Pentru că este unul din cele mai îndrăgite simboluri ale nunții, buchetul de mireasă a evoluat o dată cu modelele rochiilor de mireasă.
Așadar, în alegerea buchetului trebuie să ții cont de rochia de mireasă, dar și de alte criterii precum: tema nunții, disponibilitatea florilor preferate în sezonul în care are loc nunta, rezistența florilor, trend și personalitatea ta.
Din fericire, există destul de multe moduri în care se poate face un buchet de mireasă, așa că rămâne să te hotărăști dacă alegi un buchet biedermeier (format din cercuri concentrice de flori divers colorate), buchet-brățară (ales mai des pentru domnișoarele de onoare decât pentru mirese), buchet compus (mai multe buchețele separate – astfel, când se aruncă buchetul mai multe fete pot să prindă o parte din el), buchet în cascadă (foarte popular în anii ’80 datorită modei lansate de Prințesa Diana), buchet pe braț (din flori cu tulpină lungă), buchet rotund (clasic, tradițional).
Aceste moduri de confecționare pot fi asociate atât buchetelor din flori naturale, cât și buchetelor alternative precum sunt cele din hârtie, broșe, nasturi, pene sau alte materiale. Despre acestea din urma vom vorbi astazi. Si nu despre orice buchete ci despre cele de la Paper Flowers facute de catre Simona Opris. Acestea sunt potrivite mireselor care doresc să fie deosebite și unice, mireselor îndrăznețe și care nu se tem să încalce tradițiile. Avantajul acestor buchete este acela că pot fi păstrate ca amintire toată viața, ori de mireasă, ori de domnișoara care prinde buchetul. Le putem numi generic: buchete de mireasă everlasting.
Bineinteles există tendințe și in ceea ce privește buchetele de mireasă, anul acesta accentul fiind pe buchetele rustic-vintage, în culori calde, tonuri de roz prăfuit, crem-ivory, champagne, accesorizate cu dantelă, bijuterii vintage și must-have-ul sezonului: pânză de sac.
Odată ce ați hotărât ca un buchet ” alternativ” e ceea ce vi se potrivește, e bine să faceți comanda cât mai din timp, întrucât realizarea sa poate dura între 7 si 14 zile, în funcție de mărime, culori și materialele folosite. Există un efort deosebit în spatele fabricării acestor buchete. De cele mai multe ori hârtia creponată este pictată manual cu acrylice pentru a obține culoarea dorită. Fiecare petală este decupată, modelată și prinsă pe sârmă, pentru a forma floarea dorită. La sfârșit, florile sunt vernisate pentru a păstra și proteja culoarea.
În materie de costuri, puteți aloca un buget între 100 și 200 dolari pentru un astfel de buchet deosebit, efectul fiind insă garantat!
Buchetele Paper Flowers au fost de-a lungul timpului alese pentru ziua nuntii de catre mirese din Romania, SUA, Australia, Singapore sau UK, ele fiind disponibile in magazinul online de pe Etsy. Puteți vedea și mai multe modele de buchete neconvenționale pe pagina de Facebook a Paper Flowers.
Ei, voi ce buchet de mireasa veti alege?