Nuntă la mare, adică nuntă pe plajă, nu? Păi nu neapărat!

Nunta la mare nu presupune neapărat o nuntă pe plajă! Poate fi într-o locație aflată pe litoral, dar asta nu înseamnă neapărat că o să simțiți nisipul scurgându-se printre degete în timpul ceremoniei civile sau a petrecerii! Dar mai bine îi lăsăm pe cei de la Nunta la mare să va explice diferența – in fond, asta e specialitatea lor – o agenție de organizare de nunți locată chiar pe litoralul românesc!

Visați la o nuntă la malul mării? Să vă rostiți jurămintele cu picioarele în nisip, să vă bucurați de briza răcoroasă într-o zi de vară călduroasă cu sunetul valurilor pe fundal? Sună bine, nu-i așa?

f64.ro

Nuntă pe plajă organizată în România

Majoritatea cuplurilor care plănuiesc o nuntă la mare pe litoralul românesc se imaginează dansând pe nisip până dimineață sub cerul senin. Fotografiile cu nunțile pe plajă de pe Pinterest sau scenele din filme sunt puțin rupte de realitate.

Nunțile la malul mării sunt pur și simplu minunate, deși sunt multe aspecte de avut în vedere atunci când planifici o nuntă la mare. Însă acest lucru nu trebuie să vă împiedice să aveți parte de o nuntă de neuitat.

Nuntă pe plajă organizată în RomâniaSuntem de părere că este o diferență fundamentală între cele două concepte nuntă pe plajă și nuntă la mare. O nuntă pe plajă este despre dorința voastră ca totul să aibă loc pe nisip, în aer liber exact ca în filme. De la ceremonie, servitul mesei și până la tăierea tortului la răsărit de soare.

O nuntă la mare este despre relația specială pe care o aveți cu marea și dorința de a o avea martoră în ziua nunții, chiar dacă ea va fi mai capricioasă. Este suficient să poți să o vezi și să te bucuri de fundalul minunat pe care îl are de oferit. Fie că este lină sau agitată, sau își aduce prietenii neinvitați la petrecere pe nume Vântul, Ploaia, și chiar Canicula.

Nunta la mare este despre o stare de bine și o atmosferă pe care doar privind marea le poți avea.

Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în RomâniaOrganizarea nunților 100% pe plajă, adică pe plajă în România, este foarte riscantă ținând cont că vremea este imprevizibilă și sunt șanse să plouă sau să bată vântul (câteodată chiar foarte tare).

Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în RomâniaIdeal este să îmbinați armonios cele două concepte.

De preferat este ca pe plajă să aibă loc ceremonia și poate chiar să petreceți o oră-două-trei de socializare cu invitații în care să faceți poze, să beți cocktailuri delicioase și să vă bucurați de mare. Apoi să vă retrageți în locația aleasă care, cu siguranță, va avea o super priveliște și ieșire la malul mării.

Nuntă pe plajă organizată în România

foto: www.fotodumbrava.ro

De asemenea un foc de tabără spre sfârșitul petrecerii sau o lansare de lampioane sunt foarte apreciate de invitați. Bineînțeles că fiecare eveniment este diferit și planificarea acestor momente se face în funcție de preferințele fiecărui cuplu.

Nuntă pe plajă organizată în România

Nuntă pe plajă organizată în România

Primul pas pentru o nuntă la mare

Alegerea locației este primul și cel mai important pas pentru o nuntă la malul mării. Stilul locației alese va da și stilul nunții voastre. Există multe locații care sunt poziționate la malul mării de-a lungul litoralului românesc și fiecare are propriile “reguli” privind organizarea evenimentelor de acest gen, plecând de la perioada în care organizează evenimente, tipul meniului, capacitate minimă sau maximă acceptată până la personal, logistică, decor, ș.a.m.d.

Marea majoritate a locațiilor nu au fost gândite de la început pentru astfel de evenimente – nunți la mare. De aceea fiecare are avantaje și dezavantaje, care pot fi interpretate diferit de cuplurile care doresc o nuntă la mare în funcție de preferințe și priorități.

Nuntă pe plajă organizată în România

foto: www.fotodumbrava.ro

Recomandarea este să alegeți o locație care să vă ofere posibilitatea de a face evenimentul/ceremonia atât în aer liber cât și în interior în caz de vreme nefavorabilă. O mare parte din locațiile potrivite pentru o nuntă la mare sunt și locații turistice, de aceea este posibil să nu fie disponibile decât în anumite perioade.

Sunt locații care nu organizează evenimente în full sezon (15 iunie -15 septembrie) și locații care organizează pe toată perioada sezonului estival cu plata unor taxe suplimentare.

Deși sunt anumite locații care organizează și în lunile iulie și august, trebuie să aveți în vedere faptul că prețul cazărilor este mult mai ridicat, de asemenea fiind full sezon este foarte aglomerat, lucru care poate afecta buna desfășurare a evenimentului.

De aceea este recomandat să fiți flexibili în privința datei evenimentului și să optați pentru lunile mai-iunie și septembrie-octombrie.

Nuntă pe plajă organizată în România

Nuntă pe plajă în luna iulie

Nuntă pe plajă organizată în România

Nuntă pe plajă în luna septembrie

Locații pentru o nuntă la malul mării

Alegerea locației pentru o nuntă la malul mării poate fi făcută în funcție de stațiune/zonă sau de tipul/stilul acesteia. Din punct de vedere al zonei, locațiile pot fi grupate astfel: Vama Veche – 2 Mai, Mangalia – Olimp, Costinești – Agigea, Constanța – Năvodari, Corbu – Vadu, fiecare zonă cu specificul și provocările ei. Trebuie avut în vedere că unele stațiuni sunt mult mai aglomerate decât altele (Vama Veche/Mamaia vs. Venus/Vadu/Corbu).

Nuntă pe plajă organizată în România

Nuntă pe plajă în Vama Veche

Nuntă pe plajă organizată în România

Nuntă la mare în stațiunea Venus

Indiferent de stațiunea aleasă, există diferite tipuri de locații al căror design influențează stilul evenimentului. Ideal este să alegeți o locație care reflectă cel mai bine stilul vostru personal. Din acest punct de vedere sunt trei mari categorii în care pot fi împărțite locațiile pentru o nuntă la mare:

1. Locații cu atmosferă relaxată / nonconformistă

În acestă categorie putem include terasele acoperite, restaurantele/terasele în stil pescăresc (cherhanale) și beach bar-urile. De asemenea puteți alege o locație doar pentru poziționarea acesteia și să apelați la o firmă de logistică pentru amenajarea locului și la firmă de catering pentru partea de food & drinks.

Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România

2. Locații cu aer elegant

Puteți opta pentru un restaurat în cadrul unui hotel sau un restaurant de sine stătător cu aer elegant. În ambele cazuri, locația poate fi poziționată chiar pe plajă, poate avea ieșire la mare sau poate fi doar cu vedere la mare, fără acces direct pe plajă dar cu posibilitatea de a face ceremonia la piscină.

Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în România
3. Nunta pe plajă – la cort

Amplasarea unui cort pe plajă poate imbina perfect eleganța evenimentului cu atmosfera relaxată a unei nunți la mare. Mărimea cortului poate fi alesă în funcție de numărul de invitați, plecând de la 50 de persoane până la câteva sute.

Nuntă pe plajă organizată în RomâniaPutem povesti la nesfârșit despre planificarea unei nunți la malul mării. Plecând de la numărul de invitați, stilul vostru personal, locație, perioada în care va avea loc evenimentul, meniu, tipul ceremoniei, muzica preferată și multe, multe alte detalii care fac diferența. Un lucru este sigur și anume că fiecare nuntă la mare este unică.

Nuntă pe plajă organizată în România Nuntă pe plajă organizată în RomâniaNouă ne plac la nebunie nunțile la mare, să le planificăm, să pregătim decorul personalizat pentru fiecare cuplu în parte și să ne bucurăm alături de ei. Întotdeauna am potrivit fiecare cuplu cu locația perfectă pentru evenimentul lor. Așa că dacă sunteți dornici de o nuntă la mare dați-ne un semn!

f64.ro

Abia așteptăm să vă cunoaștem și împreună să organizăm nunta voastră la mare.

***

Citește revista BEST OF WEDDINGS 2019!