Decor și aranjamente florale care să nu-ți facă gaură în buget

Ți-ai restrâns lista de invitați, în cel mai bun caz, la 50. Calculele tale s-au înroșit atunci când numărătoarea a scăzut de la 1-2-300 de invitați, dar totuși vrei ca nunta să se întâmple. Reevaluezi toate posibilitățile, mai scazi pe ici pe colo și îți dai seama că o nuntă mică nu înseamnă și o nuntă mai ieftină din cauza cheltuielilor fixe. Dacă inspirația ta pentru decor a venit din fotografii dichisite de pe Pinterest, s-ar putea să nu-ți placă prețul. Ce faci?! Găsești soluții! 

În cele ce urmează vei descoperi o selecție de propuneri de la furnizori autohtoni talentați, numai bune să te inspire dacă ai nunta anul acesta, dar și dacă ai amânat-o pentru 2021 sau 2022.

Reguli importante:

  • Stabilește-ți bugetul maxim de la început

Îi va fi de mare ajutor floristului/decoratorului să îți găsească cele mai bune soluții. Mai mult, nu îți va alimenta dorințele și visele cu accesorii și flori pe care nu ți le permiți, iar tu vei ieși învingătoare din această experiență, mulțumită cu un raport calitate-preț conștientizat de la bun început.

Nu uita! Stabilește-ți bugetul pentru decor și flori în funcție de celelalte cheltuieli astfel încât să nu stabilești un buget nerealist.

  • Uită de Pinterest atunci când alegi compoziția aranjamentelor florale

Este bine să vezi și să te inspiri din ceea ce este peste hotare, dar sunt și mici excepții cum ar fi: buget mic și dorințe ambițioase pentru flori scumpe aflate în extrasezon.
Varianta economică o va găsi floristul. El/Ea știe cel mai bine ce flori sunt la îndemână în funcție de data nunții. Bujorii în mijlocul toamnei s-ar putea să te coste. :)

  • Găsește alternative la variantele clasice de decor

Sau roagă floristul/decoratorul să te ajute. Cu sinceritate multă în ceea ce privește bugetul, un specialist va putea să ofere maxim de creativate dacă îi oferi libertate de exprimare. Pene sau lămâi în loc de flori? De ce nu?!

  • Investește în unul, două elemente care să atragă atenția

O instalație interesantă, un aranjament atipic în zona de ceremonie sau câteva accente la photocorner vor fi ținute minte și pot compensa un decor mai subtil utilizat în zona meselor.

  • Învață să alegi doar ceea ce îți dorești cel mai mult

Cu regulile de bază în buzunar, poți trece mai departe. Inspirație asumată, bazată pe criteriile importante pentru tine.

arnajamente florale alternative las floristas

Las floristas

Iată ce variante de decor și aranjamente florale cu buget redus îți propun câțiva furnizori români talentați.  Ție care ți se potrivește?

Creațiile contemporane

Multe mirese se regăsesc într-un stil modern, contemporan. Un stil care merge mână în mână cu nunțile relaxate și atipice care au prin tot mai mult contur în ultimele sezoane. Dacă ai nunta într-o locație care nu este tocmai „de nuntă” sau dacă dorești să oferi un aer proaspăt unei săli cu tradiție, acest stil poate fi ușor de abordat de un florist talentat.

Rose Gold Events 

aranjamente contemporane nunta

Jurnal de Mariaj
Contessina Events

90% verde

Nu este vreo noutate că verdeața salvează bugetul de nuntă, disponibilă și accesibilă indiferent de sezon. Așa-numitul trend „greenery” a ajuns celebru nu doar datorită faptului că arată foarte bine, ci și pentru că substituie o cantitate considerabilă de flori. Trebuie totuși să ți cont că și verdeața costă, însă nu o poți compara cu florile. În plus îți oferă o mai mare libertate dacă îți dorești volum.

Jurnal de mariaj

Aranjamente nunta ieftine

Las floristas

Vedeta ultimelor sezoane – Stuful

Este vedetă pe la nunți, cunoscut și sub denumirea de „papas grass”. Este ideal pentru nunțile de toamnă, cele cu inspirație boho, însă nu este vreo regulă. Este versatil și poate fi utilizat în aranjamente alături de flori naturale și uscate. La fel de bine, poți alege să folosești doar stuf în recipiente din sticlă, ceramică sau metal vintage. Nu-i așa că e minunat?

Jolie Joie

Adaugă un strop de magie cu lumânari

Pe lângă atmosfera romantică, utilizarea lumânărilor poate fi și prietenoasă cu bugetul. Câteva lumânări, înconjurate de verdeață și flori discrete sau un sfeșnic ar putea ține locul unui centerpiece fastuos.

aranjamente cu lumânari

Joyful Colors – Floral & Event Design

Important! Mai multe restaurante și săli de evenimente nu permit ca acestea să fie aprinse în interior, motiv pentru care imaginea romantică din mintea ta ar putea fi ruinată de un „nu” hotărât din partea reprezentantului sălii.

Așadar, întreabă înainte. Dacă răspunsul este afirmativ bucură-te de un decor de poveste. Dacă răspunsul este negativ, nu fii descurajată! Alege lumânările cu led.

Satori Art and Event Design

Inspirație rustică

Poți alege o variantă reinterpretată a clasicelor felii de lemn, recipiente din sticlă decorate cu iută și dantelă și flori de câmp.

Utilizează-le într-o manieră ceva mai modernă, alături de structuri din metal sau cupole din sticlă și flori de sezon. După cum vezi, nu este nimic „de modă veche” aici!

Flowerful Design
Contessina Events
Bliss Events

Flori uscate

O soluție foarte bună dacă risipa nu este pe lista ta. Nici risipa de materiale și nici cea financiară. Le poți închiria de la furnizorii care le au deja realizate și poți să mai bifezi ceva de pe to do-ul pentru nunta ta. :)

aranjament flori uscate de inchiriat nunta

Jolie Joie

Economie la prezidiu

Prezidiul clasic poate reprezenta o parte considerabilă din bugetul de nuntă, dar decorul mesei voastre poate fi extraordinar și cu o investiție mai mică. În plus, dacă muzica este bună, cât timp vă gândiți să petreceți pe la prezidiu? :)

prezidiu joy moments

Joyful Colors – Floral & Event Design

[mc4wp_form id=”10653″]