Accesorizarea unei tinute de mire cu o pereche de butoni deosebiti poate sa te faca sa te simti unic in ziua cea mare, sa simti ca ti-ai acordat mai multa importanta in ceea ce priveste vestimentatia ta – de obicei simpla.
In cele ce urmeaza, se poate citi si admira un designer roman ce te face sa iesi din tipare cand ii porti piesele create.

Produsele Alis Lalu se adreseaza celor care vad in bijuterie mai mult decat un accesoriu, celor nonconformisti si celor care apreciaza bijuteria contemporana de autor la nivel de arta.

image1-alis-lalu Majoritatea pieselor semnate Alis Lalu sunt din aur si argint combinate cu lemn exotic sau pietre pretioase si semipretioase, slefuite sau in stare naturala. Alis lucreaza insa si cu alte metale cum ar fi cuprul sau alama si ii place cum isi lasa trecerea timpului amprenta asupra metalelor, ca si cum ar spune o poveste.

Toate piesele create de Alis Lalu sunt unice si sunt manufacturate fara folosirea vreunei tehnici utilizate in productia de serie. Fiecare parte dintr-o piesa este prelucrata separat si apoi se imbina cu celelalte parti, intr-un intreg, prin sudare sau nituire. Sigur ca partea de realizare efectiva este foarte importanta in obtinerea unei bijuterii desavarsite, insa un rol si mai important il joaca procesul de creatie, el fiind acela care insufleteste imbinarea metalului cu piatra. Fara el, bijuteria devine doar o bucata de metal.

image2-alis-lalu

De la minimalist la extravagant, designerul recomanda mirilor sa poarte acele bijuterii care sunt o extensie a personalitatii lor, bijuterii care sa reprezinte un mod de a se exprima si, bineinteles, mai recomanda sa poarte designeri romani.

“Cred ca bijuteria vine din nevoia de exprimare a sinelui, atat pentru cel ce o creeaza cat si pentru cel ce o poarta – fie el barbat sau femeie. In munca mea, bijuteriile pentru barbati/miri, ocupa un loc la fel de important. Imi place sa lucrez butoni pentru ca mi se pare ca desavarsesc o tinuta impecabila.”Alis Lalu

image5-alis-lalu
image6-alis-lalu Pentru realizarea unei comenzi, in primul rand se stabileste o intalnire la atelier unde se discuta si se creioneaza impreuna cu designerul obiectele dorite. In cazul verighetelor, urmeaza apoi realizarea unor machete in argint pe care viitorii miri le pot proba si daca totul este pe placul mirilor, se trece la ultimul pas, adica la realizarea verighetelor finale.

Pe langa colectiile realizate, la Alis Lalu puteti comanda si piese care pot fi continuari ale colectiilor, dar si din registru diferit. Fiecare cerere este interesanta, tocmai pentru ca bijuteriile sunt unicat, personalizate si astfel viitorul purtator are ocazia sa isi lase amprenta asupra obiectului dorit, si sa creeze o legatura intima cu bijuteria respectiva.

image4-alis-lalu Dupa participarea la Jewelry Design Fair si Autor 10, brandul Alis Lalu va fi prezent si la targul Design Your Christmas. Evenimentul are loc simultan, in aceeasi perioada, 28 noiembrie – 24 decembrie atat in Romania (in incinta Carturesti – Baneasa Shopping City) cat si in Austria – Graz (desemnat in 2011 UNESCO City of Design). Astfel, prin colaborarea organizatiilor omoloage Bucharest Design Center si Creative Industries Styria, cu ocazia acestui eveniment are loc un schimb de experienta romano-austriaca: obiecte de design austriac se vor regasi la targul de la Bucuresti, in timp ce, pe toata perioada evenimentului, obiecte ale designerilor romani participanti vor fi expuse pentru vanzare publicului austriac din Graz.

image3-alis-lalu

Despre designer:
“Bijuteria m-a fascinat de mica si intotdeauna mi-am dorit sa aflu mai mult despre aceasta arta. Am studiat Relatii Economice Internationale si am lucrat in domeniu timp de 6 ani, dar in ianuarie 2011 am urmat cursurile Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage, sub indrumarea designerului si mentorului David Sandu. Am avut atunci sansa sa descopar bijuteria de autor si emotia realizarii primului inel. Apoi lucrurile au venit de la sine: cateva luni mai tarziu am renuntat la cariera de tip corporate pentru pasiunea mai veche, bijuteria, careia acum m-am consacrat. Un proiect de care sunt foarte mandra este Cursul de seara, pe care de la inceputul anului 2012 l-am pus la punct si il sustin, chiar in cadrul Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage – acolo unde am invatat si eu.”Alis Lalu

 

***

Citeste numarul 3 al revistei WEDMAG – revista online dedicata nuntilor cu stil

***