Discuția cu un consilier vestimentar

Să găseşti un costum de mire în care să arăţi şi să te simţi exact aşa cum ţi-ai dorit, e mai simplu decât îţi imaginezi. Pentru asta, însă, ai nevoie de răbdare şi de o abordare strategică a situaţiei. Orice expert în domeniul organizării nunţilor îţi va spune că ai toate şansele să fii mai puţin stresat dacă îţi alegi furnizori de încredere, cărora la comunici deschis care sunt nevoile, preferinţele şi aşteptările tale.

Desigur, un costum de nuntă este o achiziţie specială în garderoba ta şi poate pe moment nu te gândeşti la anumite aspecte sau nu ştii exact ce întrebări să priorizezi în discuţia despre acest costum. Consilierii SARTO bespoke, care au îmbrăcat sute de miri pentru marele eveniment, au făcut o listă cu aspectele esenţiale de abordat şi clarificat. Acestea nu doar că te vor ajuta să scapi de stres, ci şi să alegi mult mai uşor ţinuta pe care o vei purta la nuta voastră.

consilier vestimentar

1. Contextul nunţii

Locul, sezonul şi tema nunţii sunt punctul de pornire pentru a stabili nivelul de formalitate a ţinutei tale. Dacă ai în plan o nuntă elegantă, într-un spaţiu somptuos, costumul tău va fi unul din registrul black tie, însă dacă nunta pe care ţi-o doreşti mizează pe creativitate şi nonconformism, ţinuta va fi cu siguranţă una relaxată.

2. Felul în care vrei să arăţi

Unii miri îşi doresc să arate pedanţi ca James Bond, alţii vor să aibă o ţinută cu totul originală, neconstrânsă de dress code. Indiferent care va fi opţiunea ta, este important să aduci în discuţie aspectul pe care vrei să-l obţii. În felul acesta, consilierii se pot orienta către piese care să corespuntă proiecţiei tale despre eveniment.

consilier vestimentar sarto bespoke

3. Felul în care vrei să te simţi

Este de necontestat că orice mire vrea să se simtă bine la nunta sa. Însă acest aspect se traduce diferit pentru fiecare mire în parte. În timp ce unii sunt dispuşi să sacrifice anumite detalii de confort pentru a-şi păstra eleganţa impecabilă, alţii pun pe primul loc senzaţia de confort şi vor să evite orice constrângere. În plus, dacă ştii că vrei să dansezi toată noaptea, este important să comunici acest detaliu, pentru a obţine lejeritate în mişcare. Într-un atelier autentic de croitorie, cum este SARTO bespoke, opţiunile de construcţie şi personalizare a costumului sunt vaste (mai multe detalii despre costumul bespoke şi despre costumul made to measure), însă punctul de pornire este să comunici ce îţi doreşti de la costumul tău.

costum mire

4. Bugetul

Bugetul este un aspect important în organizarea nunţii şi te va ajuta să-l comunici şi consilierului care urmează să vină cu propuneri şi recomandări. La SARTO, varietatea de opţiuni de realizare a costumului – bespoke, made to measure şi ready to wear – îţi permite să ajustezi costurile în funcţie de priorităţile tale. Un bun consilier vestimentar te va ajuta întotdeauna să faci investiţia optimă fară să sacrifici calitatea.

tinuta mire

5. Ocaziile de purtare

Unii miri îşi doresc un costum pe care să îl poarte şi cu alte ocazii după nuntă: un botez, un cocktail party etc. Dacă şi tu ai această viziune în legătură cu viitorul costumului tău, este bine să o discuţi cu specialistul, deoarece el te va ajuta să alegi o ţesătură şi personalizări care să se adapteze şi în alte contexte.

6. Preferinţe şi gusturi specifice

Poate ţi-a plăcut foarte mult un costum pe care l-ai văzut într-un film, poate ţi se par interesante bretelele sau poate vrei să eviţi cu orice preţ papionul. Dacă ai preferinţe şi dorinţe specifice, este bine să le aduci în discuţie de la început, deoarece un consilier va putea întotdeauna să te ghideze către cele mai bune alegeri.

tinuta ceremonie

Acestea sunt cele mai importante aspecte care ar trebui să influenţeze decizia finală. Consilierii SARTO îţi vor fi alături pe tot parcursul procesului, pentru a face întreaga experienţă de neuitat.

[mc4wp_form id=”10653″]