Ok, nu obisnuiam sa comentam public faptul ca atatea bloguri, site-uri (unele care se vor chiar mari si respectabile ) din Romania fura cu nesimtire ca in codru in primul rand imagine – bloguri pline de imagini de “inspiratie” spectaculoase, fara a mentiona sursa, fara a mentiona ca nu le-au obtinut cu acordul cuiva. Dar asa se face trafic, nu? Si evident, atragi mult mai mult atentia – sa nu mai vorbim de like-uri – cand folosesti imagini spectaculoase, cu care se intampla ca propriul portofoliu sa nu aiba nicio legatura! Cu continutul, e aceeasi poveste: o groaza de site-uri au articole in care “sfatuiesc” din fantana propriei intelepciuni, cica, miresele ce si cum sa faca pentru o nunta reusita. Doar ca textele sunt traduse de pe site-uri din alte tari, din alte limbi si eventual adaptate. Dar asa se face traficul, nu?

Ei, cateodata, nu merita nici macar sa traduci continutul – il poti lua chiar de la cineva scris direct in limba ta, ii dai copy/paste si uite cum ai mai generat o mostra de intelecpiune si expertiza – doar esti specialist, profesionist etc, nu? Doar esti super-site, sursa primara de inspiratie pentru mirese! Asa s-or fi gandit cei de la Marry.md, un portal plin de furaciuni din tara vecina si prietena, Republica Moldova. Care a luat textul scris de  Ioana Mihet si l-a reprodus in cel mai mic amanunt! Macar au schimabt pozele – cel mai probabil cu altele provenite din acceasi ocupatie: furtul. La Marry.md se fura!

Iata varianta lor de articol, care foarte probabil va fi in curand stearsa:http://blog.marry.md/detalii-importante-de-nunta-dar-la-care-nu-te-ai-gandit-cu-ce-pantofi-dansezi-la-nunta.html

Dar print-screen-urile raman:

Screenshot 2015-01-20 14.05.11

Screenshot 2015-01-20 14.05.16

Screenshot 2015-01-20 14.05.19

Screenshot 2015-01-20 14.05.23

Iata si articolul original, scris de colega noastra Ioana Mihet, wedding planner si antrenor de dans sportiv:

https://www.wedmag.ro/blog-pantofi-dans-dis-dance/

Ei, suntem 100% convinsi ca de vina, ca de obicei, in astfel de situatii este “colega noua de la creatie”, “cineva care a plecat de la noi”, “asistenta nu a fost atenta” etc. Been there, done that. Numai ca nu ne-am nascut nici ieri, nici azi si stim si doar din experienta, ca nu exista sa fie publicat ceva fara sa fie vazut de mai multi ochi, aprobat etc.

Asa ca ramanem la varianta initiala: Marry.md fura pentru a intretine o sursa de inspiratie pentru mirese. Spera sa le inspire doar la lucruri bune, nu si la propriile lor obiceiuri!

De cumva se intreaba cineva, absolut tot continutul de text de pe wedmag.ro este original, scris de membrii echipei WEDMAG sau de catre partenerii nostri, iar imaginile sunt folosite cu acordul celor care detin copyrightul lor – fie acord dat catre noi direct de catre fotografi, fie dat partenerilor nostri care ni le pun la dispozitie. Iar creditul se regaseste mentionat intotdeuna. Asta ar fi doar unul din motivele pentru care noi insistam sa credem ca WEDMAG e… altfel. Si insistam sa fim asa, chiar daca e mult mai greu de razbit doar cu continut propriu.

Apreciem sustinerea voastra, a celor care ne cititi si apreciem si daca veti da vestea asta mai departe – poate se deschid mai multe urechi si isi revin unii, altii in simtiri si mai ales in bun simt!

PS. Daca tot suntem aici, tinem sa precizam ca nu apreciem, chiar daca tacem, prezenta in portofoliile (inclusiv a wall-urilor de Facebook) a fotografiilor care nu le apartin si a caror sursa nu a fost mentionata in cazul multor furnizori din Romania, culmea, inclusiv a unor fotografi, care sub pretextul inspiratiei, posteaza fotografii mult mai bune decat propriul lor portofoliu, omitand sa mentioneze sursa reala! Ne propunem sa ii sprijinim pe cei care fac treaba buna si sa vi-i aducem in fata – pagina noastra de Facebook si site-ul www.wedmag.ro sunt o sursa reala de inspiratie pentru miresele din Romania, zicem noi.