Momentul pregatirilor si unde alegi sa le faci – intreaba fotograful

Ziua nuntii este o zi unica in viata ta. Ai pregatit toate detaliile cu grija – de la alesul rochiei de mireasa, buchetul, ai cautat un make-up artist care sa iti faca machiajul mult visat si restaurantul cel mai frumos. Pentru toate eforturile tale meriti un cadru de vis in care sa te poti relaxa, si sa stralucesti in aceasta zi cu totul deosebita. Ca fotografi de nunta, suntem adesea intrebati de mirii nostri de anumite aspecte ce tin de planning – in special de momentul pregatirilor. Nu negam, ne place mult ceea ce facem si putem sa va ajutam cu parerea noastra in ceea ce priveste ziua nuntii.

“Unde va faceti pregatirile?” Iata o intrebare pe care noi , Frame my Life – fotografi de nunta o punem clientilor. Este o intrebare ce precede toate celelalte intrebari legate de locatia cununiei civile, a celei religioase si a receptiei. 

De cele mai multe ori raspunsul este ”nu stim” sau ”ne gandeam sa  le facem la hotel, dar parintii vor acasa”. Intalnim multe cupluri, unele isi doresc o nunta traditionala cap- coada. Multe din aceste cupluri ne intreaba pe noi care este varianta cea mai buna si ce le putem sugera.  Incercam sa le explicam viziunea noastra, avantajele si dezavantajele anumitor optiuni. De cele mai multe ori insa, raspunsul nostru este la hotel.

Nu ne intelegeti gresit, pentru noi, cei de la Frame My Life ca fotografi de nunta, traditiile sunt importante. Fiecare popor are cateva obiceiuri specifice cand vine vorba de nunta. Sunt acele lucruri care ne fac unici. In Romania, in functie de zona in care te afli, ai anumite datini. pe care unele cupluri le respecta, iar alte cupluri nu le acorda atat de multa importanta.

Realist vorbind, daca faci pregatirile acasa, in living sau dormitor, cu toate lucrurile depozitate pe canapea, pe pat, pe fotolii, asteapta-te ca fotografiile sa fie si ele incarcate. Sa nu mai vorbim de aglomeratia ce se creaza.

Sunt cupluri care spun ca “un fotograf bun stie sa scoata ce e mai bun din orice decor. Ma bazez pe talentul tau”. Acest lucru este adevarat pana la un anumit punct. Ca fotograf de nunta, nu poti lucra doar cadre close-up, adica portrete si detalii, fotografiile de la pregatiri trebuie sa surprinda si momente.

De cele mai multe ori nu ne permite timpul sa  reamenajam camera de acasa in asa fel incat sa cream un cadru simplu, elegant. Pentru tine, ca mireasa, o camera de hotel inchiriata pentru ziua nuntii iti ofera multe avantaje.  De cele mai multe ori aceasta este spatioasa, decorata corespunzator, si ,in plus, beneficiezi de personalul hotelului care iti poate face curat, daca este nevoie.

Nu trebuie sa fii gazda invitatilor tai, ci doar mireasa – cea mai importanta in ziua nuntii. La un hotel poti uita de micile detalii de gazda, precum cafea sau gustari pentru invitatii tai. Te poti relaxa, bucura de acele clipe si poti zambi.

Domnisoarele de onoare sunt cu tine, noi ca si fotografi avem spatiul necesar pentru a ne misca si de a crea cadre superbe, artistice, cat si acele instantanee pline de emotii. Ne este mai usor sa nu ne facem simtita prezenta si sa va putem documenta evenimentul exact asa cum a fost.

In spirit de gluma, nu ne vom “impiedica” de dulapul prea mare, spatiul mic dintre pat si perete, fereastra mult prea mica si multe alte detalii, care pentru un artist conteaza enorm!

De aceea noi, cei de la Frame My Life recomandam sa faceti pregatirile la hotel si nu in spatiul personal – de acasa.