Albumul foto de nuntă

Ca viitoare mireasă, aflată în fața unor mulțime de oferte primite din partea fotografilor de nuntă te poți simți puțin copleșită, mai ales când vine vorba de alegerea unui “pachet” potrivit evenimentului tău. De cele mai multe ori, aceste “pachete” includ printuri, albume foto, ședințe foto înainte sau după nuntă. În orice caz, vei avea suficiente opțiuni pentru a decide ce este bun pentru voi.

Astăzi vă voi povesti despre importanță albumelor în oferta unui fotograf de nuntă, ținând cont că într-un articol anterior am abordat subiectul unei ședințe foto înainte de nuntă. Ce ar trebui să știi despre albumele de nuntă? Că ele vin în diferite dimensiuni, având diferite texturi, coperți și design-uri. Dacă în oferta fotografului nu este precizată dimensiunea albumului, asigură-te că știi de la bun început mărimea acestuia, iar în cazul în care aceasta este menționată, ține cont și întreabă dacă este cea a albumului deschis sau închis. Acestea sunt două aspecte importante pe care nu ar trebui să le neglijezi.

Digital vs. print în fotografia de nuntă

Fiind atât de conectați în lumea digitală, ar fi greu de crezut că print-ul încă mai poate avea “putere”. Ce-i drept, și eu, la începutul carierei de fotograf de nuntă am crezut că având mii de fotografii stocate pe hard diskuri este suficient, vorba aceea, “cine mai acordă timp și interes albumelor foto?”. Totodată, pe parcursul anilor am înțeles importanța printului atât pentru mirii mei, cât și pentru mine. Iar astăzi prefer să ofer clienților albume foto calitative, ce aduc un plus de valoare muncii mele finale. Mi-am dat seama de acest lucru pe măsură ce am oferit albumele foto personal și am observat încântarea de a răsfoi paginile ce prezintă documentarea zilei nunții. Astăzi îmi este greu să-mi imaginez un eveniment materializat într-o singură postare pe blog, de exemplu.

album de nunta

De aceea, ar trebui să știți că în prezent am ales că fiecare pachet din oferta de nuntă să conțină cel puțin un album foto. Dacă ai ajuns până aici și te întrebi dacă se pot realiza și albume foto în plus, față de cel/ cele incluse în pachetul ales, răspunsul este da! Deci dacă tot vorbim despre importanța albumelor foto în oferta unui fotograf de nuntă, un lucru care m-a determinat să creez astfel de amintiri în format fizic, a fost cererea mirilor de a oferi cadou celor dragi albume foto de la propriul eveniment. În cele mai multe cazuri, creez albume pentru părinți, nași, și cei mai apropiați membri ai familiei.

Tipuri de coperți & varietatea de culori

Un lucru pe care trebuie să-l știi de la început este că albumele foto diferă din punct de vedere al coperții, de la fotograf la fotograf. Dacă reușești să vezi un album de prezentare înainte, este ideal! Dacă nu, întreabă fotograful dacă crează albume standard sau dacă acestea se pot personaliza în funcție de preferințele voastre. De regulă, iată care sunt opțiunile:

  • Tipul de copertă – materialul acesteia (piele, textil, print, etc)
  • Personalizarea coperții – cu/ fără fotografie, cu/ fără text, cu/fără alte inserții
  • Culoarea coperții – de exemplu, până și pielea sau textilul pot avea diferite culori
  • Design-ul coperții – despre albumele ce au coperta printată (hard cover se mai numesc acestea) află de la fotograf dacă se va ocupă el de design și care este stilul abordat.

Oricare ar fi varianta preferată de tine sau oferită de fotograful de nuntă, poți cere imagini cu modelele oferite, în cazul în care nu poți vedea fizic cum arată acestea.

Design-ul albumului foto

Aici mă refer la conținutul albumului de nuntă, la modul în care imaginile sunt așezate în pagină, în funcție de momentele cronologice din timpul nunții. Abordarea mea este cronologică, astfel încât să creez o poveste în imagini, ce vă poate stârni cele mai frumoase amintiri din ziua nunții. În funcție de cerințele voastre, în albumul de nuntă se pot insera fotografii de la cununia civilă, ședința foto de logodnă sau ședința foto de după eveniment. Sunt deschis în ceea ce privește preferințele voastre și lucrez oferind posibilitatea de a revizui fotografiile alese pentru album. Astfel încât, să știm pe parcurs ce imagini putem înlocui în design, înainte de a-l da către echipa de print.

album de nunta

Bineînțeles, design-ul albumului de nuntă variază și în funcție de mărimea și modelul ales. Un album foto dreptunghiular va avea colajele diferite față de unul pătrat, de exemplu. Cum vor arată acestea este alegerea artistică a fotografului, el va știi ce mai bine cum să combine momentele și detaliile cât mai creativ posibil.

Ca în orice tip de colaborare bilaterală, comunicarea este esențială, iar de aceea, vă sugerez să păstrați legătura cu fotograful de nuntă, pentru a vă asigura că rezultatul final vă va mulțumi în totalitate!

Razvan Cotea este fotograf de nunta si partener WEDMAG Premium.

***

Citește noul număr BEST OF WEDDINGS 2019!