Ghidul costumului made-to-measure pentru miri relaxați

Imaginea de ansamblu a unei nunți perfecte poate fi completată cu succes prin atenta alegere a ținutei care, în cazul unui mire, este mai mult decât un simplu costum business. Pentru că, pe cât de frumoasă, pe atât de solicitantă este ziua nunții, un costum impecabil nu trebuie să răspundă doar unor exigențe de ordin stilistic, ci și unor nevoi reale, cum ar fi confortul, libertatea de mișcare sau relaxarea.

Contrar așteptărilor, presiunea alegerii corecte a costumului de mire poate fi similară cu cea a alegerii rochiei de mireasă. Deși în exterior lucrurile nu par chiar așa, nivelul așteptărilor este la fel de înalt, aspect care pune presiune înaintea evenimentului.

Cheia evitării oricăror complicații inutile este realizarea unui moodboard cu toate elementele din universul mult-așteptatului eveniment: locul, conceptul, stilul rochiei miresei, dar și modele de costume, combinații de culori sau țesături cu care mirele rezonează. Găsirea unui costum ready-to-wear care să unească perfect toate punctele de pe “hartă” poate fi o misiune extrem de dificilă. Odată ajuns la această concluzie, mirele poate face totul mai ușor orientându-se către opțiunea corectă: costumul bespoke sau costumul made-to-measure.

Costum mire made-to-measure

Costum mire made-to-measure

De ce made-to-measure

Între made-to-measure și bespoke, există o serie de asemănări, însă diferențele sunt esențiale când vorbim despre costumul de mire. Ambele se fac pe baza cerințelor mirelui, cu posibilitatea personalizării anumitor detalii cum ar fi țesătura, culoarea nasturilor sau a butonierelor, însă procesul de excuție diferă, cu impact direct pe situațiile în care se regăsesc mirii. Pretabil a fi o prezență îndelungată în garderoba unui bărbat, costumul bespoke realizat în altelierul SARTO bespoke este creat 100% după criteriile celui care îl va purta, nu are o măsură standard, necesită mai multe întâlniri și probe direct cu coitorul, un timp de excuție de 35-40 de zile, cu prețuri începând de la 5450 lei. Costumul made-to-measure pleacă de la un etalon de serie pe care consilierii vestimentari SARTO îl adaptează perfect pe măsurile purtătorului, asigurându-i un look impecabil ce vine și cu alte avantaje de necontestat: un timp de execuție de doar 20-25 de zile, ideal pentru timing-ul strâns care tronează asupra tuturor pregătirilor de nuntă și prețuri ce pornesc de la 3000 lei, contribuind la menținerea sub control a cheltuielilor unui astfel de eveniment.

De la idee la costum

De la ideea costumului la purtarea a acestuia în ziua cea mare nu e cale lungă atunci când mergi pe abordarea eficientă. După colectarea tuturor elementelor de detaliu, este foarte importantă setarea standardului de calitate, care la SARTO este cel mai înalt. O ținută de mire made to measure impecabilă este rezultatul îmbinării nevoilor, caracteristicilor corporale și dorințelor clientului cu experiența și expertiza specialiștilor care se ocupă de costum. Doar așa costumul va arăta perfect și totodată își va demonstra potențialul adevărat. Iată câțiva pași de avut în vedere pentru țoți mirii care optează pentru un astfel de costum.

Tesaturi costume de mire SARTO

Tesaturi costume de mire SARTO

Alegerea țesăturii

După validarea tipului de costum, prima alegere importantă pe care un mire trebuie să o facă în atelierul SARTO este țesătura. Costumele SARTO sunt realizate din țesături de la furnizori cu renume internațional, printre care Scabal, Loro Piana și Ermenegildo Zegna, recunoscute pentru versatilitatea și inovația de care dau dovadă. Cu opțiuni din lână ce se adaptează la temperatura mediului înconjurător și cu fibre ce permit o bună flexibilitate, aceste țesături se întind și revin la forma inițială, oferind libertate și susținere în orice fel de mișcare, dar și siguranța unui aspect perfect pe tot parcursul evenimentului, prin absența șifonării. Din punct de vedere stilistic, alegerea țesăturii trebuie să se sincronizeze cu nunta și nu să se asorteze cu mireasa. Altfel spus, se ține cont de tematica nunții, fără să se urmărească abordarea aceleiași palete de culori ca a miresei. Nuanțele recomandate sunt din sfera celor mai închise, fără a exclude puțină culoare sau contrast în pattern-uri salt & pepper, dacă mirele este unul îndrăzneț.

Alegerea stilului

Stilul se alege alături de consilierii SARTO, pe baza informațiilor despre locație, ambient, măsuri și personalitate. Colaborarea cu specialiștii va ușura sarcina mirelui, care va ajunge la rezultatul propus mult mai ușor. În funcție de informațiile obținute de la client, costumul de mire poate avea numeroase interpretări, purtând întotdeauna amprenta de stil a acestuia.

Ghidul costumului made-to-measure pentru miri

Ghidul costumului made-to-measure pentru miri

Alegerea detaliilor personalizate

Personalizarea detaliilor este un pas extrem de plăcut, și constituie tușa finală a unui costum made to measure în care specialiștii fac echipă cu mirele pentru un rezultat de succes, așa cum se întâmplă la SARTO. Rever de mătase, butoniere colorate, monograme – toate reprezintă mici detalii de mare impact. Sfatul consilierilor este foarte important în acest proces, pentru că la baza oricărei nunți cu stil stă simplitatea studiată.

Detalii personalizate costume SARTO

Detalii personalizate costume SARTO

Proba finală

Clienții care vin să-și ridice costumul din atelierul SARTO nu pleacă fără o ultimă probă înainte de predare. Costumul trebuie să se potrivească pe măsurile clientului și aspectul de ansamblu să fie impecabil, pentru a corespunde imaginii conturate inițial.

Tinuta de care mirii au nevoie trebuie să fie impecabilă și confortabilă, un mix prioritizat cu grijă în atelierul SARTO prin atenție la detalii, orientare către client și sprijin în luarea celor mai bune decizii vestimentare. Dacă urmărești să scapi de o parte din stresul tipic organizării unei nunți, consilierii SARTO te așteaptă și pe tine în atelier cu recomandări pentru ținuta pe care ți-o imaginezi.