Accesoriile caracteristice tinutei mirelui – SARTO bespoke

Nunta este un eveniment foarte special, a carui unicitate depinde foarte mult de planificarea si alegerea detaliilor. De la tematica si invitatii, pana la aranjamentele florale si hainele celor doi miri, totul poate fi gandit pentru a reflecta stilul si personalitatea cuplului.

In acest articol ne vom concentra asupra unor detalii adesea tratate superficial, insa esentiale pentru aspectul mirelui: accesoriile vestimentare masculine. Este important de retinut ca, in functie de tematica evenimentului, si de stilul personal al mirelui, tinuta sa poate fi mai mult sau mai putin accesorizata. Spre exemplu, un eveniment sofisticat cu note clasice impune o accesorizare minutioasa, in timp ce o petrecere relaxata permite un aspect jovial cu doar cateva detalii-cheie.

Accesorii tinuta mire

Oricare ar fi scenariul, mirele trebuie sa fie constient de faptul ca accesoriile sale il deosebesc de ceilalti invitati (nas, cavaleri de onoare etc.) si ca, pe langa atributele estetice, accesoriile bifeaza si cerinte importante de functionalitate.

Rolul unui consilier vestimentar este acela de a echilibra tinuta prin recomandari personalizate care sa ii ofere mirelui un aspect impecabil. Iata in continuare acesoriile care desavarsesc tinuta unui mire.

Papionul

papion mire

Papionul este accesoriul-cheie pentru orice tinuta de ceremonie, deoarece confera eleganta si distinctie chiar si unui costum simplu. In majoritatea cazurilor, el este asimilat ca un element vestimentar caracteristic dess code-ului formal, insa imaginatia mirelui il poate transforma intr-un accesoriu jovial prin culorile si texturile alese.

Din punct de vedere al formei papionului, mirele are trei optiuni: papionul clasic, papionul diamant si papionul fluture, ultimul fiind cel mai sofisticat. Totodata, mirele poate alege intre papionul self tied – cel clasic pe care il va lega singur, si cel pre-tied, optiunea simplificata ce presupune doar reglarea dimensiunii, papionul fiind deja aranjat in forma sa finala.

La SARTO bespoke, mirii au posibilitatea de a-si personaliza papionul folosind tesaturi existente in componenta costumului, ceea ce face ca aspectul de ansamblu sa fie mai unitar si mai asortat. De asemenea, mirii pot opta pentru culori indraznete si pot crea o sincronizare cu anumite detalii din tinuta miresei.

Cravata

Pentru aceia care considera papionul prea formal pentru stilul lor si pentru atmosfera evenimentului, cravata este o alternativa simplu de integrat in tinuta.

La SARTO bespoke mirii vor gasi o selectie variata de cravate din matase naturala rulate manual in Italia si vor putea alege intre modele simple uni si modele cu imprimeuri creative cu o semnificatie aparte.

Butonii

butoni mire

Intr-o zi atat de speciala cum este ziua nuntii, majoritatea barbatilor aleg o camasa deosebita, cu butoni. Spre deosebire de camasile business sau casual cu nasturi, camasa de gala cu butoni inspira distinctie prin designul si finetea ei.

Adesea, butonii sunt perceputi ca un accesoriu sofisticat, fiind realizati din materiale pretioase si semipretioase. Este insa important de stiut ca pe langa dimensiunea estetica, butonii au si un rol functional. Ei fixeaza in mod elegant manseta in interiorul manecii sacoului, iar atunci cand mirele simte nevoia de confort si relaxare, poate renunta cu usurinta la ei pentru a-si sufleca manecile camasii.

La SARTO, mirii pot opta pentru butonii de argint si pot alege intre numeroase forme, culori si simboluri.

Batista

Batista este unul dintre elementele prin care mirele isi poate exprima neingradit imaginatia, mai ales atunci cand tematica evenimentului mizeaza pe veselie si relaxare. La polul opus, mirele poate alege sa mearga pe o culoare clasica (alb/negru), si isi poate sublinia stilul rafinat printr-o tesatura de o finete deosebita in ceea ce priveste batista.

La SARTO bespoke, mirii se pot juca cu texturi, culori si imprimeuri multiple, deoarece aici vor gasi batiste din matase naturala dar si batiste din bumbac, batiste uni, dar si batiste indraznete cu pattern-uri in culori vibrante.

Bretelele

accesorii tinuta mire

De multe ori subestimate, bretelele sunt in primul rand foarte utile: acestea mentin pantalonii intr-o pozitie fixa, lucru de apreciat mai ales in contexte care implica mobilitate si dinamism. Orice mire care danseaza, face poze si se manifesta energic in timpul evenimentului, va aprecia faptul ca nu trebuie sa se preocupe incontinuu de aranjarea pantalonilor.

Totodata, bretelele sunt un accesoriu deosebit, fiind realizate din materiale fine si avand elemente decorative elegante. La SARTO barbatii pot alege intre bretele din matase, amestecuri intre matase si casmir, precum si bretele din benzi de elastic, ce au un grad ridicat de rezistenta la uzura.

Dupa cum puteti observa, costumul este piesa de rezistenta a tinutei de mire, insa el poate fi pus in valoare la un cu totul alt nivel prin accesoriile potrivite. Daca sunteti in cautare de inspiratie sau pur si simplu nu aveti timp sa va preocupati pentru toate aceste detalii, consilierii SARTO bespoke va stau la dispozitie cu recomandari personalizate.

 

*****

Citeste revista Best Of Weddings – Catalogul nuntilor reusite din Romania