Floristul pentru nunta ta

Exista metode de a-ti face viata mai usoara si de a facilita comunicarea cu diversi furnizori, daca esti atent(a) din timp la cateva aspecte. De exemplu, daca mergi pregatit(a) la intalnirea cu floristul, vei scuti poate ore de discutii si mai multe e-mailuri in care lucrurile se tot regleaza si se tot regleaza si se tot regleaza… 

Iata ce ne spune Filomena Brisc ca trebuie sa stii inainte de a programa prima intalnire cu floristul, astfel incat lucrurile sa mearga foarte lin, astfel incat sa ai ,,la purtator” toate informatiile care-i permit floristului sa iti oferteze exact ceea ce te intereseaza, fara alte neintelegeri si intarzieri: 

Ai ales data nuntii, ai inceput sa selectezi firmele care vor colabora impreuna pentru a transforma ziua nuntii intr-una minunata si memorabila. Cum alegi floristul care sa iti transforme visele in realitate? Usor de zis, greu de facut, mai ales ca exista nenumarate firme in domeniu. Este bine sa poti vizualiza un portofoliu de lucrari, de la mai multe tipuri de evenimente, sa te interesezi sa aiba recomandari bune si fie profesionist in ceea ce face.

2

 

7

 

3

 

Inainte de intalnirea cu floristul trebuie sa…

Si iata care sunt informatiile pe care ar trebui sa le obtii inainte de a programa intalnirea propriu-zisa cu floristul. In primul rand, dupa alegerea salii trebuie sa ai o discutie cu cei care o administreaza sa vezi daca exista anumite restrictii privind aranjamentele de la sala, daca permit asezarea de arcade de flori la intrare sau suspendarea aranjamentelor pe peretii sau stalpii din sala. De asemenea trebuie sa vezi exact ce mese vei avea, cat de mari sunt sau ce forma au, la fel si cu recipientele in care se vor face aranjamentele de flori: vaze, boluri de sticla sau sfesnice, informatie care este importanta in alegerea florilor. Nu uita sa observi toate zonele cu atentie: sala, holurile, zonele cu mese de cocktail, biserica, intrarea in biserica si alte zone in care ti-ai dori flori.

8

Dupa ce ai stabilit aceste detalii este bine sa te gandesti la ceea ce iti place. Sa pui pe hartie daca ai flori preferate sau, din contra, daca sunt flori pe care nu le-ai dori in aranjamentele de nunta, daca preferi o anumita culoare sau din contra nu doresti anumite culori sa apara, daca preferi aranjamente mai arhitecturale sau mai sauvage, bugetul de care dispui, elemente specifice – arcade de flori sau flori pentru sirurile de scaune etc. Trebuie sa poti oferi suficiente detalii pentru ca cei care iti vor crea aranjamentele de flori sa isi poata face o imagine de ansamblu a ceea ce doresti.

6

Floristii doresc sa creeze pentru fiecare eveniment in parte ceva unic, minunat, de aceea se vor stradui sa transforme visele tale in realitate. Daca reusesti sa alegi floristul potrivit si ii furnizezi toate informatiile de care are nevoie, cu siguranta vei fi o mireasa fericita si incantata in ziua nuntii.

Filomena Brisc este membru WEDMAG CLUB

***

Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***

revista nunta online