Una dintre marile dileme ale mireselor este aceea legata de a-si lua sau nu “cercuri” pe sub rochie. “Se poate umbla fara?”, “Se poate dansa fara?”, “Dar daca imi iau ceva sub rochie, oare nu se va vedea urat?” Pentru ca tinem cont de parerea Mirelei de la Miresele Mirinei, articolul de astazi este un guest blog post pe acest subiect. Va lasam sa cititi si apoi sa decideti cum si ce e de pus pe sub rochie.
Daca rochia este fluida si usoara, nimic. Doar materialele fluide. Atentie, insa, este posibil sa se comporte exact ca o rochita vaporoasa de vara. In mers, la o fusta clos materialul din partea de jos se va strange, dar nu e o tragedie, trebuie doar sa fiti constiente de acest aspect si sa nu va panicati.
Puteti discuta cu o croitoreasa pentru o jupa dintr-un material care nu se electrizeaza, care sa tina materialele rochiei la o mica distanta de picioare.
Jupa mi se pare o solutie potrivita oricarei situatii: pentru situatia descrisa mai sus, pentru orice situatie in care se urmareste evitarea impiedicarii in material, pentru volum (prin mai multe straturi de tulle).
Crinolinele, in marea lor majoritatate, au un material foarte subtire care imbraca insuficient cercurile. Daca materialul rochiei este subtire, la randul sau, cercurile pot fi numarate de toti invitatii si efectul vizual nu este tocmai placut. Daca alegeti, totusi, o crinolina, aveti grija sa nu pareti un glob in miscare. Cu cat numarul cercurilor este mai mare, cu atat rochia va sta mai departe de corp si se va misca nefiresc. Puteti obtine efectul “printesa” cu o jupa cu mai multe straturi de tulle.
In mod obisnuit, o rochie prezentata ca extraordinara, lucrata manual, din materiale speciale, nu ar avea nevoie de crinolina care sa impiedice materialul sa se lipeasca de picioare. Din contra. Cand la magazine sesizez insistenta de a vinde si o crinolina, motivat de incomoditatea rochiei al carei pret depaseste 1.000 euro, ma intreb ce fel de rochie suntem pe cale sa cumparam. Brandurile mari, mai ales, au gandit de la bun inceput un sistem de mai multe straturi de materiale, tulle teapan si matase tocmai pentru a preintampina problem in mers. In acest caz, crinolinele vandute la aceleasi magazine sunt inutile.
Am intalnit foarte rar mirese care sa imi spuna din start ca isi doresc rochii usoare, comode, fara trena, fara straturi care sa dea volum. Si-au mentinut parerea pana la final. Cele mai multe afirma insa ca isi doresc comoditate, dar ochii le stralucesc cand imbraca rochii cu trena, cu jupe sau crinoline care le dau impresia ca sunt “si mai printese”.
Cele mai multe mirese aleg trena lunga doar pentru sedinta foto si biserica. In realitate, trena da mari batai de cap. Se prinde in 10 nasturasi, se gasesc solutii inclusiv pentru dans, dar nu e cel mai comod lucru din lume sa alegi o rochie cu trena. Insa cine se poate abtine?
Daca materialele sau volumul rochiei afecteaza dansul, luati in calcul varianta unei jupe/crinoline doar pentru acel moment. Trena va fi oricum stransa. Investitia intr-o jupa sau in crinoline doar pentru momentul dansului nu se justifica, insa. Prin urmare, pentru a elimina stresul si cheltuielile nejustificate, cautati rochia potrivita din start. Ganditi in ansamblu!
Pentru a afla mai multe despre Mirela, de la Miresele Mirinei, va invitam sa urmariti un tare dragut video-interviu WEDMAG.
Credit foto: Marius Barbulescu, Ioan Marginean, Marius Frim, PhotoONE