Nunta cu accente regale

Fiecare mireasa isi doreste sa se simta ca o adevarata printesa sau regina in ziua cea mare, visand si planificand acest moment inca din copilarie, de la rochia perfecta de mireasa, pana la cel mai mic detaliu. Ce poate fi mai potrivit pentru a construi o asemenea zi decat o nunta cu accente regale, un adevarat bal ar rafinamentului si al bunului gust, reflectat prin fiecare aspect.

Fie ca doriti, ca miri, sa va ocupati de intregul eveniment de la A la Z, sau apelati la ajutor de specialitate, in cazul in care visati la un astfel de eveniment, mai jos regasiti cateva recomandari care va pot ajuta sa transpuneti totul in realitate.

Culori

Pentru un eveniment cu adevarat regal, paleta cromatica este foarte importanta, si trebuie aleasa cu multa atentie, deoarece aceasta va domina atat elementele de decor, cat si florile, textilele,imprimatele si intr-o oarecare masura anumite elemente sau accesorii din tinutele mirilor. Atat culorile foarte tari, cat si monocromia stricta ar trebui evitate, deoarece ar reduce din eleganta si rafinamentul ce sunt atat de necesare pentru un astfel de eveniment.

decor de nunta satori art & events design
In loc de alb, variante mult mai potrivite ar fi ivory cu toate variatiunile sale si cremul. Inclusiv pentru rochia de mireasa, nuantele de ivory vor conferi o eleganta aparte.
Nuantele metalice sunt extrem de importante , si nu ar trebui sa lipseasca. Accentele de auriu, bronz, sau argint (alese pentru a fi in armonie cu celelalte culori de baza), vor fi acelea ce vor oferi contrastul mult necesar, punand in valoare detaliile fine, cele sculpturale, diferentele de texturi si materiale folosite la eveniment.

Importanta formelor

Cea mai potrivita alegere pentru elementele de decor sunt forme rotunjite, unduite, armonioase, si nu forme geometrice sau liniile drepte, fie ca este vorba de vaze, sfesnice, suporturi de flori de orice natura sau de alte mici detalii .

decor de nunta de la satori art & event dsign

Formele sculpturale sunt perfecte pentru a crea jocuri de lumina si intuneric, vor transmite rafinament, si vor aduce un mare plus mai ales in cazul unei palete cromatice de nuante foarte apropiate intre ele.

Aranjamentele florale de masa

Suporturile centrale de flori de pe meselor invitatilor trebuie sa fie de un impact vizual incontestabil. Marimea, forma si stilul acestora vor da tonul evenimentului. Incearca sa eviti sticla.Aceasta este mult prea moderna, si lipsita de personalitate. In schimb, poti opta cu succes pentru metal sau ceramica – sfesnice , vaze, suporturi de flori pretioase, ornate, sculpturale, neaparat impresionante prin forma. Evident, alegerea suportului depinde mult de tipul de aranjament floral la care visezi, deoarece cele doua trebuie sa se completeze si sa se evidentieze reciproc.

decor de nunta satori art & events

decor de nunta satori art & event design

 

Textile

Desi de multe ori ignorate, textilele sunt extrem de importante pentru receptie, deoarece acestea vor crea o buna parte din ambianta, iar invitatii vor fi in contact cu acestea pe durata intregului eveniment. Din aceste considerente, este recomandat ca textile sa fie de foarte buna calitate, fie ca este vorba de fete de masa, servete sau accesorii pentru scaune. In loc de textile mate, opteaza pentru cele cu un luciu satinat pretios, fie fara model, fie cu unul discret si rafinat. Scaunele, daca sunt frumoase, nu le acoperi cu huse. In cazul in care doresti totusi sa le accesorizezi, opteaza pentru funde elegante, completate cu brose, flori sau alte mici detalii de impact.

decor de nunta satori art & events design

Flori

Nu putem vorbi de un eveniment regal fara sa subliniem importanta florilor. Florile si decorul trebuie sa se completeze perfect, atat ca si stil cat si ca si culori. Indiferent de tipul de suport ales, aranjamentele florale mai bogate sunt un must-have. Trebuie insa acordata atentie combinatiilor cromatice ale florilor, si a evita multitudinea de culori si contrastele puternice. Este recomandat sa alegi flori elegante, de marimi, texturi si forme diferite, si o paleta cromatica bazata pe variatiuni de nuante a 1-2 culori principale. In acest fel, eleganta aranjamentelor florale este asigurata.

decor de nunta de la Satori Art & Events

Invitatiile si restul imprimatelor

Invitatiile sunt cartea de vizita a nuntii. Prin stilul lor, invitatiile reflecta stilul evenimentului, si pregatesc automat invitatii pentru ziua cea mare. Optati pentru cartoane de calitate, satinate, accesorizate cu brose, catifea, decupaje si accente metalice. Este recomandat sa folositi o paleta restransa de culori, fara imprimeuri bogate.

10 - Satori Art & Event Design - Imprimate Meniuri

Prezidiul

Masa mirilor trebuie sa fie punctul central al evenimentului, si necesita o atentie aparte.Ideala in acest sens este o masa lunga, dreptunghiulara, care sa iasa in evidenta fata de mesele invitatilor. Chiar daca decorul si florile vor avea puncte in comun cu celelalte mese pentru a pastra armonia, un strop de opulenta este mai mult decat binevenit.Platouri de baza pretioase, overlayuri de dantele diafane, abundenta florala, detalii

decor nunta satori art & event design

decor masa mirilor satori art

Micile detalii

Micile detalii sunt cele care fac diferenta intre un eveniment simplu, si unul cu tenta regala. Atentia pentru fiecare detaliu, atat la mesele invitatilor, la prezidiu, cat si in celelalte zone ale receptiei vor fi cu siguranta observate si apreciate.

decor nunta satori art & events

Detaliile gandite pentru fiecare invitat in parte vor asigura ca fiecare dintre participanti sa se simta apreciat si special.
Inele de servet sau brose, placecards, marturii intr-o prezentare eleganta, o florare pusa pe servet, un mesaj de intampinare, toate acestea vor face evenimentul sa fie memorabil si intiparit in mintea invitatilor.

Tinutele

Alegerea tinutelor si a accesoriilor (pentru mire si mireasa cel putin) trebuie facuta in ton cu restul evenimentului, pentru a fi din aceeasi poveste. Evident, poti opta pentru extinderea acestui aspect si in cazul domnisoare si a cavalerilor de onoare, a nasilor si a parintilor.
Desi practicat mai putin pe la noi, puteti impune un dress code pentru toti invitatii. In acest fel, eleganta evenimentului nu va fi compromisa, si veti avea parte de un adevarat bal regal.

*****

Flavia Alina Pupeza este Event Designer la Satori Art Events & Design, unde creeaza decorul perfect pentru fiecare mireasa in parte. Pentru a apela la ajutorul ei de specialitate, accesati pagina de prezentare unde gasiti datele de contact

revista de nunta romania