Cum să-ți alegi rochia de mireasă în funcție de tipul siluetei?

Unii ar spune că acesta este doar un mit. Și totuși, ce i-a inspirat pe designerii de rochii de mireasă? Poate chiar forma corpului femeilor pentru care au fost create, pentru a elimina complexe, pentru scoate în evidență atuurile celor care le îmbracă.

Pentru acest subiect am stat de vorbă cu designeri români care au făcut nenumărate mirese să strălucească în ziua nunții lor. Sunt designeri a căror creații se îndepărtează de clasic și crează o adevărată poveste croită și cusută pentru cele care le-au ales: Lucia Roșca, Maigre Couture, Divine Atelier, Quantum Clothing Design și Margo Concept.

Și pentru că este momentul să susținem prin fiecare alegere creațiile autohtone, te lăsăm să afli recomandările lor și să le cunoști stilul. Fiecare diferit, fiecare unic în felul său.

Silueta rotundă (tip măr)

Quantum Clothing Designpartener WEDMAG 

Silueta măr este silueta pe care cu toții ne place să o denumim ca fiind silueta rubensiană, cu forme pline, voluptoase, ce deseori vine cu picioare frumos conturate, glezne fine cât și un bust amplu.

rochii de mireasa quantum silueta ovala tip mar

 

( 1. Félicité de Constance, 1808Merry-Joseph Blondel / 2.Joséphine François Pascal Simon Gérard / 3.Fashion Plate- Afternoon Dress for May, 1800)

Este necesară o susținere bună a sânului, de preferat un decolteu în V ce pune bustul în evidență și deschide linia gâtului accentuând atenția către chip. Prin ridicarea bustului se descoperă partea imediat inferioară sânilor fiind o circumferință placută, corsetul de preferat să se termine imediat sub sân, urmând o fusta în A, din materiale fluide, texturi ușoare, de evitat fiind texturile dense, solide, tip tafta. Această abordare este specifică liniei Empire a anilor 1800.

Talia nu trebuie conturată prin cordon prea subțire sau prea lat, un artificiu plăcut este realizarea rochiilor cu mânecă kimono, uneori cu pelerine lungi, unde conturăm talia printr-un cordon ascuns. Demarcăm astfel o talie mai mică, talia adevarată fiind ascunsă de mânecile ce curg peste întreaga compoziție.

Totodată mâneca tip fluture sau mâneca desprinsă se așează delicat pe silueta tip măr.

rochii de mireasa quantum silueta ovala tip mar

rochii de mireasa quantum silueta ovala tip mar

Credit foto: Oana Gociman

 

De evitat: Rochiile fără mâneci, rochii cu spatele gol ce nu susțin bustul corespunzător, broderie cu linii orizontale, rochiile mulate pe solduri și abdomen.

De urmărit: Linii verticale, evitarea volumului suplimentar în zona umerilor, talia ridicată tip Empire line, texturi fluide, mâneca kimono sau fluture, pelerine delicate, broderii așezate corespunzător.

Toate aceste detalii pot face o siluetă rubensiană să strălucească!

rochii de mireasa quantum silueta ovala tip mar

Credit foto: Timewritters

rochii de mireasa quantum silueta ovala tip mar

Credit foto: Timewritters

rochii de mireasa quantum silueta ovala tip mar

Credit foto: Timewritters

Despre Quantum Clothing Design: Rochiile Quantum sunt povești în mișcare, brodate cu perle și aplicații, realizate manual, de artiști vrednici. Brodăm pe comandă elemente din rochie complet personalizate, realizate manual, fir cu fir, perlă cu perlă.

Citește povestea Quantum pe blogul WEDMAG.

Showroom: București și Conac Polizu Iași

Silueta triunghi inversat (tip căpșună)

Lucia Roșca – Fashion Designer – partener WEDMAG

Silueta tip triunghi inversat aduce cu forma unei căpşuni, însemnând umeri laţi şi şolduri mici, uneori cu bust generos şi picioare subţiri.

rochii de mireasa nonconformiste lucia rosca fashion designer

Cele mai prietenoase modele de rochii pentru astfel de mirese sunt cele cu topul cât mai fit şi fusta voluminoasă, care să echilibreze partea de sus, cum ar fi cele tip A-Line sau prinţesă. Acestea sunt însă nişte recomandări generice, care pot fi reinterpretate într-o manieră inedită şi contemporană, mai ales dacă vorbim de mirese neconformiste.

  • O pereche de pantaloni uşor evazaţi, cu talia înaltă, şi un corset din dantelă, cu o fundă voluminoasă din tul pe umăr, ar putea ţine uşor locul unei rochii A-line.
  • Rochia prinţesă, clasică şi greoaie, poate fi regândită dintr-un material uşor, din organza transparentă, cufundată în flori brodate.
  • Pe de altă parte, o rochie mini cu mâneci fluture, care să pună în valoare picioarele, ori un deux-pièces cu fustă midi, amplă, care să accentueze talia, pot fi nişte opţiuni chic şi practice pentru cununia civilă sau petrecerea de după.

În general, o mireasă nu ar trebui să se ferească de nimic atâta timp cât are grijă la proporţii şi îşi asumă ce vrea să poarte. Caz în care un designer poate fi un ajutor de nădejde.

rochii de mireasa nonconformiste lucia rosca fashion designer rochii de mireasa nonconformiste lucia rosca fashion designer

Despre Lucia Roșca

Creaţiile sale se disting prin culori tari, texturi preţioase şi linii curate, şi promovează un design minimalist, modern şi confortabil care complimentează orice formă a feminității. Acestea se materializează atât prin colecţii ready-to-wear, cât şi prin piese custom, create pentru nevoi specifice precum ţinute de gală şi bridal, sau pentru copii, şi sunt disponibile online pe www.luciarosca.ro, iar offline, în showroom.

Showroom: București

Silueta clepsidră

Divine Atelier 

Silueta tip clepsidră este una dintre cele mai râvnite, fiind o siluetă armonioasă și bine proporționată. Circumferința bustului și cea a șoldurilor sunt aproximativ egale, iar talia este cel mai îngust punct, aceasta fiind puternic marcată. Silueta de tip clepsidră este definită de umerii rotunzi, sânii de dimensiune medie și șoldurile curbate.

rochie de mireasa silueta tip clepsidra divine atelier

În cazul siluetelor de tip clepsidră, prima recomandare ar fi ca acest lucru să nu fie ascuns, ci să fie pus în valoare cât mai mult. Recomandăm viitoarelor mirese rochii ce urmează linia corpului, cu talie înaltă și decolteu ușor accentuat, care să flateze silueta și să evidențieze proporțiile corpului. În colecțiile Divine Atelier, viitoarele mirese pot găsi rochii potrivite pentru fiecare tip de siluetă, gândite astfel încât să avantajeze și să accentueze frumusețea mireselor noastre.

rochie de mireasa silueta tip clepsidra divine atelier rochie de mireasa silueta tip clepsidra divine atelier

rochie de mireasa silueta tip clepsidra divine atelier

rochie de mireasa silueta tip clepsidra divine atelier

Despre Divine Atelier: 

Povestea Divine Atelier este o poveste despre vise, idealuri romantice, spirit boem, despre poezia anilor trecuti, despre dragostea pentru arta, despre redefinirea designului rochiei de mireasa, despre talent artizanal, detalii couture, despre naturalete, eleganta si glamour.

Showroom: București și Brașov

Silueta dreptunghiulară

Maigre Couture

Silueta tip dreptunghi este caracterizată de șolduri drepte și de o linie a umerilor aproximativă cu cea a șoldurilor, neavând o definire a taliei prea vizibilă. Indiferent de măsura purtată, forma corpului este dictată de structura osoasă, care în acest caz are o conformație dreaptă.

rochie de mireasa siluetă tip dreptunghi maigre couture

Atuul acestui tip de siluetă sunt de obicei picioarele.

Rochiile potrivite pentru silueta dreptunghi sunt cele care creează forme în partea de jos sau de sus și conturează talia. Puteți opta pentru volane, umeri goi, mâneci bufante, fronseuri, chiar și corsete combinate cu fuste ample sau A-line sau puteți adauga volum din franjuri, drapaje și pene, de preferat cu talia conturată indiferent de ce alegeți.

Silueta tip dreptunghi poate purta aproape orice fel de rochie, mai putin rochiile fără formă, sau cele cu talie joasă, în stilul anilor 20.

rochie de mireasa siluetă tip dreptunghi maigre couture

rochie de mireasa siluetă tip dreptunghi maigre couture

rochie de mireasa siluetă tip dreptunghi maigre couture

rochie de mireasa siluetă tip dreptunghi maigre coutureDespre Maigre Couture: 

Maigre înseamnă feminitate și romantism, de aceea am concentrat întregul univers în jurul rochiei. Femeia Maigre este chic fără eforturi, iar perfecțiunea ei vine dintr-un exercițiu de naturalețe. Cea mai mare provocare este să realizăm povești, nu obiecte vestimentare, într-un stil simplu, dar nu banal. Creațiile noastre sunt made-to-measure, ediții limitate dar și piese unice.

Showroom: București

Silueta triunghiulară (tip pară)

Margo Concept

Femeile cu silueta tip pară, au forma corpului triunghiulară și este caracterizată prin șolduri late, iar umerii, talia și bustul sunt mici, de cele mai multe ori. Tipul acesta de corp se asociază cu noul termen binecunoscut, și anume silueta “curvy”, extrem de sexy și de apreciată!

rochie de mireasa margo concept silueta para

rochie de mireasa margo concept silueta para

Ce stil de rochie ți se potrivește dacă ai silueta tip pară?

Îndrăznește și pune-ți în evidență formele! De ce nu? Poate că, în urmă cu ceva timp, când acest tip de siluetă nu era la modă, oricine ți-ar fii recomandat o rochie stil prințesă sau A-line pentru a acoperi șoldurile proeminente. Dar azi, arată extrem de sexy să le pui în evidență!

Bineînțeles, dacă nu te simți confortabil cu o rochie tip sirenă, atunci poți opta liniștită pentru rochia A-Line care, de cele mai multe ori, se așează bine pe orice tip de corp; de asemenea ți se potrivește și rochia stil prințesă sau chiar stil grecesc/empire dar cu talia accentuată.

Important este ca rochia, pe lângă corpul pe care trebuie sa îl pună în valoare într-un mod cât se poate de perfect… trebuie să se potrivească și cu tematica și stilul întregului eveniment

Ce stil de rochie nu ți se potrivește dacă ai silueta tip pară?

Rochiile care nu îți accentuează talia! Este foarte important să scoți în evidentă “asul tău din mânecă”! Așadar, rochiile babydoll nu sunt binevenite sub nici o formă!

rochie de mireasa margo concept silueta para

rochie de mireasa margo concept silueta para

Așadar, dacă ai o astfel de siluetă, trebuie să te simți mândră!  Nu uita, faci parte din categoria de femei care seamănă cu Beyonce, Shakira, Kim Kardashian, Alicia Keys.

Despre Margo Concept:

Experienta de peste 30 de ani își pune amprenta pe tot ceea ce poarta marca MARGO Concept®, care nu creaza un stil, ci confort, naturalețe, bună dispozitie, relaxare și o prezență notabilă oriunde ai merge. Fiecare femeie trebuie să fie unică și prețioasă în rochia MARGO Concept!

Showroom: Brașov

 

[mc4wp_form id=”10653″]

*****

Citește noul număr al revistei Best Of Weddings – inspirație de nuntă 100% româneascăNunțile sub amenințarea coronavirusului