Colaborarea cu videografii de nunta – cum sa-i aleaga mirii pentru a se impaca cu fotograful

Timpul este cea mai scumpa resursa a fiecaruia dintre noi. Pentru ca ne lovim la fiecare pas de termene limita, este foarte important sa fim eficienti, sa obtinem tot ce este mai bun din fiecare actiune pe care o desfasuram, dar mai ales sa facem cele mai bune alegeri pentru noi.

colaborarea cu videografii colaborarea cu videografiiLucrurile se complica putin mai ales atunci cand suntem extrem de implicati emotional. Nunta, spre exemplu, unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu trebuie sa fie fara cusur. Suntem presati de timp si de aceasta data.

Lunile, zilele, orele zboara rapid, iar daca te hotarasti sa organizezi totul de una singura, risti sa te lasi prada stresului si sa iti complici existenta foarte mult, in loc sa te bucuri de fiecare moment.

Tocmai de aceea, o echipa de profesionisti, o echipa de oameni dedicati si experimentati te poate salva. Insa pentru a putea identifica aceasta echipa care sa-ti ofere linistea, siguranta si confortul de care ai nevoie, iti trebuie timp, pentru o cercetare amanuntita.

colaborarea cu videografiiUn wedding planner care sa-ti puna in ordine prioritatile si sa te scape de multe alte aspecte poate rezolva partial problema. Spun partial, pentru ca multe din aspectele legate de compatibiliatea cu fotograful sau videograful implica o munca de selectie, intalniri si telefoane, cu fiecare in parte.

In plus, recomandarile venite din partea unui wedding planner pot fi de multe ori subiective. colaborarea cu videografiiDaca ti-ai facut incalzirea prin cautarea inelului de logodna, rochiei de mireasa mult visate, daca ai gasit restaurantul in care te si imaginezi dansand pin bratele proaspatului tau sot, a venit momentul si pentru etapa ce tine de documentarea evenimentului, pentru gasirea fotografului de nunta si al videografului.

Chiar daca pare ciudat, fotograful si videograful sunt la fel de importanti ca meniul pe care il alegi cu atata bagare de seama. Ei sunt cei care iti creeaza un album de amintiri pentru o viata si crede-ma, nu vrei orice!

Asa ca in articolul de azi vei afla punctul de vedere al Antochi Photography despre colaborarea cu videografii.colaborarea cu videografiicolaborarea cu videografii

Trecere in revista

Sunt fotograf de nunta in Bucuresti, insa voi vorbi mai putin despre asta. Spun doar ca albumul nuntii este rezultatul final al viziunii si efortului sustinut al fotografului si ar trebui sa cuprinda cronologic documentarea evenimentului presarat cu momente placute (emotii, umor, reactii, dramatism), compozitii  dinamice, portrete care sa va favorizeze si amintiri cu cei dragi, intr-o paleta de culori si contraste ce definesc stilul fotografului de nunta ales.

colaborarea cu videografiicolaborarea cu videografiicolaborarea cu videografiiDespre colaborarea cu videografii: videograful de nunta, in opinia mea, are un rol la fel de important in ziua nuntii. Fata de fotografii, filmul zilei voastre perfecte, care coroborat cu sunetul, in urma unui montaj profi poate accentua si mai mult emotia momentului.

Pentru a ajunge la rezultatele cele mai bune, atat fotograful cat si videograful de nunta trebuie sa-si desfasoare activitatea in cele mai bune conditii. In derularea evenimentului sunt multe momente in care acestia vor lucra cot la cot pentru a prinde cele mai bune unghiuri si pentru a capta cele mai emotionante momente.

De aceea, prima regula si cea mai importanta este ca acestia sa se respecte reciproc, pentru o colaborare decenta.colaborarea cu videografiiNu putine au fost situatiile in care au aparut tensiuni si conflicte intre fotograf si videograf, in ziua nuntii, fie din lipsa unei comunicari bune, fie din lipsa experientei, din lipsa unei bune organizari sau chiar a bunului simt.

Ei bine aceste situatii nu trebuie sa existe! Voi, ca miri, nu trebuie sa va incarcati cu asa ceva. Cum le evitam? Sper ca veti gasi raspunsul in cele ce urmeaza.

colaborarea cu videografii

Ce aleg? Echipa foto-video sau fotografi si videografi independenti? Cum e mai buna colaborarea cu videografii?

In multe situatii mirilor le vine mult mai usor sa caute foto-video, la pachet, pentru a impusca doi iepuri dintr-o lovitura.

Ca dovada stau sutele de e-mail-uri de cerere de oferta in care mi se cere pretul pentru foto-video, chiar daca pe site am doar fotografii de nunta si absolut niciun clip al unui astfel de eveniment.

Intr-adevar, exista multe echipe deja formate de foto-video, cu plaje diferite de pret. Insa exista la fel de multi fotografi independenti si videografi care lucreaza pe cont propriu, la cel mai inalt nivel de calitate. 

Voi incerca in cele ce urmeaza sa expun cateva avantaje si dezavantaje privind alegerea unei echipe sau a unor liber profesionisti, pentru a intelege ce inseamna din perspectiva fotografilor colaborarea cu videografii. Sa incepem cu echipele foto-video.colaborarea cu videografii

5 avantaje pentru alegerea unei echipe foto-video

 • Fiind in aceeasi echipa, ei se cunosc foarte bine, au un plan de bataie astfel incat sa nu apara situatii de neintelegere. Insa exista si riscul sa se vada pentru prima oara, daca sunt angajati de o agentie cu mai multe echipe foto-video – deci aici ar fi totusi si un dezavantaj al fotografilor in colaborarea cu videografii;
 • Este mai confortabil pentru voi sa stiti ca ati semnat un contract pentru ambele servicii si nu mai aveti alte batai de cap;
 • Rezultatul final ar trebui sa fie unitar, sub acelasi brand, respectand aceleasi linii de stil. Eu personal, am vazut mai rar, spre deloc;
 • Transportul acestora se realizeaza cu o singura masina;
 • Pretul poate reprezenta un avantaj, insa acesta reflecta aproape intotdeauna calitatea serviciului contractat. Deci un pret mic atrage dupa sine o diferenta de calitate mare intre foto si video sau o lipsa de experienta la cel putin unul dintre prestatorii de servicii. Pretul mai mic poate aparea si datorita costurilor de promovare care se impart la numarul celor din asociatia respectiva.

colaborarea cu videografii

5 dezavantaje ce pot aparea in alegerea unei echipe

 • Daca vorbim de o agentie foto cu multe echipe, dezavantajul principal este ca nu vei sti niciodata cine va veni la nunta ta, iar daca stii, nu ai siguranta ca materialele vizionate la intalnire apartin sau nu fotografului/videografului cu care vrei sa lucrezi. In plus, nu am auzit de vreun cameraman de top sau fotograf de top sa lucreze intr-o agentie de acest gen. O a treia situatie este atunci cand stii cine trebuie sa vina la nunta ta si te trezesti cu alte persoane necunoscute. Neplacut si lipsit de siguranta!
 • Nu cred in calitate atunci cand pe langa foto si video mai apar servicii incluse de organizare de evenimente, masina de fum, dj, limuzina si alte servicii conexe. Dar cred in preturi mici care de fapt sunt extrem de mari daca e sa le raportam la ce vei primi, iar sfatul meu este ca ar fi mai intelept sa donati acei bani pentru un scop caritabil si sa-ti rogi prietenii sa fotografieze/filmeze la nunta ta;
 • Imposibilitatea de a alege cu cine sa lucrezi. Daca nu vorbim despre o agentie cu foarte multe echipe foto-video si ma orientez spre un cuplu de doua persoane (unul pe video, celalalt pe foto), atunci cu siguranta va trebui sa fac un compromis;
 • Compromisul consta in acceptarea unei diferente de calitate intre serviciile foto si serviciile video. Daca puneti accent pe foto sau pe video, acesta nu constituie neaparat un dezavantaj. Insa atunci cand apelati la o echipa, cu siguranta ca ceea ce v-a determinat sa o contactati a fost fie o serie de fotografii pe gustul vostru, fie un clip emotionant, si nu ambele, in acelasi timp. Sau poate v-a convins felul de a fi al unuia dintre cei doi, caracterul placut.
 • Daca echipa este prea numeroasa si pe langa o persoana pe video si o alta pe foto se mai adauga inca 2 cameramani, 2 fotogafi plus asistentii aferenti, asteapta-te sa nu iasa nimic mai ales daca acestia lucreaza toti odata, in acelasi timp. In spatii inguste, este aproape imposibil sa se evite reciproc, si sa aiba si momente deosebite imortalizate pe parcursul evenimentului.

colaborarea cu videografiiAvantaje si dezavantaje in alegerea unui fotograf si videograf independent

Avantaje

 • Stii exact pe cine ai ales;
 • Stii ce face fiecare;
 • Stii ca ei vor veni la nunta ta si nu altii;
 • Ti-ai asumat compromisul in cazul in care acesta exista;
 • Cu siguranta ca in alegerea celeilalte jumatati ai tinut cont de recomandarile de la jumatatea deja contractata.

colaborarea cu videografii

Dezavantaje

 • Daca ai ales mai intai fotograful sau cameramanul si te-ai hotarat sa alegi apoi cameramanul sau fotograful fara a tine cont de recomandarile primului ales, posibil sa apara si tensiuni, conflicte in cazul in care nu ii pui in legatura din timp (o majora problema in colaborarea cu videografii).
 • Pretul insumat pentru serviciile de fotografie si videografie luate separat este posibil sa depaseasca pretul pentru o echipa foto-video gata formata, insa de cele mai multe ori acesta este un pret mai aproape de realitate si ai garantia unui serviciu net superior, pe gustul tau.

colaborarea cu videografiicolaborarea cu videografii colaborarea cu videografiicolaborarea cu videografii colaborarea cu videografiicolaborarea cu videografiicolaborarea cu videografiiAvand toate aceste informatii, iti poti incepe cautarile, in cunostinta de cauza si nu se va mai ivi vreo problema majora in colaborarea cu videografii.

In cazul nostru, realizam doar fotografie de eveniment (nunta, botez, aniversari, evenimente corporate, sedinte foto).

Insa daca se concretizeaza colaboarea cu noi, oferim consultanta gratuita care sa vina in sprijinul cuplurilor pentru a facilita colaborarea cu videografii. Adica pentru a alege un videograf sau o echipa de videografi din lista noastra de recomandari. Care sa raspunda exigentelor cuplului si in acelasi timp sa se incadreze in bugetul alocat de acestia pentru componenta video.

Daca ni se propune o alta varianta, cu siguranta vom gasi o cale de mijloc, astfel incat sa maximizam rezultatele obtinute, in avantajul clientilor Antochi Photography.

colaborarea cu videografii

Gasiti mai multe detalii despre Antochi Photography in pagina de prezentare din sectiunea “Alege furnizori”

*****

Citeste 100 Fotografii de nunta – o colectie de fotografii de nunta senzationale din Romania