– “Ce pot să fac diferit la nuntă?”
– “Păi.. ce ai zice de un cigar bar?!”

Se ştie încă din capătul locului că nu-i simplu să alegi ceva deosebit, mai ales când este vorba despre nunta ta mult aşteptată. Ai vrea ceva nemaivăzut şi nemaiîntâlnit, ceva de care invitaţii să se bucure. Şi e clar! Elementul wow nu poate fi dat după o reţetă anume, însă pentru voi, cei care apreciaţi un trabuc de calitate acompaniat de o băutură aleasă, am aflat de la Cigar bar toate informaţiile de care trebuie să ţineţi cont atunci când alegeţi un cigar corner vintage. 

Scoate-ţi din tipare nunta mult așteptată și optează pentru a avea în cadrul evenimentului tău un Cigar Bar sau Cigar Corner cu tematică vintage. Inedit, nonconformist și original sunt doar câteva repere care caracterizează ceea ce spunem noi că este, în momentul de față, una dintre cele mai recente tendințe în materie de evenimente private.

cigar bar

Dacă intenționezi sa-ţi organizezi o nuntă tematică și nu ai un punct de plecare, alegând să ai la eveniment un Cigar Bar deja te poţi îndrepta către nuntă în stil retro, vintage industrial, boho chic, nuntă Cuba, nuntă în hambar sau chiar nuntă în pădure, dacă locația îți permite.

Cu humidoare profesionale în dotare (pentru că se impune păstrarea trabucurilor la o anumită umiditate) și cu multă recuzită la mijloc, de la obiecte de decorațiune vechi la piese de mobilier vintage, această idee îndrăzneață va fi una dintre atracțiile petrecerii, garantat!

Iată mai jos câteva elemente esențiale care trebuie urmărite astfel încât Cigar Bar-ul să aibă un impact de amploare în ceea ce privește buna dispoziție și să creeze amintirea unei petreceri de neuitat.

Amplasarea Cigar Bar-ului

Îți propunem amenajarea acestui “colț” în vederea savurării unui trabuc alături de un pahar de whiskey, de coniac sau de rom atât outdoor, cât și indoor.

vintage cigar bar

Zona outdor este, în opinia noastră, cea mai potrivită si permisivă pentru ca invitații să se bucure de acest serviciu. Ideal ar fi ca spațiul să fie semi-acoperit pentu ca, in cazul unor averse de ploaie, cei prezenți la eveniment să profite fără impedimente de ceea ce le pui la dispoziție în cadrul Cigar Bar-ului, pe întreg parcursul evnimentului. Un foișor sau un alt fel de amenajare similară care să-l individualizeze ar fi ideal.

În eventualitatea alegerii ca Cigar Bar-ul să se situeze în zona indoor, atunci recomandarea noastră este ca acesta să fie asezat în aria cea mai circulată, eventual zona de acces în locație.

cigar bar cu tematica

Zona unde se regăsește barul locației sau zona celorlalti furnizori ai evenimentului (precum Candy Bar, Lemon Bar, Cheese Bar etc.) sunt, deopotrivă, potrivite pentru amplasarea Cigar Bar-ului astfel încât invitații să identifice mai usor tot ceea ce li se pune la dispoziție pentru consum pe parcursul evenimentului.

Stabilirea trabucurilor şi a băuturilor care le vor însoți

Pachete se stabilesc împreună cu tine, în funcție de numărul de persoane participante la eveniment.

Noi recomandăm alegerea unor trabucuri de calitate cel putin medie, nicidecum acele țigări cu arome diverse întrucât acelea nu au nimic în comun cu un trabuc în sensul adevarat al cuvantului.

Dacă dorești să ai într-o mână un trabuc și în cealaltă o băutură, alege negreșit coniac (VS, VSOP sau chiar XO). Nu vei da greș. În plus, se poate merge și pe rom (black sau gold) sau se poate opta pentru cateva tipuri de whiskey (single malt, irish, bourbon sau blended).

whiskey bar

Odată cu cele de mai sus, orice pachet ales va include, după cum spuneam mai devreme, humidoare profesionale, de diferite dimensiuni și capacități de depozitare, care păstrează umiditatea corespunzătoate astfel încat trabucurile să nu devină fân uscat. Alături de acestea aranjamentul vine laolaltă cu chibrituri pentru aprins trabucuri, scrumiere și cuttere (stil “ghilotină”).

Alegerea decorului

Fiecare nuntă poate avea “semnătura sa”, iar noi îti punem la dispoziție obiecte unice de decor și mobilier vintage care vor personaliza Cigar-Bar-ul pentru care optezi.

decor de nunta vintage

Pentru un eveniment cu un număr de peste 50-60 de persoane se pretează amenajarea unui Cigar Bar de dimensiuni mari care vine la pachet cu mai multe humidoare profesionale având capacitate de depozitare de peste  1000 trabucuri si care are spațiul necesar în vederea găzduirii unui număr mai mare de sticle de coniac și/sau rom, whiskey

Pentru evenimentele restranse (sub 50 de persoane) sau acolo unde spațiul nu este atât de permisiv, propunem amenajarea unui Cigar Corner sau a unui Bicycle Cigar Corner, oricare dintre ele venind însoțit de cate un humidor profesional unde se pot pastra până la 50 trabucuri şi aranjament care poate deservi unui număr de pană la max 3 sticle de coniac şi/sau rom, whiskey.

 

Dacă mai ai întrebări, nu ezita să iei legătura cu noi. Ne găseşti aici.

***

Citește revista BEST OF WEDDINGS 2019!