Invitatia de nunta ofera oaspetilor o idee despre evenimentul la care urmeaza sa ia parte si voua va da ocazia sa aratati invitatilor ca le acordati atentia cuvenita.

In trecut, calugarii tineau evidenta nuntilor regale si scriau invitatiile personale cu o caligrafie eleganta. Dupa inventarea presei tipografice, placile de cupru au putut fi gravate cu caractere care imitau in oarecare masura scrierea de mana a calugarilor.

Pana de curand, regulile privind invitatiile de nunta erau determinate de eticheta, nu de preferintele fiecaruia.

Din fericire, in ziua de azi, este foarte simplu sa aveti invitatii deosebite. Va trebuie doar inspiratie!

Inspiratia vine din orice: din partea oamenilor din jur, de la un nou brand, un ambalaj, orice e in natura si ne inconjoara. Trebuie doar sa fii atent si prezent ca sa poti “culege” idei.

Brandul Yan Koo lucreaza cu oamenii si vrea ca acesta sa-i apropie mai mult. Si cum altfel mai bine de cat o invitatie la un eveniment atat de important precum nunta?

Materialele folosite pentru realizarea de Invitatii by Yan Koo pleaca de la baza, care este hartia pe care aceasta este imprimata, hartie simpla sau cu o anumita textura, forma, culoare, procese tehnice ce aduc un plus de eleganta (folie aurie, forme in basorelief, suprafete catifelate etc.) si diverse accesorii ce pun in valoare invitatiile (panglici, dantela, catifea, strasuri si altele) – toate acestea in functie de tematica sau decorul nuntii.

Procesul de realizare poate sa difere de la o invitatie la alta. Poate sa fie o invitatie aleasa din gama disponibila, sau una creata special dupa cerintele mirilor.

Dupa procesul de grafica se aleg plicurile sau modul in care acestea vin ambalate, dupa care intra in print unde se adauga efectele speciale, iar in final se accesorizeaza daca modelul de invitatie necesita acest lucru.

O comanda dureaza minim 5 zile din momentul in care invitatia e finalizata grafic si textul are toate detaliile stabilite, iar plicul este ales. In functie de fiecare proces de complexitate adaugat invitatiei, timpul de executie poate sa varieze.


Costurile variaza in functie de modelul ales, tipul hartiei pe care este imprimata, plicul sau ambalajul, accesorizarea si procesele tehnice extra. O invitatie porneste de la 3,5 lei / bucata, si aceasta include si plicul la care se poate opta intre 2-3 variante cromatice sau textura.

Graphic designerul Iancu Grindean va recomanda sa va orientati mai degraba spre invitatii originale si diverse decat pe tendintele in materie de grafica si cromatica. Asta si pentru ca toate culorile sunt frumoase si in voga, atata timp cat sunt folosite in cantitati si combinatii armonioase.

Textul poate fi creat de Invitatii by Yan Koo sau puteti veni voi cu el. Si textul, la randul lui, poate sa fie in tematica nuntii, cu sau fara citate. Important e ca atunci cand se creeaza un text, acesta se se incadreze in formatul felicitari in asa fel incat sa fie lizibil pentru majoritatea varstelor.

Si aici recomandarea lui Iancu Grindean este ca textele sa aiba amprenta personala a mirilor, oricat de putin. Pentru ca daca mergi la o nunta unde in fiecare element se simte personalitatea, amprenta mirilor, acest lucru iti creeaza o usoara impresie de familiaritate cu evenimentul si persoanele invitate.

Plicurile difera ca textura, format si dimensiune. Ele pot sa fie patrate sau dreptunghiulare, in mod clasic. Si plicurile se pot personaliza sau se pot concepe intr-un format special si pot sa se transforme pana se ajunge la o alta idee de ambalare a invitatiei. Invitatia propriu-zisa poate sa devina chiar “ambalajul”.

Gata ambalate, invitatiile asteapta sa fie adresate si trimise oaspetilor. Cel mai elegant este sa scrieti de mana, personal, numele invitatilor pe plicuri sau in locul destinat pentru acest detaliu. Ar fi bine sa terminati procesul de distribuire a invitatilor cel mai tarziu cu o luna inainte de nunta.

Asadar, va invit sa fiti creativi si sa ii surprindeti pe oaspetii vostri inca de la invitatia de nunta pentru ca prima impresie conteaza!