Articolul de astazi este un guest blog post de la Andrada Sas – The Wedding Styler, despre cum vine treaba asta cu tematica de nunta. Sa-i dam cuvantul, deci:

Evenimentele cu tematica, fie ele corporate sau private, sunt la mare cautare de ceva vreme. Da, pot sa spun fara retineri ca sunt o moda. Geek party, Gatsby party, alb/negru party, fluturi party, cirese party… Anii 20, 30, 40, 50…70…Unele sunt previzibile si cliseistice, altele sunt originale si creeaza zambete la simpla enuntare. N-o sa ma apuc acum sa le critic, fiti pe pace. Nici n-as putea face asta cand probabil jumatate din petrecerile pe care eu le organizez sunt tematice. Si trebuie sa recunosc ca imi si plac foarte mult. E minunat sa ai un element grafic de care te poti lega sau o combinatie cromatica logica care decurge din tematica. E haios sa gasesti tot felul de locuri unde sa inserezi elementul tau tematic, stiind ca vei face invitatii sa zambeasca.

Dar oare conteaza atat de mult ca mie sa imi placa? Fara sa incerc sa-mi dau cu stangul in dreptul, dar nu uitam aici putin ca eu sunt un organizator cu portofoliu si orice prezenta inedita de acolo imi poate aduce puncte de marketing in plus?

Sa reformulam – este tematica de eveniment o prioritate pentru o nunta – si nu pentru organizator?

Eu cred ca nu. Eu cred ca o tematica pentru un eveniment privat (e foarte importanta distinctia asta intre evenimentul privat si cel corporate – dintr-un motiv foarte simplu si care se numeste “costumatia si machiajul invitatilor”) trebuie sa “curga”. Ar trebui sa stiti care este aceasta tematica din primele secunde in care incepeti sa va ganditi la organizarea nuntii voastre. Trebuie sa fie ceva ce fie vine de la sine, fie ceva ce vorbeste despre voi atat de clar si tare ca toti invitatii o sa zica “desigur ca au ales aceasta tematica”! Daca sunteti motociclisti – sigur ca o sa va legati de asta. Daca sunteti alpinisti. Cinefili. Pasionati de albine. De timbre. De literatura.

Insa nu e obligatoriu sa aveti o pasiune comuna atat de adanc integrata in cuplul vostru incat si care sa se poata si transpune in tematica de nunta fara emotii. Si nu e musai nici sa aveti o idee geniala si foarte usor de implementat asa… din senin. Si atunci… poate ca e mai simplu…sa nu aveti nicio tematica! Cum ar fi de exemplu sa va adunati intr-un loc, impreuna cu prietenii si familia si sa va distrati …si atat? Va asigur ca existenta sau non-existenta unei tematici nu are nici cea mai mica legatura cu distractia sau cu succesul nuntii. N-o sa plece nimeni desumflat de la petrecere dupa nici o ora observand cu dezamagire ca nu aveti nicio tema. Mai mult, o tema aleasa de dragul de a avea una o sa se lase cu chinuri si mari sfortari pentru ca de fapt n-o sa va placa ce iese. “Parca e prea mult”. “Nu vreau papion cu albine”. “Oare unde mai putem pune niste albine?”. “Oare se intelege tema?”. “Daca nu se intelege?”. “De ce costa asa de mult sa producem un stup in miniatura?”. “De ce avem nevoie de un stup?!”.

Si uite asa se muta focusul imediat de pe faptul ca sunteti un cuplu si va casatoriti pe faptul ca sunteti doi disperati (trei, daca aveti si un wedding planner dupa voi) intr-o cautare asidua de a satisface o tematica ce nu se da deloc dovedita si care inghite din ce in ce mai multe fonduri. Tematica care, usor-usor, devine un subiect mai important decat voi, mama, tata, pisica si domnisoarele de onoare la un loc. Mai importanta decat rochia. Intr-un punct e posibil sa te intrebi daca rochia “merge” cu tematica (ceea ce in cazul unei nunti este, din punctul meu de vedere, foarte… gresit – la fel de gresit ca ideea de a alege rochia dupa felul salii) si sa te certi cu domnisoarele de onoare care nu vor sa-si faca coc in forma de fagure de miere.

image2-andrada-tematica

Sa derulam putin, inainte de toata nebunia… Asadar, te-a cerut. Ai zis da. Ati stabilit o data si un loc.
Dar nu aveti o tematica pentru petrecere. Asa… si?!

Credit foto: Imagia, Adora Studio