În ultimii ani, în calitate de wedding planner sau organizator de nunți, noi, echipa Joy Moments, am observat că nunțile tradiționale sunt ușor, ușor înlocuite de nunțile moderne în care fiecare cuplu de miri dorește ca evenimentul lor să fie personalizat, intim, cu cât mai multe elemente specifice dorințelor și pasiunilor lor. Accentul este pus mai puțin pe tradiții și tematici și mai mult pe atmosfera generală și pe modul în care se simt invitații (prin socializare, petrecere sau alte activități plăcute interactive).

trend nunta 2020 joy moments

Photo credit: Fotodia Studio

Destination weddings

Pentru că din ce în ce mai multe cupluri își doresc nunți personalizate, intime, am observat o creștere în ceea ce privește solicitările de organizare pentru destination weddings, cu alte cuvinte o nuntă-experiență pentru un weekend întreg atât pentru miri cât și pentru invitații lor: o nuntă pe plajă sau nuntă la munte sau chiar o nuntă în destinații îndepărtate, fie exotice, fie cu o semnificație personală pentru miri. În astfel de cazuri vorbim în general de nunți mici, de 30 – 60 persoane, în care atmosfera și trăirile tuturor celor prezenți sunt cele mai importante pentru miri și, bineînțeles, autenticitatea momentelor și amintirilor create.

tendinte nunti 2020

Photo credit: Artur Roscolotenco

Ținutele mirilor

În deplin consens cu trendul nunților personalizate, am observat că tipurile de rochie de mireasă sunt din ce în ce mai variate, fără ca miresele să fie nevoite să se limiteze la cele două tipuri clasice de rochii de mireasă: prințesă și sirenă, miresele optând din ce în ce mai mult pentru rochii care să le definească personalitatea, cu texturi lejere, naturale și plăcute.

trenduri nunta 2020 joy moments

Photo credit: Wedding Rumours

Nu puține sunt cazurile în care cuplul de miri își schimbă ținuta sau încălțările pe parcursul zilei fie pentru a impresiona cu lookuri diferite, fie pentru a deveni confortabili la petrecerea mult așteptată.
Voalul și verighetele nu mai reprezintă simple accesorii, ci elemente cu personalitate și dovadă a frumuseții iubirii mirilor. Astfel, miresele aleg voaluri lungi, mari, cu broderii sau design special, iar mirii optează din ce în ce mai mult pentru verighete cu linii, striații, tăieturi vizibile, lucrate manual.

trenduri nunta 2020 joy moments

Photo credit: Fotodia Studio

Ținutele pentru cavaleri și domnișoare de onoare

Mirii optează în continuare pentru mai mulți cavaleri și mai multe domnișoare care să le fie alături în ziua nunții. Cu toate acestea, am remarcat că mirii își doresc un aer cât mai natural și personal pentru toate detaliile nunții, de aceea încet, încet renunță la a impune o anumită culoare sau stil pentru ținutele cavalerilor și domnișoarelor de onoare, lăsându-le libertatea să aleagă piese vestimentare corespunzătoare propriei personalități.

tendinte nunti 2020 1

Photo credit: Ioan Mărgineanu

Coafura și machiajul mireasei

În ultimii ani am observat o tendință a mireselor de a avea un look natural, prin coafuri lejere și machiaj natural, și credem că în 2020 această tendință a mireselor se menține, mergând până la un stil minimalist, acel hands-off hair (coafură simplistă ce lasă impresia de păr proaspăt spălat și necoafat) sau hands-off look (machiajul natural care nu lasă impresia de retușuri și intervenții).

destination weddings

Photo credit: Wedding Rumours

Decorul nunții

În calitate de wedding designer, am observat că decorul nunții este unul dintre elementele cele mai importante pentru miri iar elementul definitoriu al decorului în ultima perioadă și în anul 2020 este cu precădere stilul minimalist („less is more”) care să scoată în evidență personalitatea mirilor. Opulența face loc detaliilor naturale cu un aer proaspăt, energic și intim. Totul este despre atmosferă, despre cum se simt invitații prezenți și înșiși mirii, despre amintirile pe care le creează împreună în ziua nunții lor.

Cu toate acestea, nu sunt neglijate detaliile care să inducă armonia și starea de bine, precum scaunele special alese pentru care mirii acordă o importanță din ce în ce mai mare, precum și fețele de masă albe sau în culori naturale completate cu alte elemente care pot aduce un plus de culoare: flori, lumânări, șervete, papetărie, pahare sau tacâmuri. Drapajele reprezintă un detaliu important și sunt realizate din materiale foarte variate (de la mătase și catifea până la dantelă și pânză).

Mesele lungi, dreptunghiulare înlocuiesc încet, încet mesele rotunde tradiționale, punându-se accentul pe invitați și pe apropierea mirilor de familie și prieteni, motiv pentru care mirii renunță din ce în ce mai des la prezidiu pentru a sta împreună cu prietenii sau familia la aceeași masă.

Se folosesc în continuare lumini calde ambientale pentru a accentua frumusețea decorului și pentru a crea o atmosferă intimă. Din ce în ce mai mulți miri optează pentru felinare, globuri și ghirlande luminoase pentru iluminarea atât a interiorului locației, cât și a copacilor sau grădinilor pentru crearea unei atmosfere de poveste, romantice și primitoare.

decorul nuntii 2020

Photo credit: Artur Roscolotenco

Să nu uităm că în 2020 culoarea anului este albastrul clasic. Credem că această culoare nu a fost aleasă întâmplător de Institutul Pantone, ci are strânsă legătură cu tendințele de îndreptare a vieții către elementele naturale – marea și cerul.

Florile nunții

Ca și tendință în ceea ce privește designul floral, observăm că scade numărul de solicitări pentru aranjamente florale opulente iar mirii optează în special pentru aranjamente florale minimaliste, naturale, cu flori exotice, flori de câmp sau chiar flori uscate, fiind o combinație de stiluri industrial, tropical, clasic și romantic. Verdeața este foarte apreciată în continuare însă se reduc numărul aranjamentelor formate exclusiv din verdeață.

trenduri nunti in 2020 1

Photo credit: Wedding Rumours

Structurile, instalațiile suspendate și panourile florale sunt în continuare foarte apreciate, însă, la fel, merg pe același trend minimalist. Se renunță ușor, ușor la arcadele dreptunghiulare pentru a fi înlocuite cu arcade sau paravane cu diferite forme geometrice (cercuri, triunghiuri, combinații de mai multe forme geometrice naturale și organice) acoperite parțial cu flori.

În general, miresele au preferințe pentru anumite flori pe care le doresc în buchetele de mireasă și aranjamentele florale iar din punct de vedere cromatic aleg, în special, culori luminoase pastelate, calde, precum millenial pink sau, mai nou, millenial blue. Am observat o tendință a mireselor de a renunța la buchetele si aranjamentele compacte, rotunde, și de a alege, în schimb, buchete de mireasă și aranjamente florale care lasă impresia de naturalețe și mișcare prin folosirea unor flori cu texturi diferite și aranjarea lor pe înălțimi și lungimi diferite. Iar pentru un plus de prospețime, naturalețe și rezistență, se apelează din ce în ce mai mult la o combinație de flori de sezon cu flori tropicale, precum protea, dendobrium, și frunze de monstera sau palmetto.

joy moments wedding planner

În calitate de designer florist, echipa Joy Moments susține curentul internațional pentru aranjamentele florale naturale și prietenoase cu mediul înconjurător (“eco friendly”) prin înlocuirea buretelui floral și a altor materiale plastice, în măsura în care este posibil conform nevoilor mirilor, cu materiale naturale sau mai puțin nocive mediului, oferind în același timp un look cât mai natural și proaspăt pentru aranjamentele florale. Sperăm ca va crește numărul de cupluri de miri care vor dori să îmbrățișeze tendințele eco friendly și să își dorească atât aranjamente cu look natural cât și constituite din elemente naturale.

tendinte nunti 2020 2

Photo credit: Fotodia Studio

Tendinte nunti 2020

Alege și tu o nuntă personalizată (poate chiar eco-friendly) iar pentru ajutor la implementare apelează cu încredere la echipa Joy Moments.

Apelează cu încredere la Joy Moments

Creatorul tău de momente personalizate