de a îmbina nunta cu călătoria de nuntă sau chiar şi cu luna de miere. Mulţi tineri căsătoriţi, cheltuind substanţial la organizarea nunţii, nu mai au posibilităţi financiare să meargă în călătoria de nuntă şi o amână pentru o perspectivă îndepărtată. Adesea viaţa de zi cu zi a tinerei familii le ocupă într-atât timpul, încât mulţi renunţă la călătoria de nuntă. Nunta peste hotare rezolvă şi această problemă: imaginaţi-vă că după ce s-a încheiat ceremonia nupţială, de exemplu în Grecia, nu trebuie în grabă să vă faceţi bagajele ca să mergeţi în altă ţară. Aici este locul de rai, unde o să vă petreceţi luna de miere, doar voi doi (în speranţa că rudele au plecat deja).

Contra: Şi dacă nu au plecat toate rudele?

Da, există riscul că cineva dintre rude doreşte să-şi prelungească vacanţa în colţul „vostru” de rai. În pofida bunăvoinţei Dvs., perspectiva de a petrece luna de miere împreună cu părinţii sau cu alte rude nu e prea atractivă. Sunteţi, însă, inteligenţi, aşa că din timp discutaţi cu rudele despre intenţiile lor. Dacă planurile lor afectează dorinţa voastră de intimitate, atunci e mai bine să vă continuaţi călătoria – nu neapărat în altă ţară, doar puţin mai departe.

În concluzie: nunta peste hotare, precum totul în viaţă, are plusurile şi minusurile sale. Dacă pentru voi plusurile expuse mai sus contează mai mult decât minusurile, atunci, indiscutabil, îmbinarea nunţii şi a călătoriei va fi cel mai romantic eveniment din viaţa voastra.

 

Carolina Tihohod,  Event- agency Mille Fiori, Chișinău

Foto cover – Pic production

Fotografii realizate un eveniment Mille Fiori organizat în Cipru.