Imaginile cu buchete de mireasa sunt sursa de inspiratie de prima mana pentru alegerea florilor de nunta. Uneori se si alege tematica de nunta sau culoarea nuntii dupa o floare preferata regasita intr-o fotografie cu un buchet de mireasa. Asa ca floristii de la AnaFlor s-au gandit sa va incante privirile cu cateva buchete de mireasa realizate de ei cu drag pentru mirese dragi. Si pe langa imagini de admirat, urmeaza si cateva cuvinte despre cate o floare din fiecare buchet:

SARTO costume de gală

Lacramioare – cresc sub copaci si arbusti in luna mai, insa cu putin efort, iata ca AnaFlor a realizat acest buchet delicat din lacramioare si frezii in luna octombrie:

image1-anaflor-buchete

Craspedia – taman din Australia, aceasta floare creste in conditii variate si este foarte putin pretentioasa, motiv pentru care a devenit din ce in ce mai populara printre florile de nunta. Un alt motiv ar fi acela al culorii galbene foarte placuta si usor de asortat cu flori precum hortensia mov si frezii divers colorate, precum puteti vedea:

image2-anaflor-buchete

Eustoma – alcatuita din petale dantelate pare firava la prima vedere, insa este foarte rezistenta in buchetele de mireasa. O puteti alege pe mov intens ca si cel din acest buchet, ori pe alb cu marginile mov, daca nu preferati prea multa culoare.

image3-anaflor-buchete

Orhideea – face parte din cea mai vasta familie de plante din lume, asa ca aveti variante de unde alege daca va doriti aceasta floare pentru buchetul de mireasa. Sa nu mai vorbim despre alternativele de combinare a orhideei cu alte flori sau chiar fructe si lana – daca indrazniti :)

image4-anaflor-buchete

Yoko – e un fel de crizantema de un verde tare placut de privit si de inserat in buchetele de mireasa, mai ales intr-o varianta asa deosebita de buchet:

image5-anaflor-buchete

Cala – in caz ca nu aveti probleme cu superstitiile, noi zicem ca aceasta floare este una din cele mai elegante flori de inclus in buchetul de mireasa:

image6-anaflor-buchete

Bujor – putem spune cu mana pe inima ca e cea mai solicitata floare pentru buchetele de mireasa in ultimii ani si la fel de sincer va putem spune ca este una din cele mai pretentioase si sensibile flori. Asa ca desi ne place foarte mult, preferam sa recomandam in locul ei un soi de trandafir ce seamana cu bujorii: trandafirul piano.

image7-anaflor-buchete

Cirese – adevarat, in imagine nu vedeti flori, ci fructe, insa ar fi interesant sa vedem si sa alcatuim buchete de mireasa din crengute de cires inforite :)

image8-anaflor-buchete

Strelitzia – i se mai zice “pasarea paradisului” pentru ca are forma capului unei pasari si culori vii. Este destul de dificil sa-i gasesti o pozitie intr-un buchet de mireasa astfel incat sa nu-si ia zborul, dar pentru orice problema este o solutie daca exista creativitate.

image9-anaflor-buchete

Trandafir – l-am lasat la urma pentru ca il stie toata lumea, insa asta nu inseamna ca arata mai putin elegant, intr-o combinatie potrivita pentru un buchet de mireasa.

image10-anaflor-buchete

Va ziceam ca uneori se alege si tematica de nunta dupa o floare preferata, asa ca va invitam sa (re)cititi articolul cu floarea miresei – poate va place tare gypsophila pentru buchetul de mireasa.