Pastreaza buchetul si arunca mireasa! Cum?! Ah, invers…

Si totusi sa-l lasam pe mire in pace momentan (crede-ma, se va bucura!) Ce poti face tu ca mireasa: poti pastra buchetul de mireasa ori poti sa te folosesti de el pentru a crea un moment special in cadrul nuntii.

Asadar, poti arunca buchetul de mireasa dupa momentul tortului (sau in alt moment al nuntii in care simti nevoia sa arunci dupa cineva cu ceva – sa speram ca nu va fi cazul totusi). Semnificatia aruncarii buchetului o stie fiecare domnisoara dornica sa se aseze in linie in spatele miresei pentru a-i veni randul la casatorie de va fi sa prinda buchetul. Se mai spune ca mirosul florilor alunga spiritele rele, ca buchetul ar aduce noroc celei care il prinde si ca ar semnifica fericire – motiv pentru care si mirele poarta cocarda. Ei, poate de asta veti vedea si domni in imagini… Poate ei il asteapta pe mire sa arunce floarea de la butoniera.

image1

Situatii posibile in momentul aruncarii buchetului

Ideea acestui articol a pornit de la faptul ca se intampla la prea multe nunti “accidente” in momentul aruncarii buchetului. In euforia momentului, pe ritmuri de melodii precum “Girls just wanna have fun”, mireasa nu ia in calcul existenta tavanului salii de nunta. Si de aici pana la a culege buchetul de mireasa cu matura si farasul e un mic pas.
Draga mireasa, inainte de aruncarea buchetului ai voie sa stai cu nasul pe sus pentru a calcula din priviri distanta pana la tavan si lustre. Indiferent ce formule matematice folosesti in acel moment, ar fi indicat sa stai mai aproape de domnisoare. Asa nu vei fi nevoita sa arunci buchetul prea sus pentru a avea o traiectorie buna.

Ramane la aprecierea fiecarei mirese felul in care se arunca buchetul: peste cap, prin rasucire in dreapta ori stanga, printre picioare (in cazul unei rochii scurte si a unei personalitati adecvate situatiei), cu sau fara suspans (de exemplu, doar la a treia numaratoare de “1, 2, 3 si”).

Nu iti recomand sa te urci pe un scaun ori pe o treapta inainte sa arunci buchetul chiar daca nunta are loc in aer liber ori tavanul este suficient de inalt. Cu certitudine se poate ghici de ce nu ar fi bine sa faci asta :)

image2

Cum sa faci momentul mai interesant

Daca ai un buchet mai deosebit si doresti sa il pastrezi ca amintire, atunci va trebui sa ai un “buchet de aruncat”. Acest al doilea buchet il poti procura odata cu buchetul de mireasa ori il poti compune pe loc din florile primite de la invitati. Si aici ai doua variante: buchetul intreg si buchetul care se descompune in 3 sau mai multe buchetele (cu un sistem special de prindere ori legate simplu cu o panglica) pentru ca sa prinda mai multe domnisoare parte din buchetul tau. Cea din urma varianta poate fi o surpriza placuta pentru domnisoare, dar si pentru restul invitatilor. Daca alegi varianta buchetului intreg, poti si sa regizezi momentul, aruncand buchetul spre o anume domnisoara – se cheama “blat”, dar e ziua nuntii tale deci ti se va ierta acest gest :)

image3
image4

Daca nu iti place ideea sa arunci buchetul de mireasa, fie cel real, fie cel “de aruncat”, atunci mai ai alte alternative precum:

– Initierea unui dans de cuplu transformat intr-un joc, moderat chiar de tine, daca te simti confortabil cu vorbitul la microfon. La inceputul melodiei se poate anunta momentul si din 15 in 15 secunde se vor face anunturi de genul: “Sa ramana pe ringul de dans cuplurile care sunt impreuna de un an”, apoi “de doi ani” si tot asa pana ce ramane pe ringul de dans cuplul ce este de cel mai mult timp impreuna. La final, poti darui buchetul de mireasa acelei doamne in semn de admiratie pentru durata relatiei lor.

– Asezarea domnisoarelor intr-un cerc in jurul tau, dupa ce ai fost legata la ochi. Domnisoarele au la dispozitie o melodie sa danseze in jurul tau, iar la final, inca legata la ochi, vei merge spre una dintre ele sa ii daruiesti buchetul.

– Organizarea unei tombole cu biletele scrise dinainte de catre tine cu numele tuturor domnisoarelor prezente la nunta. Vei extrage astfel numele “castigatoarei” buchetului.

image5

Se poate totusi sa nu iti doresti vreun moment special cu buchetul in nunta si poate nu inclini nici spre a-l pastra. Poti face un gest dragut atunci daruind buchetul de mireasa unei persoane dragi prezente la nunta, fara a face neaparat public acest gest.

Cine vine cu alte propuneri in legatura cu aruncarea buchetului de mireasa?

 

Credit foto: Marius Barbulescu, Cromatica Photography, Bogdan Sandulescu, Imagia, Andrei Photography