Pentru majoritatea cuplurilor fotografia este una dintre prioritatile de grad zero atunci cand alcatuiesc bugetul nuntii. Daca nu este, atunci ar trebui sa fie! Nu spun noutati, dar repetitia este mama invataturii – fotografiile sunt cele care raman, cele care va vor spune povestea peste ani, cele pe care le veti privi si dupa 20, 30, 100 de ani. Fata de toate lucrurile (mai mult sau mai putin scumpe) pe care veti plati bani pentru o ora, sau doua, sau cinci, fotografiile merita grija si atentie in lista.

De aceea alegerea fotografului este una destul de sensibila. Primul criteriu de care-ar trebui sa tineti cont ar fi, desigur, portofoliul. Prima impresie. Va place sau nu va place ce vedeti? Dar lasand la o parte criteriile evidente de selectare (estetice, financiare), fotograful evenimentului vostru trebuie sa fie o persoana cu care sa rezonati si pe care s-o apreciati. De care sa va placa! Va purta in maini o mare responsabilitate (documentarea evenimentului vostru atat de important) si n-ar trebui sa aveti nicio secunda impresia ca ,,e din alt film”, ca vorbeste alta limba sau ca nu e de incredere, indiferent cat de bine ar arata portofoliul sau. Este persoana din staff cu care veti interactiona cel mai mult in timpul zilei – si asta este inca un motiv pentru care trebuie sa va placa fotograful vostru. Cam cum ar fi sa petreceti toata ziua nuntii la cativa metri de o persoana pe care o considerati insuportabila (dar uite ce poze frumoase face!).

Astazi va permitem sa trisati putin. Nu trebuie sa va deplasati la vreo intalnire, nu trebuie nici sa scrieti vreun mail sau sa dati un telefon si nu trebuie nici macar sa vorbiti despre oferte. Astazi va facem cunostinta cu unul dintre cei mai apreciati fotografi de eveniment din Romania – Marius Barbulescu. Si, de ce nu, este o ocazie buna sa aflati cateva puncte de vedere pertinente si din ,,cealalta parte a camerei”.

Multumim frumos pentru realizare, ca de fiecare data, Tales.ro.
Multumim si Maison Dadoo pentru gazduire!

 

Andrada Sas, 

Content manager, WEDMAG

Andrada este consultant independent pe chestiuni de evenimente. O puteti citi si pe blogul ei, The Wedding Styler.