3 mituri. 3 argumente.

Într-un articol precedent am demontat trei mituri formate în jurul ținutei de mire, idei preconcepute ce nu făceau decât să pună presiune și să restrângă opțiunile vestimentare ale mirelui. În continuare există aspecte care îi induc în eroare pe bărbați în ceea ce privește alegerea ținutei pentru nuntă, însă cu informația potrivită, lucrurile se simplifică semnificativ. Așadar, vă propunem trei mituri noi, pe care un consilier vestimentar cu experiență le poate demonta cu argumente.

Costumul de nuntă îl porți doar în ziua nunții

Dacă rochia de mireasă își are utilitatea doar pentru ziua nunții, costumul bărbătesc poate fi cu lejeritate reutilizat la alte evenimente din viața noastră, neavând dată de expirare.
Ținuta unui mire este formată din elemente definitorii pentru evenimentele elegante sau cu temă. Astfel, dacă nunta voastră are loc într-un ball-room, încărcată de o atmosferă elegantă și bun gust, un smoking poate fi alegerea cea mai bună. Însă toți bărbații se pot bucura de un smoking în garderobă și după nuntă, pentru alte evenimente fastuoase. De asemenea, dacă nunta voastră are loc pe plajă sau într-o grădină, iar ținuta mirelui este mai relaxată, cum ar fi un costum de in, bumbac sau deux-pieces-uri în culori de zi, atunci cu siguranță costumul poate fi reutilizat și pentru alte ocazii. La SARTO gândim ținute unice și confortabile, și venim în întâmpinarea ta cu opțiuni atemporale, întrucât un costum sau o cămașă bespoke sunt investiții de care ne dorim să te bucuri de cât mai multe ori.

costum de mire

Ținuta mirelui nu e la fel de importantă ca și rochia miresei

Nimeni nu poate nega faptul că ținuta miresei este în centrul atenției pe parcursul întregului eveniment, însă nunta este un eveniment unic și special în viața fiecăruia, drept urmare și aspectul tău necesită o atenție deosebită la fel ca și în cazul miresei. Dese ori mirii cred că trec neobservați și au tendința de a-și neglija ținuta considerând faptul că invitații oricum vor aprecia mai mult aspectul miresei. Ei bine, nu este așa! Trebuie să îți alegi cu mare atenție ținuta pe care o vei purta în ziua marelui eveniment pentru că aspectul tău trebuie să fie complementar cu cel al partenerei tale. În plus, deși evenimentul durează doar o seară, trebuie să ții cont de faptul că pozele pe care le vei face în cadrul evenimentului le vei avea pentru toată viața, așadar este foarte important să ai un aspect impecabil.
Desigur, nu este recomandat nici să exagerezi. Din dorința de a acapara atenția invitaților, unii miri fac greșeala de a-și alege o ținută extravagantă cu o accesorizare exagerată pentru un eveniment cu clasă precum este nunta. Poți străluci, dar cu rafinament, drept urmare toate elementele ținutei tale trebuie alese cu multă finețe pentru a obține un aspect discret și elegant.

tinuta de mire

Ca să arăți bine, sacrifici confortul

Tot mai mulți miri ne spun că dacă tot se căsătoresc doar o dată în viață, pot sacrifica din confort pentru a arata bine, că doar e o zi. O zi lungă.
Din fericire, confortul nu e ceva ce trebuie să sacrifici, întrucât și tehnologia vestimentară a progresat odată cu toate celelalte. Acum avem pantofi care nu trebuie să te bată, cămăși care respiră, nu se şifonează și nu se lipesc de corp, pantaloni care nu îți cad sub linia la care ești obișnuit să-i porți, sacouri în care te poți mișca, buzunare suficient de încăpătoare, revere care stau la locul lor sau batiste care nu dispar în buzunar. La SARTO știm că trebuie să-ți asigurăm confortul psihologic, respectiv să te simți bine cu ținuta aleasă, cu elementele acesteia, cu nuanțele și croiul ei. În egală măsură, pentru că mirii petrec în ziua nunții lor până la 24 de ore în picioare, în soare, în mașină, în biserică, la masă, pe ringul de dans, mereu cu zâmbetul pe buze și cu paharul de șampanie în mâna, la SARTO avem obligația să îți asigurăm o ținută confortabilă în care să poți să faci tot ce îți dorești într-un mod în care să te simți bine și să nu ai grija hainelor. Confortul tău nu trebuie sacrificat!

smoking de mire
Așadar, recomandat este să optezi pentru o ținută care impune eleganță și rafinament, fără a te mai lăsa influențat de miturile vestimentare ce se perpetuează de multă vreme.

***

Citește revista BEST OF WEDDINGS 2019!