Buchetul de mireasa – subiect inepuizabil de discutii. Culori si stiluri de flori. Flori sofisticate, de sezon sau nu. Vazute sau nemaivazute, cunoscute sau ilustre necunoscute. Acord cu rochia, cu stilul personal? Forma, culoare, compozitie? Trenduri – in ce masura tinem cont sau nu de ele? 

Despre toate acestea si despre buchetul de mireasa al anului 2016 ne povesteste astazi Filomena Brisc. 

1

Buchetul de mireasa…una dintre alegerile cele mai dificile cand vine vorba despre ziua speciala. Trebuie ales cu sufletul si apoi cu mintea. Da, am spus bine, cu sufletul si apoi cu mintea. Fiecare mireasa are cel putin o floare pe care o prefera. Fie ca este vorba despre nobilul trandafir, bujori sau globurile frumoaselor hortensii, flori de camp sau lalele, toate avem o floare preferata pe care o iubim si pe care o alegem sa fie piesa centrala a buchetului, sa ne incante privirea in timp ce pasim spre altar. In jurul acestei flori se va construi intregul buchet, si uneori toate aranjamentele florale ce tin de nunta.

2

Nu exista un trend al buchetelelor. Miresele sunt diferite si nu se poate vorbi neaparat despre un trend atunci cand se discuta despre buchetul de mireasa in ceea ce priveste florile, dar in fiecare an colectia de flori se imbogateste cu soiuri noi spectaculoase prin colorit, forma si de ce nu, miros.

3

In momentul in care v-ati ales un florist care sa se ocupe de acest aspect este bine sa discutati cu el si sa luati in seama si recomandarile facute de acesta. Trebuie avute in vedere cateva aspecte in aceste discutii. In primul rand sezonalitatea florilor. Industria florilor este extrem de dezvoltata si extinsa si acum putem avea dalii in mai, gladiole in februarie sau orice alte flori extrasezon. Dar trebuie sa fim deschisi si sa intelegem ca nu vor avea acelasi pret ca si in plin sezon. Puteti discuta cu floristul sa va recomande alternative la florile dorite care sa se incadreze in bugetul dumneavoastra gandit pentru acest aspect.

4

9

In al doilea rand forma buchetului este extrem de importanta. Fie ca veti dori un buchet sauvage, unul rotund sau unul curgator trebuie gandit in asa fel incat sa se potriveasca cu silueta si cu stilul de rochie ales de dumneavoastra. Daca veti dori un buchet imens, sauvage si dumneavoastra aveti o silueta mignona si o rochie tip sirena, sa va ganditi ca s-ar putea ca acest tip de buchet sa va acopere si sa va epateze. Sau daca aveti o silueta inalta si subtire optati pentru ceva ce sa puna in valoare acest lucru, un buchet elegant si fluid.

7

 

 

Si nu in ultimul rand, cromatica buchetului este importanta. Daca aveti o rochie ivoire sau alba, puteti indrazni culori mai tari in buchetul de mireasa ca sa contrasteze pe tonul deschis al rochiei. Daca veti alege tonuri de alb, ivoire sau roz pal in buchet, discutati cu floristul despre un accent de culoare, fie in buchet fie in panglica cu care se va lega, tocmai pentru a scoate in evidenta atat buchetul cat si pe dumneavoastra. Va garantam ca veti avea amintiri minunate atunci cand veti privi peste ani fotografiile din ziua nuntii.

6

5

 

 

Filomena Brisc este membru WEDMAG CLUB

***

Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***

revista nunta online