Cateva detalii pentru nunta ta – butoniere si bratari din flori

Desi butonierele si bratarile par piese florale mai putin importante pentru nunta, trebuie sa tii cont ca vor aparea in majoritatea fotografiilor si ca in spatele lor se afla o munca migaloasa! Acest mic element este de obicei gandit in concordanta cu buchetul miresei, buchetul de nasa sau pur si simplu in armonie cu restul florilor de la nunta pentru familie, domnisoare si cavaleri de onoare.

filomena brisc flori nuntaCe sa alegi?

Se incepe cu alegerea florilor, din tipurile de flori care se folosesc la evenimentul respectiv, se aleg bobocii si florile mai mici ca dimensiuni, si in special detaliile – frunzulite de diferite texturi si culori – de la plantele decorative. Din fructe se iau fie tije subtiri care sa contina fructele, fie fructele sunt ajutate de sarma tehnica pentru a putea fi adaugate usor la restul florilor care formeaza butoniera sau bratara.

filomena brisc flori nunta
Dupa ce butoniera in sine ia forma dorita si fiecare element este asezat unde ii este locul, se prinde cu atentie pentru a nu deteriora materialul vegetal, se adauga un ac special de butoniera si la final panglica, sarma decorativa sau alte elemente de decor care va inveli coditele. Daca butonierele urmeaza sa fie folosite pe materiale delicate, in loc de ac sistemul de prindere poate fi un magnet special.

filomena brisc flori nunta
Bratarile se pot face fie pe o baza de panglica, fie pe o baza din material vegetal pe care se lipesc cu adeziv  capete de flori mici si alte detalii  la care se pot adauga perle, cristale, sarma sau alte materiale decorative.

Ganditi-va la butoniere si la bratari ca la niste buchete in miniatura care trebuie sa arate minunat si la care se lucreaza cu multa rabdare!

filomena brisc flori nunta
Filomena Brisc este  artist floral – puteti gasi detalii despre echipa si atelierul ei accesand pagina de prezentare aici.

 

Credit foto: Ostafi, Special Times