Florentina, sufletul priceput de la MayFlowers, ne povesteste astazi cate ceva din secretele aranjamentelor create de ea. Despre etapele parcurse in stabilirea buchetului de mireasa si pana la lucrul cu bugete mai mici sau flori preferate in functie de sezon, cititi despre toate mai jos:

Sunt mai multe criterii pe care le urmaresc atunci cand stabilesc cu viitoarea mireasa buchetul pentru nunta. Tin, bineinteles, cont de preferintele miresei, de bugetul alocat evenimentului dar si de tematica aleasa. In primul rand pornesc de la floarea preferata a miresei, forma si culoarea acesteia. Intreaga combinatie trebuie sa complimenteze rochia pe care o va purta in acea zi.

prezidiu trandafiri, orhidee vanda, hortensie, orhidee phalaenopsis, lisianthus,frezii(9)

Este deosebit de important pentru mine, de altfel, sa ma pot intalni si discuta cu viitoarea mireasa, pentru a intelege exact ce isi doreste. Se poate ca o mireasa sa isi doreasca un anumit model de buchet care sa nu se potriveasca cu conformatia ei sau cu rochia pe care o va purta, la fel cum se poate sa imi ceara o anumita floare pentru ca a auzit ca ar fi mai rezistenta/ieftina, etc, dar care sa nu ii placa in mod deosebit -si atunci o pot ajuta sa faca o alegere mai potrivita.

Desi in principiu putem gasi aproape tot timpului anului anumite flori, imi place  sa profit de ce ne ofera natura, de florile pe care le  gasesc in gradina, si prefer sa achizitionez de la producatori locali florile de sezon. Atunci cand bugetul alocat decoratiunilor florale pentru un eveniment nu este foarte mare, recomand florile de sezon, iar pentru buchetul miresei folosesc floarea ei preferata, elementul de legatura intre buchet si restul aranjamentelor fiind, daca se doreste, culoarea.

Iata care sunt florile pe care le folosesc cu mare placere in functie de anotimp:

Primavara oscilez intre frezii si lalele, ambele fiind printre preferatele mele,  datorita delicatetii. Le-am folosit atat in buchete cat si in aranjamente pentru evenimentele unor mirese delicate, finute, gingase, exact ca florile alese!

ceainic

Vara – prefer fara discutii floarea soarelui. Am folosit-o de-a lungul timpului atat in buchete cat si in decorul localului, si decoreaza la fel de bine o tematica rustica, cat si una mai eleganta. S-a intamplat ca evenimentele sa aiba loc in sezonul ei, asa ca am folosit flori autohtone. Este foarte mare iubitoare de apa, nu doar de soare, dar daca este hidratata corespunzator rezista.

Toamna, floarea mea preferata este crizantema. Nu pare cea mai eleganta floare, dar pentru un décor bogat de toamna, nu ma pot gandi la altceva. In combinatie cu frunze uscate si dovleci, spice de grau si fructe, avem decorul perfect. Culorile naturii toamna sunt atat de calde iar crizantemele au acel aer de toamna calda. Nu orice mireasa le asociaza cu un eveniment cum este nunta, dar cele mai curajoase le accepta in décor.

Iarna  e vremea pentru ranunculus. O floare ce se afla in sezon  incepand din iarna si pana in primavara, m-a cucerit dupa ce am folosit-o la un eveniment ce a avut loc toamna. Faptul ca aceasta floare este disponibila intr-o mare varietate de culori, iti permite sa abordezi teme diverse, de la vintage, romantic, la décor de toamna sau iarna.

ranunculus (2)

Sfat de la MayFlowers –  Cand iti doresti foarte mult o anumita floare, ce nu se afla in sezon la data evenimentului, in primul rand trebuie sa accepti faptul ca bugetul va trebui cel mai probabil regandit. Apoi ar fi bine ca viitoarea mireasa sa aiba si un plan de rezerva. De fapt, un plan B este bun in orice situatie, indiferent daca floarea este in sezon sau nu, pentru ca oricand pot aparea situatii neprevazute. Am avut un eveniment pentru care nu mi-au venit florile conform comenzii(flori ce nu erau in sezon) si de atunci pregatesc un plan B cu miresele mele, in caz de orice eventualitate, pentru a fi pregatite.

white

CONCURS anual MayFlowers – Am decis sa organizez in fiecare an, cu si pentru cuplurile ce apeleaza la mine pentru decorul floral al nuntii lor, un concurs in urma caruia pot castiga o excursie ( luna de miere ).

Astfel, cuplurile care vor sa participe trebuie sa imi trimita 10 fotografii reprezentative de la evenimentul lor, pana la data de 1 decembrie. In perioada 1-10 decembrie fiecare cuplu va avea un album cu aceste fotografii pe pagina de facebook MayFlowers. La sfarsitul acestei perioade, albumul cu cele mai multe Like-uri va fi desemnat castigator. Premiul consta intr-un voucher de 500 euro, iar cuplul poate achizitiona orice pachet turistic doreste, de la partenerul meu.

MayFlowers este un vis implinit. Mi-am dorit de mica sa fiu inconjurata de flori si usor,usor, am inceput sa lucrez la visul meu. Realizez cu mult drag tot ce tine de decorul floral al unui eveniment ( buchete, cocarde, aranjamente florale, lumanari), precum si buchete sau aranjamente de oferit.

***

Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***

revista nunta online