Cand discutam despre florile pentru nunta, nu putem spune ca exista revolutii sau schimbari radicale de la an la an. Mai mult, noi credem ca ce e cel mai important este ca florile de la nunta ta sa-ti placa – si pentru asta ce trebuie sa faci este sa lucrezi cu un florist care-ti intelege gusturile si care sa poata transpune in aranjamente mici sau mari, delicate sau opulente, in trend sau extravagante – ce iti doresti tu, atat din punct de vedere al esteticii, dar si al bugetului. 

Cu toate acestea, nu putem ignora faptul ca exista trenduri. Intocmai ca-n designul vestimentar sau in arhitectura, florile au moda lor, care fluctueaza de la an la an. Un florist bun stie intotdeauna sa ,,culeaga” si sa ,,miroasa” trendul an de an ca sa-si poata sfatui clientii in toate privintele, dar si ca sa ramana conectat la comunitatea internationala a designerilor florali. Curiosi cum suntem, am rugat-o pe partenera noastra, Filomena Brisc (un nume, care zicem noi, nu mai are nevoie de nicio prezentare in lumea romaneasca a floristicii) sa ne scrie cateva ganduri legate de cum arata 2016 din punctul de vedere al florilor pentru nunta. Iata ce ne-a scris: 

Anul 2016 este cu certitudine anul culorilor dulci si a florilor care ne transpun intr-o gradina englezeasca, bogata in vegetatie si culoare.

aranjament savauge in candy colours

 

Tocmai de aceea raman in topul preferintelor trandafirii, hortensiile si bujorii, intr-o paleta cromatica ce ne aminteste de bomboanele fondante. Inclusiv denumirea lor ne duce cu gandul la un paradis dulce, pentru ca trandafirul Avalanche, acest detinator al titlului de rege in domeniul nuntilor, poate fi Candy (yummy), Sorbet, Sweet, Pink, Pearl sau Peach. Cromatic ne poarta printr-o paleta de la crem pana la roz intens.

www.claudiaveja.com Images

Alaturi de florile clasice, miresele pot opta pentru soiuri indraznete de flori care sa surprinda prin structura si culoare, de la minunatele flori de Clematis sau Papaver pana la lujeri de mure, de la lastari de vita-de-vie pana la plante aromatice. Pierd incet teren aranjamentele construite strict doar din flori, acesta fiind cucerit incet de aranjamentele care, pe langa flori sunt completate de materiale vegetative cu texturi speciale, Asparagus Myers sau Sprengeri, Eucalyptus Populus sau diferite varietati de plante suculente.

bobite decorative si plante suculente

vanda, hortensii si delphinium

\Eucaliptul in special, prin forma frunzelor, bobitele decorative si tonurile sale de gri prafuit pana la gri albastrui poate transforma un aranjament pentru ziua speciala a fiecarei mirese intr-unul neconventional si indraznet. Orhideea Vanda, usor accesibila in orice sezon poate completa linia cromatica, fiind disponibila in tonuri vibrante de roz si mov sau chiar, de ce nu, caramiziu.

sauvage + elemente vegetative

Delicatul Phlox revine in forta, amintindu-ne de o atmosfera de gradina englezeasca, in tonuri de alb, roz si mov, si impreuna cu Delphinium, Antirrhinum sau Molucella, pot crea combinatii inedite in aranjamente arhitecturale, grandioase pe inaltime. Florile de sezon vor fi in continuare cele mai accesibile, putandu-se crea astfel aranjamente gingase si elegante din lalele, zambile, liliac sau bujori pentru o nunta de primavara, de exemplu.

foto redimensionata

 

Cand vorbim de diafan vorbim despre aranjamente delicate, care prin structura lor diferita iti dau impresia ca florile sfideaza gravitatia si creeaza senzatia de plutire.

candy colours 2

Va fi un an al elegantei si al cromaticii pastelate, tocmai de aceea vom incerca prin colaborarea cu miresele noastre sa va surprindem placut, aducand diversitate si idei indraznete pentru ziua nuntii.

Filomena Brisc este membru WEDMAG CLUB

***

Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***

revista nunta online