Prezidiu, masa mirilor, top table – termeni diferiti folositi pentru acelasi lucru -masa la care stau, la nunta, cele mai importante personaje ale nuntii – mirii. Alaturi de ei uneori stau nasii, alteori nasii si parintii, cert e insa ca de cele mai multe ori aceasta masa are o pozitie centrala si necesita un alt stil de decorare decat restul meselor. Ne da mai multe detalii pe acest subiect Florentina de la MayFlowers.

Decorul pentru prezidiu

Ziua nuntii este ziua cea mai importanta pentru cuplu, ziua in care apar pentru prima data in fata rudelor, prietenilor, cunoscutilor, ca sot si sotie. Decorul diferit pentru masa la care stau mirii subliniaza importanta evenimentului, moment in care cuplul este in centrul atentiei tuturor celor prezenti. Desigur ca privirile invitatilor se vor indrepta toata seara spre cuplu si spre masa la care acestia vor fi asezati.

prezidiu

Cum masa mirilor permite acest acces vizual, fiind dispusa central in locatie, astfel incat cuplul sa poata fi vazut de toti invitatii, desigur ca decoratiunile florale pentru masa lor pot fi realizate diferit fata de aranjamentul de pe mesele invitatilor.

DSC_0058

Aranjamentul pentru prezidiu  poate fi curgator, circular sau liniar, tip bordura, in functie si de tipul mesei – rotunda sau dreptunghiulara.  Dar sa nu ne limitam in  ceea ce priveste decorul prezidiului strict la masa; acolo unde spatiul ne permite, putem sa decoram si fundalul prezidiului. Locatia aleasa pentru  eveniment ne poate  inspira. Este bine sa folosim si sa integram in concept toate acele elemente de decor din cadrul locatiei, ce pot accentua designul gandit pentru eveniment. (Se poate intampla si ca locatia sa schimbe intreaga tematica)

padure

In principiu nasii de cununie stau alaturi de miri la masa – insa am intalnit cupluri care au extins prezidiul pentru domnisoara de onoare si cavaler, sau pentru parinti.

O recomandare generala pentru organizarea nuntii, nu doar pentru decorul prezidiului: fiti voi. in fiecare detaliu al evenimentului invitatii sa poata sa regaseasca amprentele personalitatilor voastre.
Si nu va temeti sa va jucati, sau mai bine zis sa lasati floristul ales sa se joace cu flori, texturi, forme, decoratiuni. Masa voastra va fi punctul central pe toata durata evenimentului, decorul acesteia va iesi cel mai mult in evidenta si chiar daca va fi mai deosebit fata de aranjamentele florale de pe mesele invitatilor, va pastra elemente din tematica evenimentului.

prezidiu ombre trandafiri, citrice 1
Decorul pe care il prefer eu este compus din mai multe aranjamente, flori in vase de diferite dimensiuni, lumanari, un joc de inaltimi, forme si culori ce se imbina perfect si reflecta caldura, frumosul, dragostea, uniunea. Pana la urma, exact despre asta este vorba: doi oameni, doua personalitati diferite dar care se potrivesc perfect: asta regasim si in acest tip de aranjament, diferente ce se completeaza si complimenteaza reciproc.

white

 

MayFlowers este partener WEDMAG

MayFlowers este un vis implinit. Mi-am dorit de mica sa fiu inconjurata de flori si usor,usor, am inceput sa lucrez la visul meu. Realizez cu mult drag tot ce tine de decorul floral al unui eveniment ( buchete, cocarde, aranjamente florale, lumanari), precum si buchete sau aranjamente de oferit.

***

Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***

revista nunta online