Daca iti doresti ca invitatia de nunta sa le spuna oaspetilor vostri cat mai multe despre voi, ar fi cel mai indicat sa alegi o invitatie personalizata. Un stil minunat de personalizare este cel propus de First Thing, adica un mix dintre pasiunea voastra si pasiunea lor pentru fotografii si povesti frumoase. Daca iti plac asa de mult precum ne plac si noua, insa poate te intrebi cat ar dura productia unor astfel de invitatii, citeste sfaturile Andrei, in cele ce urmeaza:

La intrebarea “Cu cat timp inainte de nunta trebuie sa aleg invitatiile?”, iti raspund cu o fraza valabila mai multor servicii si produse pentru nunta, si anume: cat mai repede posibil :) De obicei, cautarile incep cam cu 4 luni inainte de eveniment, pentru ca din acel moment si pana se inmaneaza efectiv invitatia, poate lua ceva timp pana ce gasesti furnizorul potrivit pentru invitatiile perfecte, incadrate in buget, pana ce designul este pe gustul vostru si textul este asa cum vrei sa fie. Apoi, trebuie sa tii cont de disponibilitatea invitatilor, la care trebuie sa ajunga invitatiile, pana la urma. Desi oferim si varianta de invitatii online First Thing, sustinem cu tarie traditia de a inmana invitatia personal sau, daca nu se poate, trimiterea acesteia trimisa prin posta. Nu cea electronica :) Nu tine atat de respectul pentru invitati sau de eticheta care impune acest lucru, ci de un gest foarte frumos din partea voastra fata de oamenii dragi pe care ii doriti alaturi de voi in ziua cea mare.

In cazul invitatiilor First Thing, timpul de realizare al acestora este destul de mare, insa nu vrem sa speriem pe nimeni cu asta :) Este normal ca atunci cand creezi un produs personalizat, bazat pe fotografii care sa exprime o poveste ori pe niste elemente de mare importanta pentru protagonisti, sa dureze mai mult. Insa consideram ca merita asteptarea, pentru un astfel de produs:

 

Ca proces, noi obisnuim sa avem o prima intalnire cu clientii, in care sa ne cunoastem reciproc. Daca se bate in cuie o colaborare, urmatorul pas este stabilirea sedintei foto, in functie de disponibilitatea noastra si a voastra. Si a vremii, bineinteles. Deoarece cam toate sedintele foto pe care le realizam sunt in aer liber. Nu ne-ar deranja sa facem o sedinta foto pe ninsoare sau ploaie, daca asta va caracterizeaza pe voi sau asa a fost la prima voastra intalnire, insa am prefera un soare calm, de primavara sau toamna, chiar si pentru culorile peisajelor :)

Odata stabilita data si locatia sedintei foto, incepem sa gandim designul invitatie, pe care il definitivam dupa ce alegem cele mai reusite imagini cu voi. Din acest punct, termenul de realizare al invitatiei este de minim 3 saptamani. Aceasta durata variaza in functie de cate modificari trebuie aduse dupa primul draft, de cat de repede primim feedback de la voi si de cat de in plin sezon suntem si noi.

Asadar, nu este un termen standard de zile in care sa primiti invitatiile de nunta, deoarece procesul difera de la caz la caz. Insa, tot ce conteaza este ca atunci cand ai ales un furnizor si ai o idee despre ce iti doresti si ce iti place din portofoliul acestuia, iti recomandam sa actionezi, sa nu amani, pentru ca lucrurile personalizate deosebit cer timp si multa atentie.

 

***

Citeste Best of Weddings 2015 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***