Dansul mirilor la First Dance Studio

Spunem mereu ca dansul mirilor e mai mult decat executia unor pasi ce “sa dea bine”. Dansul inseamna pasiune, coordonare, fluiditate, expresivitate si multe alte ingrediente care il fac sa fie extraordinar. Primul dans nu este un moment de show sau nu ar trebui sa fie doar asta.

Dansul mirilor este acel moment memorabil al cuplului proaspat casatorit, in care iubirea lor este admirata de toate acele persoane ce sunt atunci alaturi de miri tocmai pentru aceasta sarbatoare a iubirii. Coregrafii First Dance Studio va povestesc azi mai multe despre numarul sedintelor necesare pentru dansul mirilor.

Numarul de sedinte pentru dansul mirilor

Una din primele si cele mai des adresate intrebari de catre cuplurile de miri este legata de numarul de sedinte in care vor invata sa danseze. De ceva vreme am constatat ca raspunsul depinde nu este unul lamuritor ori multumitor.

Desi, obiectiv vorbind, cum am putea sa ghicim de cate sedinte aveti nevoie inainte sa va cunoastem? Totusi, pentru cei nerabdatori sa afle durata cursurilor pentru dansul mirilor, de anul acesta am impus un minim de 5 sedinte. La studio, adica. Pentru ca e foarte important sa exersati si acasa minim de 2-3 ori pe saptamana!

Cat dureaza o sedinta de dans?

O sedinta la First Dance Studio dureaza 55 minute, adica ceva mai mult decat cele 50 minute de la scoala, deci ceva mai mult decat o sedinta de dans sportiv ce are durata oficiala de 45 minute. Din statisticile adunate pe parcursul a 9 ani de experienta in dansul mirilor, am ajuns la concluzia ca aceste 55 minute sunt timpul optim pentru ca sedinta sa nu fie nici obositoare, nici plictisitoare si sa aiba un grad mare de eficienta.

dansul mirilor

Limita minima de 5 sedinte nu este stabilita din pricini materiale, ca sa va raspundem oficial si public si la aceasta intrebare. Consideram ca dansul mirilor trebuie sa fie un dans in care voi, ca miri, sa fiti relaxati – cu atat mai mult daca nu ati mai dansat in viata voastra “in lumina reflectoarelor”.

Cu cat faceti mai putine sedinte de dans, cu atat veti fi mai stresati, va garantam! De ce? Pentru ca din moment ce nu puteti invata limba chineza in vreo 3 ore si sa purtati o conversatie cursiva si naturala cu o persoana in aceasta limba, cu atat mai putin veti putea invata sa dansati in “doua-trei ore”. Ne cerem scuze daca am suparat pe cineva care este capabil sa invete limba chineza in 3 ore. Nu asta era intentia comparatiei.

Miri talentati la dans

Si daca aveti “ureche muzicala” sau daca mai aveti habar sa va miscati picioarele pe ringul de dans, tot nu veti putea sa dansati frumos o coregrafie de nivel nu foarte ridicat in mai putin de 5 sedinte.

Pentru ca, pe langa a retine coregrafia, mai trebuie sa o si executati pe muzica, sa pastrati o pozitie eleganta a bratelor, a corpului si a picioarelor, sa improvizati miscarile ce nu le puteti face din pricina rochiei de mireasa (despre rochia de mireasa la dansul mirilor va povestim mai multe cu alta ocazie) si in tot acest timp, sa va simtiti si bine unul cu altul.

dansul mirilor

Ce facem in acel minim de 5 sedinte de dans?

Prima sedinta se rezuma la detalii despre melodie, stil, tinute, conturul ales, pasi de baza si partea de inceput a coregrafiei. Apoi se continua in a doua si a treia sedinta coregrafia, reluandu-se aspecte legate de pozitia corpului si a membrelor. A patra sedinta este de perfectionare a dansului. In acest punct intervine in mod efectiv numarul de sedinte necesare.

“Cate a patra sedinta avem nevoie?” ar fi intrebarea corecta si momentul optim de a ne-o adresa. Asta si pentru ca de abia aici putem sa va raspundem cu “depinde” si sa va multumeasca raspunsul :) Asadar, depinde cat de repede asimilati si puneti in practica toata informatia legata de perfectionarea dansului, informatie pe care noi o putem prezenta intr-o sedinta.

Mai depinde de cat de mult exersati dansul singuri, dupa ce terminam de construit coregrafia. Iata ca “a patra sedinta” poate sa fie prelungita cu alte sedinte la First Dance Studio sau cu munca voastra individuala. “Repetitia este mama invataturii”, nu e asa?

Ultima sedinta de dansul mirilor

Despre a cincea sedinta va putem spune ca preferam sa fie la sala voastra de nunta, in cazul in care aveti nunta in Cluj-Napoca pentru a se putea deplasa unul dintre antrenorii sau instructorii de la First Dance Studio la acea sala de nunta. Repetitia finala este un subiect in sine, asa ca in curand va povestim si despre aceasta chestiune. Va povestim tot atunci si ce se intampla cu a cincea sedinta in caz ca nu se poate face repetitia finala la sala unde veti avea nunta.

Nivelul dansului

In mod evident, daca nivelul coregrafiei este peste mediu, numarul de sedinte pentru construirea acesteia creste in functie de complexitatea dorita de voi. Ca exemplu, va putem zice ca una din cele mai complexe coregrafii le-am facut in 23 sedinte de dans. Cu invatat pasi si executie corecta si cu zambetul pe buze.

Cand suntem intrebati daca va sugeram o coregrafie complexa, raspunsul este mereu acelasi: coregrafia trebuie sa vi se potriveasca si sa fie pentru voi, nu pentru impresionarea invitatilor. Asa ca, daca va vedeti facand multe elemente de show si alte acrobatii pentru ca simtiti sa le faceti, atunci da, suntem de acord cu o coregrafie complexa si suntem mai mult decat fericiti sa va invatam astfel de elemente ce va aduc zambetul pe buze :)

dansul mirilor

Daca nu vrem coregrafie, ci doar pasi de baza tot se aplica acest minim de 5 sedinte?

Da. Deoarece sunt oricum foooarte putine si acele 5 sedinte!

Va putem zice din experienta ca majoritatea cuplurilor care au venit cu ideea ca nu doresc coregrafie, au plecat la finalul celor 5 sedinte cu o coregrafie simpla, foarte siguri pe pasii de baza si cu sufletul linistit ca nu vor avea emotii si ca vor fi tare draguti la dansul mirilor. In plus, daca descoperiti pasii de baza la un dans si lucrurile merg inspre o directie confortabila, va veti dori sa stiti mai mult si mai mult din acel dans, ceea ce inseamna mai multe sedinte de dans.

Totul devine interesant odata ce descoperiti ca puteti dansa impreuna si dorinta de cunoastere si de explorare a dansului se accentueaza.

dansul mirilor

Speram ca am reusit sa ne facem intelesi in privinta importantei acestui numar minim de sedinte pentru dansul mirilor si ca veti alege sa dansati mai mult! Va asteptam la First Dance Studio!

Credit foto: Raluca Ovidiu Radu, Radu Dan Photography, by Sergio, Andrei Photography, Jambor Photography