Suntem siguri ca toti mirii care incep organizarea nuntii lor trec prin acea etapa foarte delicata, aceea in care isi pun intrebarea cum anume sa faca ca sa imprime evenimentului ceva din personalitatea lor. E uneori putina competitivitate in gandurile lor (daca alte cupluri au reusit, trebuie sa reusim si noi), dar este si o nevoie fireasca de a imprima ceva din personalitatea ta unuia dintre cele mai importante evenimente din viata ta de cuplu.
In ceea ce priveste mirii din povestea nuntii autentice de astazi, scrisa de Cristina – cea care i-a ajutat cu designul floral, este atat de limpede ca pentru ei declinarea propriei personalitati in decorul si atmosfera nuntii a fost la fel de fireasca ca respiratul ca nu stim daca mentiunea isi are locul.
Dar trebuia totusi sa scriem o introducere, nu-i asa?
,,Nunta de la Conacul lui Maldar, Horezu, mi-a oferit o varietate de emotii: am plecat de la un entuziasm aproape copilaresc, am trecut prin fiorul testelor de structura pentru a finaliza cu o frumoasa prietenie.
Prima intalnire cu Armina a fost pe fuga (iar pe Povas l-am intalnit abia inaintea nuntii). Un schimb rapid de contacte, un “ne auzim cat de curand” apoi fiecare a fugit la treaba ei. Din primele informatii primite locatia suna interesant desi prin fata ochilor deja imi treceau scenarii privind logistica transportului Bucuresti-Horezu. Abia la cea de-a doua intalnire am povestit pe indelete iar copilul din mine a inceput sa se simta ca intr-o mare de acadele. Amandoua terminaseram arhitectura, cu propriile afaceri incepute dar cel mai important – cu aceasi viziune asupra evenimentului.
Mi-a povestit cum si-au creionat nunta, avea destul de multe detalii stabilite si stia clar ce nu isi doresc. Si da, am si desenat. Am vorbit in imagini, desene, schite si ne-am inteles destul de repede. Stabilisera deja ca laitmotivul nuntii va fi cala: formele elegant stilizate ale calei se regasesc in toate elementele evenimentului – faldurile rochiei, accesoriul pentru par, plicul, grafica evenimentului si partea de décor.
Nunta a avut loc la mijlocul unui septembrie calduros, in curtea conacului, cu miros de padure si mancare boiereasca. Cadrul de poveste oferit de locatie a fost completat cu o alee marcata cu lumanari, ghirlanda luminoasa, leagan la umbra unui pom batran, photo corner si flori intr-o cromatica calda de toamna.
Rochia pana la genunchi a fost schitata de Armina si asortata cu un plic creatie proprie.
La capitolul decor si-au dorit flori care sa ii reprezinte( Armina -arhitect cu o pasiune pentru genti si personalizarea lor, pasiune concretizata prin “ Lyria” si “Desirette”. Povas- It-ist cu o pasiune pentru motociclete. Pielea si motoarele merg mana-n mana, probabil si de aici evenimentul reusit! )
Propunerea mea a fost un aranjament realizat de la zero, o “instalatie”, cu baza din lemn, o structura metalica elensata, imbracata in sfoara iar in partea superioara o coronita usor curgatoare din salcie si flori sustinute de eprubete. Am folosit muschi, pentru a aduce natura si mai aproape, daca se putea si mai aproape de atat. Calele au fost un “must have” completate de orhidee, hortensia, asclepias, ammi, eucalypt si lista poate continua. Aranjamentele au fost accesorizate cu numere de masa si place carduri pictate de mireasa. Tot ea a fost responsabila pentru semnele de orientare, meniurile si de altfel toata grafica evenimentului.
Nici buchetul nu a fost unul clasic. Pornind tot de la cale, cromatica calda de toamna si personalizarea evenimentului, buchetul a fost o extensie a personalitatii miresei si joaca floristului. Am mers pe un stil lejer, jucaus, usor curgator, accesorizat cu o baza delicata din material textil. Pe langa cale au fost si fire de celosia, craspedia, astrantia, trandafiri si eucalypt. Buchetul pentru civila a fost folosit de doua ori: cu o zi inainte de petrecere pentru cununia civila si in seara nuntii, cand a fost “aruncat”. A fost o mini copie a celui de mireasa in privinta compozitiei. Restul florilor s-au legat in jurul stilului si cerintelor.
Partea cea mai frumoasa a acestui eveniment in deplasare a fost complexitatea lui si unitatea data de viziunea Arminei. Locatia, rochia, accesoriile, florile dar in special oamenii si atmosfera creata, libertatea si joaca in creatie, toate adunate au dus la o nunta tare faina.
Bonus, ne-am ales si cu o prietenie pe cinste! :)”
Cristina Popovici – designer floral, Petals – Atelier Floral
Locatie: Conacul lui Maldar, Horezu
Event design: Armina Polosan
Flori: Petals Atelier Floral
Genti si material pictate: Lyria
Photocredit: Stefan Rotaru
Andrada Sas,
Content manager, WEDMAG
Andrada este consultant independent pe chestiuni de evenimente. O puteti citi si pe blogul ei, The Wedding Styler.
***
Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania
***