Mituri ale tinutei de mire

Nuntile, evenimente centrale in viata noastra, sunt presarate cu tot felul de picanterii si mituri din traditia autohtona sau de import, pe care prietenii, familia si mediile de comunicare le alimenteaza. In jurul miresei, a zilei si noptii nuntii se numara cele mai multe mituri, insa nici barbatii nu sunt iertati.

Costumul trebuie sa fie negru.

O anecdota autohtona ne spune ca la o nunta, o fetita de 5 ani isi intreaba mama “De ce e mireasa imbracata toata in alb?” si mama ii raspunde “Pentru ca este cea mai fericita zi din viata ei!”, iar fetita intreaba, “Atunci mirele de ce e imbracat in negru?!”…

Optiunile sigure in materie de imbracaminte pentru miri au fost ani la rand costumul sau smoking-ul negru. La SARTO am realizat tinute fabuloase din tesaturi negre, iar nonculoarea negru este o optiune traditionalista si sigura. Insa, ca orice mit, poate fi combatuta cu lejeritate. Chiar daca rochia miresei este de cele mai multe ori alba, mirele poate opta cu succes pentru o paleta vasta de culori si poate avea chiar mai mult succes cu o tinuta bleumarin, un smoking din catifea verde sau un pattern coloristic calm, dar interesant. De tinut cont este ca pentru o nunta cu tema sau pentru o tinuta unica, de cele mai multe ori este recomandata evitarea costumului negru, intrucat acesta standardizeaza tinuta si o integreaza intr-un tipar arhicunoscut.

mituri ale tinutei de mire

Mai astept cu costumul pentru a mai slabi.

Majoritatea mirilor care ne calca pragul au in plan sa mai slabeasca pana la nunta, cei mai curajosi dintre ei setandu-si teluri cu adevarat impresionante. Insa, emotia tinutei comandate pe ultima suta de metri nu este una placuta.

Costumul bespoke are avantajul de a fi croit dupa conformatia purtatorului, din tesaturi de cea mai buna calitate si dupa tehnologii traditionale care urmaresc linia corpului. Nu este niciodata o idee rea sa pierdem cateva kilograme, insa experienta ne-a invatat ca mirii care ne asigura ca pana la data nuntii vor mai pierde X kilograme nu reusesc sa le piarda pe toate. Certitudinea ca mai slabesti pana la nunta nu trebuie sa dicteze optiunea costumului.

La SARTO am solutionat acest risc cu proba intermediara, care survine cu aproximativ o saptamana inainte de livrare, ocazie cu care fixam dimensiunile finale ale costumului, asa ca nu ai riscul diferentei de cateva kilograme. Aceasta optiune este importanta, intrucat de multe ori stresul evenimentului creste riscul de ingrasare, iar masurile luate la lansarea comenzii nu mai corespund. De asemenea, nu este bine sa astepti cu lansarea comenzii pana in ultimul moment, pentru a nu sta cu grija costumului pana in ajunul nuntii.

mituri ale tinutei de mire

Toate costumele de mire sunt la fel.

Impresia domnilor ca “nu conteaza de unde e costumul, costum sa fie” este comparabila cu impresia unora dintre doamne despre tehnologie si masini.

Fie ca e prima optiune a mirelui sau ca e incurajata de cei din jur, optiunea pentru un costum autentic bespoke, confectionat integral manual de o echipa de croitori, este cea mai buna optiune pentru ziua nuntii. Avantajele costumului bespoke explicate pe larg le puteti descoperi aici

SARTO confectioneaza in prezent costume bespoke, dupa ce s-a lansat in piata ca un brand de made-to-measure, ce a vandut in paralel costume ready-to-wear. Toate cele trei optiuni sunt bune si isi au rolul lor in viata barbatilor, insa doar costumul bespoke poate livra la cele mai inalte asteptari.

Principalul avantaj al costumului bespoke este constructia sa care se sincronizeaza cu cea corporala si cu asteptarile tale. Cand stii ce vrei si dorintele tale depasesc posibilitatile tehnice disponibile in fabrica sau sunt orientate spre un ideal al tinutei, SARTO iti vine in intampinare.

De asemenea, daca doresti integrarea unor elemente specifice (ca ajustoare laterale pentru mici fluctuatii de greutate fara sa mai fie nevoie de curea, buzunare suplimentare, buzunare ascunse, stop-camasa – element constructiv care impiedica iesirea camasii din pantaloni – costume super-light, aerisiri speciale pentru zilele toride, butoniere si monograme cusute manual, falduri pentru confort, constructii speciale pentru umeri, spate, piepti etc.) avem solutiile perfecte.

mituri ale tinutei de mire

La fel cum la pescuit, la vanatoare, pe munte sau la scufundari ai nevoie de echipamentul potrivit, la fel si in ziua nuntii vei avea nevoie de o tinuta cu o performanta peste medie care sa iti ofere confortul psihologic si confortul fizic de care ai nevoie si care sa te reprezinte.