Prima intalnire cu fotograful este un “rendez-vous” in adevaratul sens al cuvantului: dupa ce ai cochetat cu stilul fotografului, ai auzit o vorba buna despre el (sau poate chiar ti l-a recomandat cineva), ai decis sa-l cunosti mai bine. Sa fie oare el “alesul”?

 

Prima intalnire, fie ea de orice fel, este intotdeauna extrem de importanta. Prima impresie poate decide multe, de aceea si mirii si fotograful trebuie sa fie intr-un acord perfect. Pentru ca da, pe langa toata prezentarea si informatiile oferite de fotograf, este importanta si curiozitatea, ideile, intentia si energia voastra, a celor pe cale sa se casatoreasca. Care este parerea fotografului Borza Lucian despre aceasta prima intalnire, puteti citi in cele ce urmeaza:

 

Mirii au intotdeauna un avantaj: deja v-ati format o idee despre fotograf, ati rasfoit portofoliul lui, v-ati documentat despre stilurile pe care le abordeaza, asa ca dorinta de colaborare se naste de cele mai multe ori, indirect. Daca v-au convins fotografiile din portofoliu, nu va ganditi de doua ori: contactati-l si organizati o intalnire cu fotograful, pentru a vedea daca sunteti intr-adevar “perechea” potrivita pentru cele mai frumoase poze din viata voastra!

image1-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

image2-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

La ce trebuie sa fiti atenti la prima intalnire?

Intervalul de timp si locatia. Ca la orice intalnire, locatia trebuie sa fie potrivita. E important sa alegem un loc linistit, primitor, confortabil, unde putem petrece 2 – 3 ore la discutii. Da, da, 2 sau 3 ore sau chiar mai mult… nici nu va imaginati cum trece timpul!

Sfatul meu, ca fotograf, este sa fiti voi insiva! Sa fiti curiosi, comunicativi, sa va pregatiti inainte de intalnire si sa va faceti o lista cu toate nedumeririle, intrebarile, dorintele voastre.

Daca aveti deja o tema pentru nunta voastra, un stil anume pe care vreti sa-l abordati sau imagini, cadre care va plac – este foarte bine sa-i comunicati fotografului toate detaliile. Acesta trebuie sa stie exact ce se intampla, care sunt punctele culminante ale nuntii, surprizele si toate amanuntele “din culise”, pentru a fi pregatit sa imortalizeze momentele-cheie.

Dar stati linistiti! si fotografii (cei seriosi) trebuie sa-si faca “temele”, sa isi prezinte stilul de lucru, pachetele fotografice, termenii de predare etc. E esential sa primiti raspuns la toate intrebarile. Pe langa asta, fotograful va va atrage atentia asupra unor aspecte la care voi, mirii, probabil ca nici nu v-ati gandit.

image3-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

image4-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

Care este cea mai importanta calitate a unui fotograf?

Cel mai important aspect in alegerea unui fotograf este increderea. De ce? Pentru ca in momentul in care s-a format increderea, voi puteti fi linistiti si siguri ca fotografiile voastre de nunta vor fi exact asa cum va doriti. Veti simti ca sunteti pe maini sigure, pe mainile unui fotograf care v-a inteles pe deplin si care va poate asigura calitatea si emotiile la care va asteptati.

Ganditi-va cum ar fi daca ati avea dubii in legatura cu fotograful vostru de nunta? Cum ar decurge tot evenimentul? Cat de stresati ati fi? De asemenea cum ar putea lucra fotograful intr-o astfel de situatie? Nu uitati: baza unei astfel de colaborari (din care urmeaza sa rezulte amintirile voastre pentru intreaga viata) trebuie sa fie increderea.

image5-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

image6-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

De ce au nevoie mirii?

Asta e simplu! Siguranta si sinceritate. Pe langa portofoliu, mirii diferentiaza fotografii si prin ceea ce sunt ei ca oameni: adica sunt atenti la cum lucreaza, cum se comporta, cum comunica si poate chiar si cum se imbraca.

Daca suntem pe aceeasi unda de idei, impartasim aceleasi principii si avem convingeri asemanatoare, mirii au siguranta necesara pentru a ne alege sa imortalizam cele mai frumoase momente alte nuntii lor!

Cat despre sinceritate, ce va pot spune? Daca nu va intelegeti asupra ideilor sau aveti dificultati in comunicare ori va simtiti constransi in vreun fel, e mai bine sa nu insistati. Cu fraze pompoase si promisiuni desarte e usor sa influentezi mirii, facandu-i sa auda doar ceea ce vor. Intrebarea e: merita? O colaborare bazata pe “trucuri ieftine” nu aduce nimic benefic pentru nici una din parti. Si va spun cu mana pe inima ca si mirii si fotografii isi doresc sa fie fericiti dupa ziua nuntii: unii vor ramane cu amintiri superbe imortalizate pentru totdeauna, ceilalti vor castiga admiratia si zambetele pentru portofoliu.

image7-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

image8-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

Noul nostru prieten: fotograful

Pana acum am vorbit despre incredere, siguranta, sinceritate. Pe parcursul colaborarii este si normal ca intre miri si fotograf, sa se formeze si o legatura de prietenie. Exista un tip special de energii care se degaja si care depasesc relatia client-furnizor.

La fel am “patit” si eu de nenumarate ori! Am miri-prieteni pe care ii intalnesc la cafea, alaturi de care povestesc, rad sau ma inspir. Insa cu toate astea, e bine sa nu uitam sa mentinem echilibrul intre partea profesionala si cea personala si sa incercam, pe cat posibil sa le amestecam doar cand ambele parti o simt. Pentru ca, pana la urma, este o chestiune de respect, nu-i asa?

image9-lucian-borza-prima-intalnire-cu-fotograful-de-nunta

Acestea fiind spuse, tot ce imi ramane este sa va doresc sa aveti un timp frumos la prima intalnire cu fotograful preferat si sa vedeti cum stati cu compatibilitatea si toate aspectele despre care v-am vorbit mai sus.

O zi minunata va doresc!

 

***

Citeste Best of Weddings 2015 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***